Vendela Larson

«Si l'Abril no es banya, jo tampoc»: la lluita de famílies perquè una nena amb autisme pugui fer piscina

L'alumnat de 1r de Teixidores de l'Escola de Gràcia han decidit no començar l'activitat de piscina perquè la seva companya Abril que té autisme no tenia el suport necessari per fer-ho

5 d'octubre de 2022 a les 13:55h
Vendela Larson
L'alumnat de 1r de Teixidores (escola de Gràcia) ha decidit no fer piscina, assignatura que fan de manera obligatòria a dintre del projecte educatiu, perquè la seva companya Abril, una nena amb autisme, no té el suport necessari per fer-ho.

El trastorn de l'espectre autista és una condició diferent en cada persona que la viu. Tot i això, hi ha unes característiques comunes, i precisament l'activitat aqüàtica pot ser una eina d'autorregulació molt potent i terapèutica per aquests infants.


Quan el pare de l'Abril es va assabentar que la seva filla no tenia el suport que necessitava per començar l'activitat ho va comunicar al xat de l'escola. "Això és injust", van dir les famílies. "L'excusa que ens donen és que tenen molta demanda i que no hi ha prou personal de monitoratge"; ens explica el pare.

De sobte un dels infants de la seva classe es va plantar: "Si l'Abril no es banya jo tampoc", va dir. I a poc a poc es van anar sumant infants. "Estem molt contents amb la resposta i solidaritat de la gent", assegura la família. L'activitat es du a terme a una piscina municipal propera a l'escola. 


De fet hi ha molts casos d'infants que com l'Abril no poden participar de certes activitats per la manca de recursos que hi ha. "Vam tenir l'oportunitat d'anar a una altra escola amb suport, finalment no hi va haver plaça, però ara estem contents que l'Abril estigui aquí pels valors dels infants que són a classe amb ella".

La família espera que l'Abril rebi aviat el suport que necessita. Fins i tot els seus companys i companyes estan disposats a manifestar-se per reclamar el suport d'una persona que es pugui banyar amb l'Abril i la resta del grup classe.


ACTUALITZACIÓ: L'Ajuntament de Barcelona han confirmat que l'Abril tindrà monitor o monitora el proper dia de piscina.
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
A.A.
per Anna Albert
Un recurs divertit perquè els infants recreïn i reinventin a la seva manera la història
Imatge il·lustrativa
Un recull de llibreries especialitzades que us encantaran
Imatge il·lustrativa
Napadon Srisawang
Factors que poden disminuir les possibilitats d'embaràs
Imatge il·lustrativa
Josep Lluís Escudero
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat