Lo Closcamoll Festival

Els millors plans per fer amb criatures aquest cap de setmana

Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família

24 d'abril de 2024 a les 07:00h
Lo Closcamoll Festival
Últim cap de setmana d'abril i cada cop tenim més ganes de sortir a passar-ho bé amb la família. Com sempre aquí teniu el nostre recopilatori de plans per fer amb criatures aquest cap de setmana. Si encara en voleu més, no us perdeu el nostre nou recopilatori de festivals per anar amb criatures aquesta primavera.

Per aquest cap de setmana festivals en plena natura, festivals de música i també solidaris, i molt d'art: visites guiades, tallers artístics, etc. També hi ha concert de Xiula i molt més. I com sempre us fem un avançament de propostes que venen i que no us podeu perdre. Si voleu estar sempre al dia, recordeu que compartim l'enllaç a la nostra newsletter setmanal! (subscriu-te aquí).  


  1. La Festa dels menuts
  2. OncoMusicFest
  3. FestiNAT
  4. Lo Closcamoll
  5. Visita guiada a Mas Miró
  6. Taller familiar: Soc d'una sola peça?
  7. Taller de pintura sobre vidre
  8. Xiula presenta Babynova
  9. La Passió d'Esparreguera
  10. Nova exposició Dues pedres. Paisatges persistents al Palau Robert
  11. Música i cinema en sintonia
 

 

 La Festa dels menuts - 27 i 28 d'abril al MónNatura Delta de l'Ebre

Arriba una nova edició de la Festa dels Menuts a MónNatura Delta de l'Ebre, amb un cap de setmana amb moltes activitats per als nens i nenes. Durant tot el cap de setmana es podran trobar diferents espais amb tallers infantils, jocs, contacontes, lo racó dels més petits, i moltes sorpreses més, rodejats del paisatge i l’entorn del Delta de l'Ebre. Tota la informació aquí.


 OncoMusicFest - 27 d'abril a Calonge-Sant Antoni


Aquest cap de setmana també se celebra l'OncoMusicFest al palau Firal de Calonge-Sant Antoni. Un festival solidari que ofereix actuacions d'artistes de diferents estils i per a tots els públics. També hi haurà espectacles i tallers dirigits als més petits. I per recuperar forces per dinar o sopar hi trobareu també food trucks. Tots els beneficis que es recaptin es destinaran a ajudar els malalts de càncer i les seves famílies a través dels serveis que ofereix l'Oncolliga. Compreu aquí la vostra entrada.

 FestiNAT - 27 d'abril a Riudarenes


El FestiNAT és el punt de trobada i celebració dels amants de la natura. Un aplec naturalista on connectar i intercanviar coneixement i entusiasmes entre naturalistes petits i grans, acostar-se a la ciència que estudia la natura i a la gent que treballa per protegir-la. Aquesta tindrà lloc a Can Moragues, a Riudarenes (la Selva), seu de la fundació Emys, coorganitzadora de l’esdeveniment, junt amb la ICHN, la XCN i OxigeNATs. El preu de l’entrada inclou l’accés a totes les activitats, amb inscripció prèvia aquí per assegurar la disponibilitat.

Lo Closcamoll, Festival de música familiar de ponent - 27 d'abril a Tàrrega


A Tàrrega dissabte teniu la 9a edició de Lo Closcamoll, el Festival de Música Familiar de Ponent. Durant tot el dia el públic podrà gaudir d'una programació de tallers dirigits, d'un espai de jocs, d'espais familiars i per a nadons, de l'espai de food trucks i de concerts, que enguany aniran a càrrec dels Atrapasomnis, Xiula, El Gripau Blau i els Ambauka. Tota la informació aquí.


 Visita guiada a Mas Miró - 27 d'abril a Mont-roig del Camp


La Fundació Mas Miró situada a Mont-roig del Camp organitza activitats familiars per acostar el món de l'artista al públic de totes les edats. Dissabte ofereixen una visita guiada per descobrir tots els racons del Mas Miró, la masia on Joan Miró va passar gairebé tots els estius de la seva vida i on va concebre tota la seva obra. Més informació aquí.


 Taller familiar: Soc d'una sola peça?- 27 d'abril i 11 de maig al Museu Picasso de Barcelona


Al Museu Picasso tenen una nova activitat familiar per gaudir de l'art com ho feia Picasso. En aquesta ocasió ens podrem preguntar com ho feien els cubistes per plasmar el que els envoltava en imatges tan diferents del que veiem normalment? Així, agafarem a una de les persones participants de model i, amb totes les idees que sorgeixin, mirarem d’explorar la relació entre el cos i el moviment. També observarem com aquest cos està compost de diferents formes que podem combinar lliurement per a poder crear la nostra obra d’art cubista, i entendrem aquesta manera tan original de representar la realitat. Apunteu-vos aquí per participar-hi.


 Taller de pintura sobre vidre - 27 d'abril al Museu d'Art de Girona

Una activitat ideal per a tots els nens i nenes creatius i artístics. En aquest taller del Museu d'Art de Girona experimentareu amb les transparències i la llum per posar a prova la vostra imaginació més boja i crear uns retrats súper originals. No només confeccionareu un rostre completament únic, sinó que també el pintareu i decorareu com vosaltres vulgueu. Important, cal anar-hi amb parella. La seva cara serà la vostra inspiració en aquest taller de retrats il·luminats! Per a infants de 4 a 14 anys i acompanyants. Tota la informació aquí.

  Xiula presenta Babynova - 28 d'abril al Teatre La Faràndula de Sabadell


Xiula està de gira amb el seu nou disc i a finals d'abril els tindreu per Sabadell. Després d'haver voltat el món, pujat als cims, entrat dins el cos humà i descobert què és la MParentalitat, els Xiula volen entrar en l'aventura definitiva. Per a fer-ho, entraran en un laboratori on, amb l'ajuda del públic, intentaran generar una nova forma de vida que pugui superar els reptes del món que ens ha tocat viure. Espurnes de vida, noves cançons sobre els grans temes i les petites escletxes que ens ho desmunten tot. Compreu la vostra entrada aquí.

 La Passió d'Esparreguera  - fins l'1 de maig al Teatre de La Passió 


Cada any teniu una nova oportunitat per veure aquest espectacle centenari de cultura popular. Hereva d’una tradició popular centenària, la Passió enllaça l’edat mitjana amb el segle XXI i ha perviscut gràcies a la cura i esforç dels esparreguerins i esparreguerines que, al llarg dels segles, han sabut adaptar-la als nous temps, fer-la créixer i transmetre-la de generació en generació. Des de la temporada 2022, s'ofereix al públic la posada en escena de dues versions de l’espectacle: la versió clàssica i el nou format. Consulteu dies i horaris aquí.


 Nova exposició Dues pedres. Paisatges persistents - fins al 2 de juny al Palau Robert 


Aquesta nova proposta expositiva proposa difondre la riquesa patrimonial d’una tècnica mil·lenària que conforma els paisatges de bona part dels Països Catalans, i aportar elements de reflexió sobre el present i el futur d’aquests territoris a partir de la pedra seca. Es tracta d’una iniciativa de la Direcció General de Difusió amb la col·laboració de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural i produïda per l’Observatori del Paisatge de Catalunya per encàrrec de Palau Robert.

La pedra seca no representa només un dels trets més característics dels nostres paisatges i un llegat patrimonial extraordinari, sinó que és, sobretot, una autèntica font d’inspiració i un contenidor excepcional d’aquells valors que tant ens hauran de servir per fer front als desafiaments del món actual. La tècnica de la pedra seca és un exemple de sostenibilitat amb múltiples possibilitats constructives de present i de futur, viables i compatibles amb la lluita contra el canvi climàtic. A més, en la seva programació trobareu diverses activitats complementàries per a totes les edats. Consulteu aquí totes les propostes. 


Música i cinema en sintonia - fins al 26 de maig al CaixaForum de Barcelona


El so i la música condicionen la nostra percepció, especialment en el cinema. En aquest taller creareu una peça audiovisual a partir de l’exploració amb la música, el so i les tècniques d’edició de vídeo. Combinant imatges amb diferents sonoritats, aconseguireu canviar el sentit de les imatges i jugar amb les diferents emocions que transmeten. Per acabar el taller, posareu en comú les creacions perquè siguin els espectadors, les altres famílies, qui posin paraules al resultat final. Reserveu la vostra entrada aquí.

 I no et pots perdre pròximament...

  

UAU!, nou taller del MACBA En família - dissabtes 4 i 18 de maig, 1, 15 i 16 de juny

UAU! és una activitat familiar a partir de 5 anys, dins del programa del MACBA En família, on a partir de la provocació del llibre àlbum i l'oralitat explorareu en grup relats, imaginaris i espais del museu. En Yoshi i la Sherezade compartiran amb vosaltres àlbums i us explicaran contes, tal com ha fet la humanitat al llarg de tots els temps. Experimentareu mitjançant la narració de contes, els àlbums il·lustrats, el joc, l’ombra, la llum, les cantarelles, la interacció amb el museu i les seves obres. Consulteu aquí el calendari i feu la vostra reserva. 

Taller familiar: Territoris foto-gràfics - 4 i 25 de maig al Museu Picasso de Barcelona

Properament, al Museu Picasso també trobareu una activitat de descoberta fotogràfica de l'entorn com a paisatge personal, inspirant-se en l'obra de Bernard Plossu. Aquest artista va seguir els itineraris vitals de Picasso pels paratges catalans en una mena de «dietari fotogràfic» retratant indrets que, ara com ara, són essencials per a conèixer la riquesa artística de Pablo Picasso. De la mateixa manera que Plossu, en aquest taller recorrereu els voltants del Museu, buscant imatges que us recordin l’obra de Picasso i les plasmareu amb la mirada pròpia de cadascuna dels participants en el taller. Reserveu la vostra entrada aquí

 Infanteria! - 9, 10 i 11 de maig a Olot


Infanteria! és el primer esdeveniment educatiu i cultural a Olot per a infants de 0 a 3 anys, per a les seves famílies i per als professionals de l’educació. Una programació que combinarà propostes de joc per a infants, xerrades sobre criança per a famílies i una jornada de formació per a professionals a diferents espais de la ciutat, La Carbonera, la Biblioteca Marià Vayreda i l’Espai Cràter.

La iniciativa vol donar veu a la infància, valorar-la, donar visibilitat a la tasca educativa de les educadores i famílies i escoltar les necessitats d’aquesta etapa que són molt importants per a un desenvolupament òptim. Infanteria! és un projecte impulsat per l’Àrea de Cultura i Educació de l’Ajuntament d’Olot que va néixer d’una comissió formada per totes les escoles bressol de la ciutat d’Olot, tant públiques com privades, les quals han participat en la ideació i disseny de la iniciativa. Més informació i inscripcions aquí.

 Activitat familiar Poema a la mida d'aquest moment a la Fundació Joan Brossa. Centres de les Arts Lliures - 25 de maig a Barcelona


Joan Brossa sempre ha posat l'art i la literatura al servei de la comunicació. L'artista català d'avantguarda també va treballar la prosa, la poesia, el teatre i el guió cinematogràfic. La nova exposició Joan Brossa. La sensació mental d’una felicitat completa vol mostrar com des d’un posicionament combatiu i contestatari, sovint amb una ironia mordaç i amb la contundència del convenciment, Joan Brossa va fer de la defensa de la llibertat el seu estendard de poeta i d’home; i de la sorpresa, la imaginació i la profunditat íntima, el seu llenguatge creatiu. Entorn d'aquesta hi trobareu visites guiades per al públic familiar amb una activitat final. Poema a la mida d'aquest moment inclou una visita guiada familiar a l'exposició i una proposta per potenciar la capacitat de connexió dels objectes, els espais i els cossos a través de l’actitud poètica. Una proposta ideal per a fer amb nens i nenes a partir de 5 anys. Si en voleu saber més, aquí tota la informació. 
Fotos: MónNatura Delta, The Funk Power Station, FestiNAT, Lo Closcamoll Festival, Fundació Mas Miró, Museu Picasso, Museu d'Art de Girona, Xiula, Teatre La Passió, Palau Robert, CaixaForum, MACBA, Museu Picasso, Prohibit No Tocar i Mar Domènech.
 
 
Mar Domènech
Periodista especialitzada en cultura i oci familiar, i responsable comercial de Criar.cat.
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Vitolda Klein
per Irene Ramentol
Un recull d'experiments i propostes educatives que us encantaran
Imatge il·lustrativa
Lo Closcamoll Festival
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
per Aina Font Torra i Irene Ramentol
Un recull de botigues de llibres que us encantaran
Imatge il·lustrativa
A.A.
per Anna Albert
Un recurs divertit perquè els infants recreïn i reinventin a la seva manera la història
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat