iStock

L'enginyosa i aplaudida reacció d'una mestra per resoldre un conflicte a classe

La dinàmica improvisada de l'educadora infantil s'ha fet viral

iStock
per Criar.cat
Ser mestra és molt més que fer classe. Així ho demostra la dinàmica que va improvisar l'educadora infantil Lola Cabrillana i que ha estat molt aplaudida a les xarxes.

La docent va parar la classe per atendre el malestar d'una alumna i treballar el conflicte conjuntament amb tot el grup. "Portava una bosseta que estava una mica gastada. La veig estirada a taula i li pregunto què li passa. Un company li havia dit que la seva bosseta de l'esmorzar era vella. Em guardo la programació del dia en un calaix. Seiem a l'assemblea. Desmunto la classe sencera", explica.

 
La mestra va decidir fer dos grups i dipositar davant dels infants joguines, peces, encaixables, tot el que va trobar a l'aula. Fins i tot, una cuineta de l'any de la "catapum ximpum". I moltes més joguines, algunes de les preferides pels alumnes, que també van anar a parar a la pila d'objectes vells. I així la classe va començar a reflexionar sobre les coses velles: "Realment ens serveixen. Ens agrada jugar-hi. No importa que estiguin velles, si ens podem divertir amb elles". A continuació, va agafar la bossa de la nena. "És una bosseta meravellosa, ella sola porta l'esmorzar, i no cau a terra res. Serveix, sí, això és el més important".

La dinàmica va acabar, fins i tot, amb un toc d'humor. Un alumne va dir: "El seu avi és vell i l'estima molt”. I, segons la docent, va estar a punt també d'etzibar-li a ella: "Tu també ets vella...". Però va preferir finalment guardar silenci.  

Però sí, la mestra ho havia aconseguit. La classe havia empatisat amb la nena. "Cal apreciar allò que tenim", conclou l'educadora. "I això també es pot ensenyar a les escoles".  
Arxivat a:
ActualitatGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
6 testimonis més de violència obstètrica
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
6 testimonis de violència obstètrica
Imatge il·lustrativa
Rafael Henrique
per Paola Roig
No totes hem de parir en una banyera al saló de casa nostra, ni tampoc hem de fer-ho a la sala de parts d'un hospital
Imatge il·lustrativa
per Alba Carreres / Roger Aranda
Claus per posar límits amb l'ús de pantalles
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Continguts: Irene Ramentol
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres