Consorci de Turisme del Baix Llobregat

7 plans familiars en transport públic a tocar de Barcelona

La Ruta del Tram proposa experiències al Baix Llobregat per a tota la família amb descomptes i amb fàcil accés amb tramvia

9 de juny de 2022 a les 07:54h
Consorci de Turisme del Baix Llobregat
per Redacció
El Tram és una de les millors alternatives per connectar en transport públic Barcelona i el Baix Llobregat. També és una excel·lent manera d'aprofitar el cap de setmana amb plans per a tota la família a tocar de la capital catalana.


La Ruta del Tram proposa fer turisme sostenible fent ús del transport públic, per descobrir indrets rellevants, visitar edificis emblemàtics i degustar l'oferta gastronòmica dels municipis de Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern. La campanya, ja consolidada, ofereix a més descomptes per visitar els atractius artístics i culturals propers a la xarxa Trambaix (línies T1, T2 i T3).
 

Gaudir de l’experiència i dels descomptes, és molt senzill, només cal accedir al web, activar la promoció i mostrar-la als establiments perquè apliquin el descompte directament.

A continuació, us seleccionem 7 dels plans i propostes de la Ruta del Tram.

  1. Centre Jujol - Can Negre
  2. Edifici Walden 7
  3. Can Tinturé i La Rajoleta
  4. Trenet del Parc de Can Mercader
  5. Museu de Matemàtiques de Catalunya
  6. Mercat de Pagès al Parc de Torreblanca
  7. Gastronomia km 0


1. Centre Jujol - Can Negre (Sant Joan Despí)

Josep Maria Jujol, conegut per haver col·laborat en les obres més emblemàtiques d'Antoni Gaudí, va establir el seu laboratori arquitectònic de proves a Sant Joan Despí. El Centre Jujol-Can Negre ofereix la possibilitat d'una visita immersiva amb l'ajut d'un dispositiu mòbil. També és el punt d'inici de l'Itinerari Jujol, una visita guiada que també inclou la magnífica Torre de la Creu. La petjada d'aquest artista al municipi es completa amb la Torre Jujol, la Casa Rovira i la Casa Serra-Xaus.
 

 Sant Joan Despí | Parada del Tram: Bon Viatge (T1, T2)
 Com arribar
 Descompte: Can Negre en realitat augmentada 50% de descompte respecte a la taxa general d’entrada al museu. 
 Més informació aquí



2. Edifici Walden 7 (Sant Just Desvern)

El Walden 7 és un edifici emblemàtic de l'avinguda de la Indústria, a Sant Just Desvern. És una obra de l'estudi del Taller d'Arquitectura dirigit per Ricardo Bofill. Està format per 18 torres que es desplacen de la seva base formant una corba i contactant amb les torres contigües. El resultat és un laberint vertical amb set patis interiors comunicats vertical i horitzontalment. Aquests patis estan comunicats a tots els nivells mitjançant circulacions horitzontals i verticals. Els carrerons i passadissos tenen noms de grans personalitats del segle XX com Chaplin, Marx, Kafka o Albert Einstein. Una bona manera d'observar-lo des de dalt és pujar a El Mirador de Sant Just, que ofereix vistes de 360 graus des de 105 metres d'altura.
 

 Sant Just Desvern | Parada del Tram: Walden (T3)
 Com arribar
 Més informació aquí



3. Museus d'Esplugues: Can Tinturé i La Rajoleta

Can Tinturé acull la col·lecció de rajola de mostra de Salvador Miquel. Un tipus de peça de ceràmica de producció molt abundant i amb una temàtica generalment geomètrica. La col·lecció fa un recorregut estètic des del segle XIV fins a mitjans del XIX. La visita a La Rajoleta i als seus singulars forns ens introdueix en la història de la fàbrica Pujol i Bausis que durant el modernisme va adquirir una gran rellevància.
 

 Esplugues de Llobregat | Parada del Tram: Pont d'Esplugues (T1, T2, T3)
 Com arribar
 Descomptes: 2x1 en visites guiades a Can Tinturé i/o La Rajoleta, tots els diumenges, excepte el mes d'agost. Gratuït per a menors de 12 anys
 Més informació



4. Trenet del Parc de Can Mercader (Cornellà de Llobregat)

El trenet s'ha convertit en el símbol del parc de can Mercader de Cornellà i el principal reclam dels visitants. Els dies festius les famílies es passegen al llarg de l'esplèndida zona verda que predomina en el parc i molts d'ells aprofiten l'ocasió per viatjar en el tren que recorre 834 metres per la part baixa del parc i on passa per ponts i túnels.
 

 Cornellà de Llobregat | Parada del Tram: Ignasi Iglésias (T1, T2)
 Com arribar
 Més informació



5. Museu de Matemàtiques de Catalunya (Cornellà de Llobregat)

El Museu de Matemàtiques de Catalunya té la seu a la planta superior del Museu Palau Mercader de Cornellà, un espai amb més de 300 metres quadrats per acollir exposicions i activitats de tota mena on les matemàtiques s'aborden des d'un vessant pràctic i lúdic. Un museu –ubicat al parc de Can Mercader- on les mates entren les per les mans amb la possibilitat de construir en família les cúpules de Leonardo da Vinci.
 

 Cornellà de Llobregat | Parada del Tram: Ignasi Iglésias (T1, T2)
 Com arribar
 Descompte: 50% en tallers familiars
 Més informació



6. Mercat de Pagès al Parc de Torreblanca

Torreblanca és un parc històric repartit entre Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern. El seu disseny fantasiós parteix de la idea d'imitar les formes i els elements propis de la natura amb illes, coves, llacs i salts d'aigua, envoltats d'una vegetació exuberant i diversa, així com un laberint. Un dels atractius és el mercat de pagès que se celebra cada diumenge a la plaça de la Torre. Pagesos del Parc Agrari del Baix Llobregat venen directament, sense intermediaris, els seus productes de temporada. També s'organitzen mercats de pagès al parc de Can Mercader de Cornellà, a Esplugues i en altres localitats del Baix Llobregat.
 

 Sant Feliu de Llobregat | Sant Joan Despí | Sant Just Desvern | Parada del Tram: Parc Torreblanca (T3); Consell Comarcal (T3)
 Com arribar
 Més informació



7. Gastronomia km 0

El Tram també és sinònim de bona gastronomia, una oferta de restaurants que aposten pel producte de km 0 encapçalats pels provinents del Parc Agrari del Baix Llobregat. A Sant Joan Despí es pot gaudir del Follia, el Bokado i la Solana; a Sant Feliu del Caliu i de la Teteria India; a Esplugues del 33rd Gastro Bar i a Cornellà del Plats. Destaca també El Mirador de Sant Just Desvern, un restaurant panoràmic amb espectaculars vistes sobre el Baix Llobregat i Barcelona, amb el seu saló principal circular i enroscat sobre el cilindre de la xemeneia a 30 metres d'altura. Una proposta amb els millors productes de temporada i de la que es pot gaudir amb un 15% de descompte.
 

 Sant Just Desvern | Parada del Tram: Walden (T3)
 Com arribar
 Descompte: 15% a la carta d'El Mirador
 Més informació



Amb la col·laboració de

ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Lo Closcamoll Festival
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
per Aina Font Torra i Irene Ramentol
Un recull de botigues de llibres que us encantaran
Imatge il·lustrativa
A.A.
per Anna Albert
Un recurs divertit perquè els infants recreïn i reinventin a la seva manera la història
Imatge il·lustrativa
Napadon Srisawang
Factors que poden disminuir les possibilitats d'embaràs
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat