ACN

Dinar a l'escola serà més car el curs vinent

T'expliquem quant passaràs a pagar i quins recursos hi ha si necessites ajut per al menjador

20 de maig de 2022 a les 11:00h
ACN
Si el teu fill o filla es queda a dinar a l'escola, has de saber que el curs vinent el menjador serà més car. El Generalitat ha ajustat el preu màxim del servei, que inclou el cost de l'àpat i dels monitors, incrementant-lo uns 20 cèntims al dia. Així, es passarà dels 6,33 euros actuals als 6,54 euros el curs 2022-23.

Aquest nou llindar s'aplicarà en aquells centres públics en què el servei dura dues hores i mitja. A les escoles on el temps de menjador és de dues hores, el topall serà de 6,18 euros. I en el cas d'alumnes que es quedin esporàdicament a dinar, el preu es podrà incrementar fins a un 10%, és a dir, 7,19 euros com a màxim si el menjador dura dues hores i mitja, i 6,80 euros si en dura només dues. 


Segons fonts del Departament d'Educació, l'increment respon, d'una banda, a la pujada de preu dels aliments i, de l'altra, a l'increment retributiu dels monitors de lleure educatiu, una demanda reiterada del col·lectiu, amb l'objectiu de vetllar per la qualitat educativa, mantenint les ràtios i el personal qualificat.

Educació assegura que el no-increment del preu hauria comportat automàticament la pèrdua de qualitat del servei per inviabilitat econòmica, bé des d'un punt de vista educatiu (incrementant les ràtios d'alumnes per monitor, o contractant personal no qualificat), o alimentari (acudint a productes més barats).


"L'administració no pot afavorir la precarització d'un sector laboral tan feble com és el monitoratge del temps de lleure, que ha aconseguit un increment retributiu per actualització del seu conveni laboral d'un 2,5% per aquest any 2022", argumenta.

La resolució ja està publicada al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) i deixa fora d'aquesta regulació els centres concertats


I si no ho pots pagar? En el cas de famílies en situació de vulnerabilitat, hi ha a l'abast ajuts individuals de menjador. Les convocatòries estan obertes permanentment per cobrir les necessitats sobrevingudes de totes les famílies que ho puguin necessitar. El llindar per accedir-hi s'actualitza cada any, per ajustar-se a la realitat socioeconòmica canviant.

Els ajuts els aporta la Generalitat però es gestionen des dels consells comarcals. Si estàs interessat/da, has d'adreçar-t'hi per poder tenir accés als tràmits. 


Arxivat a:
ActualitatGeneral
Irene Ramentol
Responsable editorial i de projecte a Criar.cat
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
A.A.
per Anna Albert
Un recurs divertit perquè els infants recreïn i reinventin a la seva manera la història
Imatge il·lustrativa
per Aina Font Torra i Irene Ramentol
Un recull de llibreries especialitzades que us encantaran
Imatge il·lustrativa
Napadon Srisawang
Factors que poden disminuir les possibilitats d'embaràs
Imatge il·lustrativa
Josep Lluís Escudero
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat