Vitolda Klein

Manualitats i activitats ideals pels dies de pluja

Un recull d'experiments i propostes educatives que us encantaran

2 de juny de 2023 a les 07:30h
Vitolda Klein
per Irene Ramentol
Els dies de pluja, les criatures passen molt de temps a casa. Hi ha més espai per al joc lliure, que els beneficia molt a nivell de desenvolupament, però també hi ha moments que conviden a fer algun experiment o manualitat per passar estones en família mentre aprenen i desenvolupen habilitats.   

Si teniu ganes de poder fer alguna activitat educativa i entretinguda amb ells, aquí teniu un recull amb propostes que us poden ser molt útils:


Pinta amb pinzells de flors i fulles. Amb aquests pinzells els infants podran crear i gaudir amb els colors i les textures de l'entorn. Lliurement podran fer lliscar la pintura, esquitxar, deixar rastre,... Podeu utilitzar pintura tempera per sucar els pinzells i començar a crear damunt d'una superfície blanca. Aquesta és una activitat molt senzilla de fer i el resultat és preciós.



Fes el teu dominó. Aquesta manualitat és senzilla i ideal si voleu preparar algun joc per endur-vos durant les vacances. Es poden combinar materials naturals, per exemple trossets de cartró i pedres, i combinar el grafisme creatiu. En el cas d'infants més petits, l'activitat es pot fer amb fitxes de cartró, per exemple. 

Una altra idea és fer un tres en ratlla, o fins i tot pintar les fitxes de dos colors per poder jugar a les "dames", amb un taulell improvisat en un full o cartolina. 




Una mica de màgia? Si necessites una activitat ràpida i fàcil amb material que pots tenir a l'abast a la teva cuina, aquest experiment t'encantarà! Només et calen tres ingredients. 



Experimenta i treballa habilitats matemàtiques amb pètals. Aquesta és una proposta de joc amb pètals, una activitat refrescant que convida a l'experimentació. Una proposta ideal per aquesta primavera! Ofereix possibilitats de desenvolupar habilitats matemàtiques a través de la manipulació i el joc. Omplir, buidar, afegir, treure, observar els canvis en els colors de l'aigua, gaudir amb les qualitats sensorials dels materials… Què us sembla? 



Li encanten les disfresses? Aquestes ales de papallona donaran molt de joc amb la llum i les vostres criatures gaudiran imaginant-se volant. I podeu fer-les de qualsevol altre insecte o animal (abella, marieta, drac, ratpenat...). Preneu nota!



 Rescata els animals del gel i experimenta amb el fred i la calor! Què tal si experimentem amb els contrasts? El gel atrau molt a les criatures que acostumen a gaudir de les propostes que l'integren. Com pot ser que l'aigua es transformi amb el fred? Quin tacte té el gel? Com el podem desfer?



Fes el teu volcà i descobreix com explota. Aquí teniu un senzill i divertit experiment per apropar als més petits l'erupció simulada d'un volcà domèstic. És perillós? En absolut, si bé heu de tenir com sempre la precaució de no deixar els productes a l'abast de cap criatura que els pugui ingerir per accident.



 Una mica de música? Us proposem una manualitat amb material reciclat, quotidià, donant una segona vida a capses o elements que podem tenir a casa, per mostrar a les criatures el valor de la reutilització del material. Amb aquest instrument de percussió casolà, els infants poden practicar la motricitat fina, poden experimentar amb el moviment de les mans i també fomenta la concentració i l'atenció per aconseguir que el tambor funcioni correctament.



 Fem un fanalet per casa? Una activitat que és preciosa per decorar la casa però que també convida a cantar cançons i observar les llums i les ombres que es projecten.



 Us heu quedat amb més ganes de màgia? Aquesta activitat sorprendrà grans i petits. Només necessites uns retoladors de pissarra, una cullera i un bol amb aigua. I una mica de constància, sí... Perquè certament no surt a la primera. A veure què et sembla!


ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
A.A.
per Anna Albert
Un recurs divertit perquè els infants recreïn i reinventin a la seva manera la història
Imatge il·lustrativa
per Aina Font Torra i Irene Ramentol
Un recull de llibreries especialitzades que us encantaran
Imatge il·lustrativa
Napadon Srisawang
Factors que poden disminuir les possibilitats d'embaràs
Imatge il·lustrativa
Josep Lluís Escudero
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat