Tuğba Ayata Yeni

Primers casos a l'Estat d'una hepatitis infantil d'origen desconegut

Al Regne Unit ja se n'han detectat una seixantena, la majoria d'entre 2 i 5 anys

14 d'abril de 2022 a les 08:21h
Tuğba Ayata Yeni
per L.G.
Detectats a l'Estat els primers tres casos d'una hepatitis aguda d'origen desconegut que afecta criatures menors de 10 anys. Els casos identificats, que evolucionen favorablement, són a Madrid, Castella i Lleó i l'Aragó, i no s'ha trobat relació entre ells. Fins al moment, només un infant ha requerit trasplantament, segons ha informat la conselleria de Sanitat de Madrid.

Aquests casos a l'Estat es produeixen després que el Regne Unit hagi notificat un augment de pacients amb aquesta patologia durant les últimes setmanes. El Centre Europeu per al Control i la Prevenció de Malalties (ECDC) ha detallat a través d'un comunicat que el quadre clínic és el d'una hepatitis aguda greu amb transaminases molt elevades. Aquest element sol indicar icterícia, que diverses vegades ve previnguda per símptomes gastrointestinals com vòmits.


L'OMS ha llançat dues alertes sanitàries internacionals pels casos detectats. Per la seva banda, l'ECDC insta a "un augment de la conscienciació entre els metges i pediatres per determinar si hi ha casos similars en altres països". 

En aquests moments, el país britànic investiga uns 60 casos, la majoria d'ells d'infants entre 2 i 5 anys. Diversos d'aquests pacients han evolucionat en una insuficiència hepàtica aguda i han requerit una hospitalització. Uns pocs infants han requerit trasplantament de fetge.


L'ECDC demana notificar als centres i instituts nacionals de Salut Pública si es troben casos d'aquestes característiques amb transaminasa sèrica per sobre de 500 UI/L. En aquests casos, s'haurà descartat els casos d'hepatitis A i E. 

A Escòcia també s'ha notificat una desena de casos que han requerit ingrés hospitalari de nens entre 1 i 5 anys. Des de Gal·les no n'han notificat cap, però sí que han monitorat diversos des d'inicis del 2022 amb característiques similars. Irlanda del Nord no té cap cas notificat i Irlanda tres més.


Des de l'ECDC desconeixen l'origen de tots aquests casos en infants. Els virus comuns que poden causar hepatitis (virus de l'hepatitis A, B, C, D i E) no s'han detectat en cap cas. Tampoc és clar si podria estar relacionat amb el coronavirus, ja que alguns dels infants hospitalitzats a Anglaterra sí que han donat positiu a Covid i altres a les d'adenovirus. El que sí que ha descartat el Regne Unit és que aquest sorgiment de casos tingui a veure amb la vacuna contra la Covid.
Arxivat a:
ActualitatGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Napadon Srisawang
Factors que poden disminuir les possibilitats d'embaràs
Imatge il·lustrativa
Josep Lluís Escudero
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Jill Sauve
per Laia Santís
Un recull de novetats editorials que t'encantaran
Imatge il·lustrativa
Julia M. Cameron
El món i els ritmes actuals impacten en els nostres fills
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat