ACN

El proper curs escolar arrencarà el 5 de setembre

Es farà jornada intensiva tot el mes de setembre

10 de febrer de 2022 a les 11:00h
ACN
Canvi important en el calendari escolar. El proper curs 2022-23 arrencarà el 5 de setembre les escoles i el 7 de setembre als instituts. Això vol dir que l'inici de classes s'avançarà una setmana, escurçant així el període d'aturada estival, un dels més llargs d'Europa.

Les hores de classe seran les mateixes, i per ajustar els dies lectius el primer trimestre acabarà un dia abans, el 21 de desembre, i els centres educatius tindran un dia més de lliure disposició (passaran de 3 a 4).


Aquestes modificacions afectaran el segon cicle d'infantil, primària, ESO, batxillerat i cicles formatius. Les escoles bressol seguiran tenint el seu calendari, segons informa el Departament d'Educació, en molts casos fixat pels mateixos ajuntaments sent de titularitat municipal. 

Una altra novetat important és que al mes de setembre es farà jornada intensiva a totes les escoles de Catalunya, siguin públiques, concertades o privades. El Departament d'Educació garanteix, en aquelles setmanes, el servei de menjador. Les classes, doncs, acabaran a les 13h però les escoles romandran obertes fins a les 15.30h. Els docents hauran de ser presencialment fins a les tres. A partir d'aquí, cada centre es reorganitzarà per oferir extraescolars i activitats de lleure. Tot i així, el departament garanteix que l'alumnat es podrà quedar al centre fins a l'horari habitual sense cap cost afegit per a les famílies. El servei anirà a càrrec de monitors/es com en la resta d'horari no lectiu. Pel que fa a la jornada continuada del mes de juny, continuarà sent una decisió de cada consell escolar com fins ara.


El canvi de calendari l'han fet públic aquest dijous el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray. La proposta d'avançar l'inici de curs fa mesos que s'està treballant des de la Generalitat, ja s'ha comunicat a les direccions dels centres, però no compta amb el consens dels sindicats de docents.

En declaracions a Criar.cat, la portaveu d'USTEC·STEs, Iolanda Segura, sindicat majoritari en l'àmbit educatiu, ha criticat durament l'anunci. "Demanem la dimissió del conseller perquè una mesura com aquesta no s'anuncia així, hi ha tot un procediment que ha de passar pel Consell Escolar i no s'ha tingut en compte res d'això", ha lamentat.


El sindicat es mostra contrari a la proposta perquè "treu hores de preparació del curs". "Què farem el setembre, de guarderia si tenim el curs escolar en marxa i no hem tingut temps de preparar-lo?". Per altra banda, critica també que el juliol les plantilles estan en hores baixes per la fi dels contractes de substitució i perquè hi ha retards amb la incorporació de docents, i que això fa impossible poder avançar llavors la preparació del curs. "És un atemptat a la qualitat educativa, si volen realment fer una mesura de millora que baixin ràtios i destinin recursos per a una bona atenció docent". 
Irene Ramentol
Responsable editorial i de projecte a Criar.cat
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
per Aina Font Torra i Irene Ramentol
Un recull de botigues de llibres que us encantaran
Imatge il·lustrativa
A.A.
per Anna Albert
Un recurs divertit perquè els infants recreïn i reinventin a la seva manera la història
Imatge il·lustrativa
Napadon Srisawang
Factors que poden disminuir les possibilitats d'embaràs
Imatge il·lustrativa
Josep Lluís Escudero
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat