[inicicentrareport]Què passa quan tenim mal d'orella? Quines són les fruites i verdures de la tardor i què ens aporten al nostre organisme? Per què ens sentim nerviosos quan comencem l'escola?
[nointext]
Tots aquests dubtes els resol Lucía Galán Bertrand, la doctora que causa furor a les xarxes, a "Contes de tardor de Lucía, mi pediatra". Un llibre que t'ajudarà a explicar als teus fills i filles algunes de les coses que passen a la tardor, però també durant tot l'any.
Hem pogut parlar amb Lucía mi pediatra i ens ha donat aquests 7 consells perquè els teus fills i filles gaudeixin d'una bona salut física i també mental durant aquesta estació de l'any.

[GotaVerdaPle]Cuida la vostra alimentació: menja fruites i verdures de temporada. Sabies que les figues o el kiwi són unes fruites boníssimes que tenim a la tardor i a més d'aportar moltes vitamines us ajudaran a anar de ventre i no tenir restrenyiment?
[GotaVerdaPle]Acompanya els teus fills i filles a la tornada a l'escola: tornar a l'escola després de les vacances és un moment en el qual les criatures poden sentir por, estar nervioses, tenir dubtes o, fins i tot, que no hi vulguin anar. Valida les seves emocions, no t'enfadis per aquests motius, no els renyis i posa't al seu lloc. Demostra seguretat, confiança i sobretot acompanya'ls amb tendresa i sensibilitat.
[GotaVerdaPle]Fuig de les presses: que els nostres fills i filles ens recordin com a pares i/o mares serens, tranquils i empàtics és un dels millors llegats que podem deixar-los.
[noticia]381[/noticia]
[GotaVerdaPle]Anticipeu-vos als fets: explica'ls quines seran les rutines a l'escola i què s'hi trobarà. Ressalta els aspectes positius de començar en una classe nova i transmet-los que els acompanyaràs en tot aquest meravellós aprenentatge.
[GotaVerdaPle]Ensenya'ls la riquesa de la diversitat: no som estranys, som extraordinaris/es: no tots els nens i nenes són igual. Aquesta és la meravella de l'ésser humà. Treballa l'empatia, la compassió, la diversitat, la tolerància i el respecte cap als altres.

[GotaVerdaPle]Ajuda'ls a entendre què els passa: per què els fa mal l'orella, per què es troben malament, què passa quan van a la pediatra, què li farà... Explicar-los totes aquestes coses quan estan malalts/es o quan toca anar al/a la pediatra, és una eina molt valuosa perquè perdin la por i aprenguin què hi passa al cos.
[GotaVerdaPle]Busca temps per a tu, temps de parella, temps per cuidar-te i/o cuidar-vos: perquè si tu estàs bé, els teus fills i filles estaran bé. Cuidar-nos a nosaltres mateixos/es i a la parella si n'hi ha, no ens converteix en pitjors pares i/o mares. Buscar moments d'intimitat no fa que descuidis les teves criatures, voler a sortir a sopar amb la parella o amigues no et converteix en un mal progenitor/a. Recorda: si tu estàs bé, els teus fills i filles també estaran bé.
Aquests missatges, valors i consells els podreu trobar explicats al conte infantil "Contes de tardor de Lucía, mi pediatra", un llibre per aprendre tot això i molt més.
Títol: Contes de tardor de Lucía, mi pediatra
Autor: Lucía Galán Bertrand
Il·lustració: Núria Aparicio
Editorial: Estrella Polar
Edat recomanada: de 3 a 5 anys
Gènere: conte infantil
Aspectes pedagògics: empatia, alimentació, salut, benestar emocional
[ficentrareport]