Víctor Arias

Multa per excés de velocitat quan anava de part

La Mireia al·lega que era un cas d'urgència, però l'Ajuntament de Barcelona considera que va posar en perill la resta de vehicles

24 de novembre de 2022 a les 15:30h
Víctor Arias
"M'han robat 100 euros". La Mireia ha hagut de pagar una multa de l'Ajuntament de Barcelona per excés de velocitat quan anava de part. Els fets van passar el 18 de novembre de l'any passat quan va sobrepassar el límit permès a l'entrada de Barcelona. "Em vaig acollonir, les contraccions eren molt fortes i cada pocs minuts, i vaig dir-li a la meva parella: 'tira que això no para'", explica.

En concret, va ser a l'entrada de Barcelona des de l'Hospitalet de Llobregat, a l'Avinguda Diagonal, on la velocitat màxima permesa és de 50 km/h i el vehicle va arribar fins als 79 km/h. Volia desplaçar-se fins a la clínica Dexeus, on va tenir la seva primera filla.


L'Ajuntament de Barcelona, d'acord amb el que marca l'article 50.1 del Reglament General de Circulació, va imposar la sanció considerada greu al conductor del vehicle, fet que va alarmar la dona, que considera que cal entendre que es tracta d'una "situació d'urgència".

Va ser llavors quan la dona es va posar en contacte amb l'administració. En primer lloc, va decidir pagar la multa per demostrar que la seva queixa no era per "falta de solvència". A més, va enviar l'informe mèdic conforme havia ingressat a la Dexeus aquella matinada del 18 de novembre en una situació de part. El primer recurs, però, va ser rebutjat i Samitier es va decidir a mantenir la reclamació adjuntant més documentació sobre els fets.


Malgrat tot, però, l'Ajuntament ha descartat els recursos i ha decidit mantenir la multa justificant que el fet d'excedir la velocitat era un perill per a la resta de vehicles. Samitier ha insistit que a les cinc de la matinada no hi havia una densitat de vehicles en la via on es va cometre la infracció, però per a l'Ajuntament no és suficient per anul·lar la infracció.


Va ser llavors quan la Mireia va decidir recórrer a advocats, però assegura que va quedar "sorpresa" quan tots li van desaconsellar obrir la via judicial. El motiu? Doncs que és molt més car pagar els serveis d'un advocat que el preu que té la mateixa multa. "Llavors què? Havia d'anar a 300 km/h perquè em multessin amb 3.000 euros i em sortís a compte pagar un advocat?", es pregunta la dona, a la vegada que creu que són multes recaptatòries fetes perquè "no es pugui reclamar".

El cas, tal com ha explicat, ja ha quedat tancat. Samitier ha assumit que no recuperarà els 100 euros però ha decidit relatar els fets als mitjans de comunicació per una situació que considera d'"injustícia".

Segons explica, no es tracta de denunciar un incompliment de la llei -no hi ha cap norma que justifiqui l'excés de velocitat per un part- però sí que vol fer conèixer com, a parer seu, no es té en compte el context en aquesta mena de casos. "No és només per un part; si el meu fill es trenca el cap i vaig més ràpid que una ambulància, m'agradaria poder anar amb el meu cotxe sense haver de calcular si supero o no la velocitat permesa", conclou.
Arxivat a:
ActualitatGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
A.A.
per Anna Albert
Un recurs divertit perquè els infants recreïn i reinventin a la seva manera la història
Imatge il·lustrativa
per Aina Font Torra i Irene Ramentol
Un recull de llibreries especialitzades que us encantaran
Imatge il·lustrativa
Napadon Srisawang
Factors que poden disminuir les possibilitats d'embaràs
Imatge il·lustrativa
Josep Lluís Escudero
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat