iStock

Manualitats de Nadal: felicitacions, decoració, fanalets, carta als Reis, tió en miniatura

Recursos i activitats típiques nadalenques per fer amb el teu fill o filla

5 de desembre de 2023 a les 10:08h
iStock
Ja són aquí les festes i us hem preparat un recull de manualitats de Nadal que us encantaran. Calendari d'advent, detalls per felicitar les festes, decoracions per l'arbre o per casa, fanalets, carta als Reis, tió en miniatura. Quina vols fer?

Fes aquest calendari d'advent amb els teus fills

Amb l'entrada del desembre arriba un temps de fred que ens convida a arreplegar-nos més a casa i a celebrar les festes en família. 

Amb aquesta proposta de calendari d'advent, ens anirem preparant per rebre el Nadal tot  fent un compte enrere, des del dia 1 fins el dia 24 de desembre, que ens ajudarà a prendre consciència del pas del temps. Un ritual que farà que l'espera sigui més visible, entenedora, i procurant allunyar-la una mica del consumisme. 


 Adorna l'arbre de Nadal amb una manualitat preciosa

Potser ja heu començat a vestir la casa per a l'ocasió... Us proposem una manualitat preciosa i original que podeu fer amb els vostres fills per adornar l'arbre de Nadal. O, fins i tot, per regalar com a detall per felicitar les festes. És una proposta de l'educadora infantil i col·laboradora de Criar.cat, Anna Albert. 


 Una manualitat senzilla i original per felicitar les festes

Busques idees originals per felicitar les festes? A Criar.cat t'oferim una manualitat senzilla i bonica per regalar a la família o als amics i amigues de l'escola.

És una proposta de l'educadora infantil Anna Albert, que ens explica pas a pas com fer aquest preciós detall per desitjar Bon Nadal. 



 Titelles de Nadal amb pals de fusta

Et proposem fer unes titelles amb palets de fusta. Pots reciclar-lo quan vagis a la pediatra o bé comprar els palets per fer manualitats aquest Nadal.

Pots adaptar el nivell de dificultat segons l'edat de la criatura. Per exemple, en infants més petits podeu pintar tot el palet d'un mateix color i el/la pots ajudar a fer els ulls, el nas o la boca.


 Descarrega i fes la teva carta als Reis

La marca de roba sostenible HiLittle, en col·laboració amb Criar.cat, ha dissenyat una carta als Reis ben original en dues versions: una per pintar i retallar i l'altra per retallar.

Es tracta d'una carta descarregable en format desplegable. És a dir s'ha de plegar per veure el personatge que més t'agradi: Melcior, Gaspar o Baltasar. Fins i tot els pots imprimir tots tres i posar-los al Pessebre (si en fas). 


 Fes el teu tió de Nadal amb un tap de suro

I si poguéssim fer les decoracions de Nadal amb coses que tenim per casa? Us proposem fer un tió miniatura. Es tracta d'una activitat molt senzilla per gaudir en família. 

Aprofita els taps de suro de les ampolles de vi o els escuradents per fer una manualitat nadalenca. Amb una mica d'imaginació tindràs un tió de Nadal.


Fes el teu segell d'estampació de Nadal

Si tens taps de suro, taps de plàstic i ganes de fer una manualitat per aquest Nadal només et caldrà o goma eva o bé peces de fusta amb motius nadalencs per tal de poder fer un segell per aquestes festes.

L'estampació es pot utilitzar per fer postals nadalenques, per posar al paper de Nadal, estampar-les a un paper i crear una làmina o fins i tot fer una bola de l'arbre ben original. 


Fes un fanalet amb un globus per esperar els Reis Mags

Cada any, com és tradició a moltes localitats, les criatures veuen la cavalcada duent el seu fanalet que han fet ells i elles mateixes. Antigament es rebien amb branquetes, herbes aromàtiques o bé teies, i això assenyalava el destí on havien d'arribar els Reis i era també un element de benvinguda.


Descarrega la carta als Reis amb la «regla dels 4 regals»

Has sentit a parlar de la regla dels 4 regals? Es tracta d'un mètode per ser més conscients dels regals i que ens ajuda a pensar més en tot allò material que tenim i a donar importància també a allò que no es veu ni es toca. 

Des de Criar.cat t'oferim aquest descarregable que hem preparat per tal d'intentar esquematitzar el màxim allò que els infants volen o necessiten i evitar així acumulacions innecessàries de joguines que només els fan cas un dia i prou.


Com fer un fanalet amb elements naturals per rebre els Reis?

S'apropen els Reis i com mana la tradició els anirem a esperar amb un fanalet perquè trobin el camí de casa nostra. 

L'educadora infantil i col·laboradora de Criar.cat Marta Valentin, ens ha preparat aquesta manualitat senzilla amb material força accessible per a tothom.


Fes un teatre d'ombres amb els Reis d'Orient

Amb aquesta proposta us convidem a jugar amb els protagonistes de la nit de reis: els camells, els Tres Reis, els infants amb fanalet, l’estrella d’orient... tot convertint una capsa de cartró en un teatre d’ombres.


Arxivat a:
NadalGeneral
Irene Ramentol
Responsable editorial i de projecte a Criar.cat
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Vitolda Klein
per Irene Ramentol
Un recull d'experiments i propostes educatives que us encantaran
Imatge il·lustrativa
Lo Closcamoll Festival
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
per Aina Font Torra i Irene Ramentol
Un recull de botigues de llibres que us encantaran
Imatge il·lustrativa
A.A.
per Anna Albert
Un recurs divertit perquè els infants recreïn i reinventin a la seva manera la història
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat