Els nens també es vacunaran del papil·loma a sisè

Des del 2008 es vacuna ja a les nenes per evitar casos de càncer de coll d'úter. Ara s'amplia als nens perquè també causa càncer als homes

3 de maig de 2022 a les 07:34h
per Criar.cat
Els nens de sisè també es vacunaran contra el VPH, el virus del papil·loma humà a partir del curs que ve. Les nenes de la mateixa edat ja les estan vacunant des del 2008.

El 80% de la població està en algun moment en contacte amb el virus. Tot i que el 90% de les infeccions són eliminades de manera natural al cap de dos anys, el 99% dels càncers de cèrvix estan vinculats al virus. Ara també s'ha vist que en homes pot causar càncer de boca, d'esòfag, de penis i d'annus.


El VPH són un grup de virus amb més de 150 números. D'aquests 40 provoquen risc de càncer. Es poden trobar als genitals masculins i femenins, però també a l'annus. Alguns d'aquests virus presenten lesions genitals. Els més perillosos són el 16 el 18 i el 31, que són els que se sap que poden desenvolupar lesions cancerígenes. 

El virus es transmet per via sexual i ja des del 2015 la Fundació Puigvert va reclamar que es vacunés també als nens abans de la primera relació sexual. Un estudi fet al Regne Unit, on també s'administra la vacuna a les nenes, conclou que s'ha reduït en un 87% dels casos el càncer de coll d'úter.


Aquest percentatge és efectiu si es vacuna entre els 12-13 anys, mentre que si es fa entre els 14-16 l'eficàcia baixa al 62% i si es vacuna entre els 16-18 es queda al 34%. 

Catalunya serà la primera comunitat autònoma d'Espanya que vacunarà els nens. Ja hi ha una quinzena de països europeus on s'ha implantat, com Alemanya, França, Croàcia, Noruega o Sèrbia. Després de la implementació de la vacuna contra el meningococ B, aquest és un altre gran canvi al calendari vacunal.
Arxivat a:
ActualitatGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Lo Closcamoll Festival
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
per Aina Font Torra i Irene Ramentol
Un recull de botigues de llibres que us encantaran
Imatge il·lustrativa
A.A.
per Anna Albert
Un recurs divertit perquè els infants recreïn i reinventin a la seva manera la història
Imatge il·lustrativa
Napadon Srisawang
Factors que poden disminuir les possibilitats d'embaràs
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat