Nathan Dumlao

Alternatives als pastissos per celebrar l'aniversari a l'escola

La dietista i especialista en nutrició infantil Esther Sánchez ens dona alguns consells

10 de febrer de 2022 a les 08:00h
Nathan Dumlao
per Criar.cat
Amb la pandèmia algunes escoles han optat per o bé prohibir a les famílies dur pastissos o menjar de casa o bé els han demanat que ho duguin envasat i comprat en establiments per vetllar que siguin el mínim de manipulats.

A la pràctica això ha comportat que famílies que abans duien alternatives als pastissos tradicionals, fetes a casa, com ara pastissos de fruita o propostes més saludables no ho puguin fer.


Hem preguntat a la dietista i especialista en nutrició infantil Esther Sánchez alternatives per poder celebrar l'aniversari de forma saludable a l'escola.

D'entrada, apunta que és una bona notícia que pels motius que sigui s'estiguin limitant els pastissos a les escoles. "No és únicament aquell pastís, també hi haurà el pastís per celebrar-ho amb els familiars, l'altre pastís per celebrar amb les amistats que són fora de les escoles... I això fa que molts aniversaris se celebrin amb un excés de sucre amb tot el que això representa pels infants", assegura Esther Sánchez.


Aquestes són algunes de les propostes que ens fa: 

Fruita en tots els seus formats: En el cas que no es pugui portar un pastís fet amb fruites o broquetes de fruita es pot portar la fruita sencera amb un ornament festiu que pugui guardar-se. També és una bona idea, si l'escola vol, portar fruita no tallada i que a l'escola mateix es facin la broqueta com a activitat. 

 

Torradetes per untar: es poden preparar biscotes amb crema de cacauet, una rajoleta de xocolata del 95%, hummus, alvocat envasat...

Tarrines de iogurt o formatge fresc amb fruites del bosc: en el cas que s'hagi de dur envasat es pot preparar a la mateixa escola volcant la tarrina i posant-hi les fruites i decorant-ho. Per intol·lerants a la lactosa es pot oferir purès de fruites. 

"De vegades els aniversaris se'ns en van de les mans, se celebren massa vegades. Tampoc cal que la celebració sigui amb menjar. Podem canviar aquests aniversaris. Us recomanem aquesta guia de la Generalitat de com celebrar aniversaris saludables", explica Ester Sánchez. 


L'aniversari també es pot celebrar sense menjar:

Pastís simbòlic de cartró, joguina o fusta, fet amb troncs o materials reciclats. Fent que l'infant participi posant-hi les espelmes que calen, o anant a buscar la xifra que simbolitza l'edat.

Records amb fotografies: Es pot celebrar preparant un àlbum de fotografies per l'infant que celebra l'aniversari

Disfresses i/o música: També se li pot demanar a l'infant que celebra l'aniversari com ho vol celebrar i es pot jugar al seu joc preferit, posant la cançó que més li agrada o fent una festa de disfresses.

El cert és que no hi ha una única manera de celebrar l'aniversari de manera sana i saludable. Us animem a compartir la vostra!
Arxivat a:
AlimentacióGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Lo Closcamoll Festival
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
per Aina Font Torra i Irene Ramentol
Un recull de botigues de llibres que us encantaran
Imatge il·lustrativa
A.A.
per Anna Albert
Un recurs divertit perquè els infants recreïn i reinventin a la seva manera la història
Imatge il·lustrativa
Napadon Srisawang
Factors que poden disminuir les possibilitats d'embaràs
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat