Festival FLIC

Els millors plans per fer amb criatures per al 16 i 17 de març

Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família

18 de març de 2024 a les 12:11h
Festival FLIC
Sembla que la primavera s'acosta i cada cop hi ha més propostes a l'aire lliure. Com sempre aquí teniu el nostre recopilatori de plans per fer amb criatures aquest cap de setmana per tal de donar-vos idees. Si encara en voleu més, no us perdeu el nostre recopilatori de festes majors i fires d'hivern.

Per aquest cap de setmana tenim Cap Butaca Buida, la gran festa del teatre, la festa de la pública, arbres florits i abelles, literatura, dansa, teatre per a totes les edats, una pel·lícula familiar, una proposta de Pasqua i exposicions a museus. I com sempre us fem un avançament de propostes que venen i que no us podeu perdre. Si voleu estar sempre al dia, recordeu que compartim l'enllaç a la nostra newsletter setmanal! (subscriu-te aquí).  


  1. Cap Butaca Buida
  2. Festa de la pública
  3. La Volta #48: art i artesania
  4. SÓC, Festival de dansa urbana i fusió
  5. Descobrim el vol de les abelles
  6. Festival FLIC
  7. Estación Paraíso
  8. Visita la Casa Batlló
  9. Dins el cor del món a la Sala Beckett
  10. Hamelí al SAT! Sant Andreu Teatre
  11. El gat Tabby i altres històries felines
  12. Operació Pasqua
  13. La historia interminable al Teatre Apolo
  14. El món fascinant dels flamencs
  15. Exposició de Daniel Steegmann Mangrané. Una fulla al lloc de l'ull
 

 

 Cap Butaca Buida - 16 de març als teatres de tot Catalunya


Aquest any arriba el Sant Jordi dels teatres amb la iniciativa Cap Butaca Buida. Una campanya de l'Associació d'Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA), Time Out i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, amb el suport de la Generalitat de Catalunya en el marc del Pla d'Impuls del Teatre, la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Barcelona i la col·laboració de Teatres Públics i la FAC (Federació d'Ateneus de Catalunya). Es tracta d'una iniciativa pionera al món que vol assolir la fita d'omplir el màxim nombre de butaques dels teatres de Catalunya el proper dissabte 16 de març. Cap Butaca Buida encara la seva primera edició amb el gran repte d'omplir 60.457 butaques de 145 espais escènics, entre teatres públics, privats i ateneus, d'arreu del territori que ofereixen al públic 176 obres en cartellera pel proper 16 de març, moltes per al públic familiar. Participeu i busqueu el vostre espectacle aquí.


Festa de la pública - 16 de març al parc de l'Estació del Nord de Barcelona


Atenció a totes les famílies de l'escola pública! Aquest dissabte al Parc de l’Estació del Nord us esperen concerts, tabalada, xerrades, jocs, gimcanes, tallers i un munt d’activitats per a infants, adolescents i tota la comunitat educativa. Una festa per reivindicar l’educació pública. Un espai de celebració de la feina feta per millorar el sistema educatiu i un dia per compartir amb vosaltres tots els èxits, els avenços i la transformació col·lectiva cap a una educació democràtica, participativa i que no deixa ningú enrere. Aquest any d'artistes convidats trobareu Dàmaris Gelabert, Sara Roy i Tabalada Batec. Tota la informació aquí.

 La Volta #48: art i artesania - 16 de març a Girona


El dissabte 16 de març tindrà lloc la Jornada Voltaica #48 a la plaça de l’Assumpció, amb més d’una trentena de propostes vinculades a la recuperació d’oficis i tècniques artístiques que, treballades des de la sostenibilitat i allunyades dels processos industrials de fabricació, impliquen un coneixement específic de cada tècnica i un major al·licient en el disseny i la producció d’objectes funcionals i decoratius. L’artesania més tradicional i les propostes d’arts aplicades més innovadores, de 10 a 20 h al barri Sant Narcís de Girona. Per als més petits trobareu tallers de ceràmica, instruments, art en moviment i espai de joc per a la primera infància a càrrec de Tell Fusta. Tota la informació aquí.


SÓC, Festival de dansa urbana i fusió - 16 de març a Torroella de Montgrí


El festival SÓC arriba a la tercera edició com una plataforma consolidada per a les companyies de dansa amateurs o semiprofessionals que mostren al públic l'essència dels seus joves ballarins i ballarines, tot donant a conèixer la seva tasca artística. Als carrers i a la plaça de la Vila de Torroella de Montgrí hi trobareu mostres de diferents escoles i grups emergents de dansa i música del territori. A les 19.30 h, el festival es traslladarà a l'Auditori Teatre Espai Ter on hi haurà l'actuació de la companyia professional The Boogie Tunes, reconeguts ballarins de popping amb un ampli recorregut en el món de la dansa, tant en l'àmbit nacional com internacional. Tota la informació aquí.


 Descobrim el vol de les abelles - 16, 17, 23 i 24 de març a Mas Colom - Casa Borges a Tàrrega


Ja fa dies que veiem que amb l’arribada de la primavera els ametllers ens reben amb unes flors ben vistoses. És important que les abelles s’encarreguin de pol·linitzar aquestes flors, ja que així obtindrem el nostre fruit preferit, l’ametlla! Però, sabeu com es fa tot això? Al Mas Colom - Casa Borges organitzen propostes per a tota la família. En aquesta activitat us explicaran amb detall com es pol·linitzen aquests arbres, podreu tastar els seus fruits i construir un refugi per abelles, d’aquesta manera ajudem la recuperació d’aquests insectes tan beneficiosos per l’agricultura i el nostre entorn. Reserveu la vostra entrada aquí.


Festival FLIC - 16 i 17 de març al Disseny Hub


Del 16 al 17 de març les instal·lacions del festival FLIC fan parada al Disseny Hub. Un espai on descobrir que llegir un llibre significa molt més que obrir-lo i passar les pàgines… Des dels més petits de la casa fins als més grans podreu gaudir de la literatura amb les 19 activitats que hi trobareu, entre jocs, tallers, instal·lacions, tallers d’il·lustració, narracions en veu alta, espais de lectura… i molt més! Consulteu aquí tota la programació per franges d'edat.

 Estación Paraíso - 17 de març al Teatre Romea 

Torna al Romea en família aquesta producció de La Maquiné guardonada amb diversos premis com a millor espectacle infantil i familiar i àmpliament recomanada en altres comunitats autònomes. La vida és com un viatge amb tren on tots baixem a la mateixa estació, l'estació Paradís. En aquesta estació de tren, una vella titellaire espera, però no sap per què és aquí. Els seus titelles guardats en una maleta seran la seva única pista per a esbrinar qui és i quin és el seu destí. Una meravellosa història d'amor d'una dona gran que desafia amb valentia, humor i tendresa els límits de la seva memòria per a reunir-se amb l'amor de la seva vida. No us la perdeu! Compreu aquí la vostra entrada.


Visita general amb descompte únic - fins al 17 de març a la Casa Batlló


La Casa Batlló aquests dies té una promoció única que val la pena aprofitar si teniu nens i nenes. Fins al 17 de març podeu fer la visita general a la Casa Batlló aprofitant la promoció de 25 € 2x1 (és a dir 12,5 € per persona) i infants gratis. Una oportunitat única per viure la visita diürna i l'experiència immersiva en família. No us ho perdeu, compreu aquí la vostra entrada.


 Dins el cor del món - fins al 17 de març a la Sala Beckett

La Sala Beckett també té programació familiar. Aquest mes de març hi trobareu Dins el cor del món d'Engruna teatre, un espectacle basat en la novel·la de Sabina Berman La mujer que buceó dentro del corazón del mundo. La història la protagonitza una nena amb condició autista que fa qüestionar al públic sobre quina és la relació entre la humanitat i la natura i com aquesta podria ser diferent.

La Karen, una nena amb TEA (trastorn de l’espectre autista), ha viscut tota la seva infància com una petita salvatge i en plena connexió amb la natura. Fins que, gràcies a l’amor de la seva tieta Isabelle, aprèn a parlar, llegir i escriure. Amb ella descobrirà que, tot i ser negada en alguns aspectes és, en canvi, brillant en d’altres, fins al punt d’acabar convertint-se en una gran empresària. La relació entre la humanitat i la natura és la protagonista d’aquesta història, i la condició amb la qual conviu la Karen no és sinó una metàfora de l’actitud autista que les persones neurotípiques adopten envers el medi del qual procedeixen. Recomanada per a nens i nenes a partir de 8 anys. Compreu la vostra entrada aquí

 Hamelí - fins al 17 de març al SAT! Sant Andreu Teatre


Al mes de març la companyia Xip Xap serà al SAT! Sant Andreu Teatre amb un conte clàssic que tots coneixem i no passa mai de moda. Un espectacle familiar guardonat amb diversos premis que narra la misteriosa desgràcia d’una vila idíl·lica infectada de rates, però que ningú sap d’on han sortit. I si sempre han estat allà? Una mirada actualitzada del conte popular que fomenta la reflexió sobre l’essència humana. Per a nens i nenes a partir de 4 anys. No us el podeu perdre! Compreu la vostra entrada aquí, aplicant a la compra el codi promocional CRIAR tindreu un euro i mig de descompte!

 El gat Tabby i altres històries felines - als cinemes de Catalunya

Rita&Luca films ens porten una estrena cinematogràfica ideal per anar amb nens i nenes a partir de 3 anys. Al cor del vibrant Londres, en Tabby, un gat cantant, i el seu amic músic, en Fred, captiven el públic amb les seves actuacions musicals a duo. La seva alegria omple els carrers de la ciutat fins que, de manera inesperada se separen. En Tabby, sol i amb gana a la gran ciutat, emprèn una intensa recerca per retrobar-se amb en Fred. En aquesta aventura coneixerà la Guant, una gata que l’acollirà a casa seva i amb la qual construiran una amistat inseparable. Un programa format per aquesta i altres històries plenes d’emoció, diversió i molts gatets i gatetes! Trobareu els cinemes i horaris aquí

 Operació Pasqua - fins a l'1 d'abril al Món Sant Benet

Setmana Santa ja és a tocar, si teniu ganes de viure una activitat familiar per celebrar la Pasqua, aquesta us agradarà. Una proposta ideal per viure les tradicions típiques d'aquesta època de l'any. A la primera part de l’activitat buscareu en família els ous de pasqua de colors amagats als Jardins de la Casa de l’Amo. No serà fàcil i necessitareu superar una divertida gimcana per tal de guardar-los. Només amb l’ouera completa podreu endinsar-vos a la cuina de la Fundació Alícia per elaborar una deliciosa mona de pasqua. Sabeu què representa la tradició de la mona? I quin ingredient especial va incorporar-s’hi fa cent anys? La xocolata! Aprofiteu que a part de llepar-vos els dits, us n’explicaran tots els secrets! Consulteu les dates disponibles aquí.

 La historia interminable - fins al 7 d'abril al Teatre Apolo


A Barcelona ha arribat La historia interminable, El musical. Si sou d'aquella generació que us va marcar i emocionar el best seller de Michael Ende amb el mateix nom, ara heu d'anar a veure el musical amb els vostres fills i filles. Música original, màgia, efectes especials, nostàlgia i molta fantasia. Un univers que us sorprendrà. Acompanyeu a Bastian i als personatges mítics del llibre en aquesta aventura tan especial. Compreu la vostra entrada aquí, trobareu alguns descomptes interessants.

 El món fascinant dels flamencs - dissabtes a MónNatura Delta


Si a casa sou d'observar ocells no us podeu perdre aquesta sortida ornitològica al Delta de l’Ebre Visita per descobrir mil i una curiositats dels ocells més emblemàtics de la zona, els Flamencs. Aprendreu sobre la seva vida, anatomia, alimentació i altres aspectes menys coneguts tot observant-los en directe mitjançant els nostres telescopis des del Mirador 360º. Veniu a gaudir en família de l’únic mirador dotat de telescopis de tot el Delta de l’Ebre, i observeu de la millor manera els flamencs. Quedareu atrapats per l’au rosa! Reserveu aquí la vostra entrada.
  


Exposició de Daniel Steegmann Mangrané. Una fulla al lloc de l'ull - fins al 20 de maig al MACBA 


El MACBA ofereix una àmplia programació familiar i també exposicions ben interessants per visitar en família. Aquesta primavera podeu veure la mostra de Daniel Steegmann Mangrané. Una fulla al lloc de l’ull, una exposició que ens proposa una visió holística del món sense distinció entre els humans i el seu entorn, on les relacions entre tots els elements es troben en un flux constant. Una experiència immersiva –amb fotografies, aquarel·les, instal·lacions, hologrames i poesia– que qüestiona la lògica extractivista i jeràrquica que mantenim amb l’entorn. El treball de Daniel Steegmann Mangrané, que ha viscut dues dècades al Brasil, té una forta influència de la selva tropical. Una exposició per ser experimentada amb el nostre cos i amb tots els sentits, implicant-nos-hi físicament, sensorialment i intel·lectualment. En acabar, a més, podeu passar per l'espai de lectura i familiar de l’exposició Col·lecció MACBA. Preludi. Intenció poètica. Un lloc per estar-s’hi, per relaxar-se i per compartir una estona en família. Un espai de joc d’infants però també de lectura, d’aprenentatge i de distensió. Tota la informació aquí.

 I no et pots perdre pròximament...

 

 Estrena de Dúnia i l'eco del tambor - 22 de març als cinemes de Catalunya


Arriba una nova estrena de la mà de Rita&Luca Films. La Dúnia i els seus avis s’instal·len a Canadà, un nou país que, tot i ser fred, es converteix en la seva càlida casa d’acollida després d’haver marxat de Síria. Allà hi trobaran moltes coses diferents: la llengua, menjars desconeguts i estacions que no havien viscut abans. Malgrat aquesta diversitat, la Dúnia i els seus avis descobreixen la bellesa de la multiculturalitat, mentre fan noves amistats. A través de la seva relació amb la Rosalie i en Miguizou, la Dúnia es veu arrossegada al món de la música, descobrint-hi un poder transformador que il·lumina la seva nova vida. La pel·lícula és la segona part de Dúnia i altres contes del món, una proposta protagonitzada per nens i nenes lluitadores, imaginatives i esperançadores que representen la unió de cultures i la necessitat d’acollir i respectar l’altre. Més informació aquí. I atenció perquè estem de sorteig, 2 packs de 4 entrades per anar al dia de la preestrena el pròxim 16 de març a l'Institut Francès de Barcelona a les 12:30 h! Participeu aquí.

 Xiula presenta Babynova - 28 d'abril al Teatre La Faràndula de Sabadell


Xiula està de gira amb el seu nou disc i a finals d'abril els tindreu per Sabadell. Després d'haver voltat el món, pujat als cims, entrat dins el cos humà i descobert què és la MParentalitat, els Xiula volen entrar en l'aventura definitiva. Per a fer-ho, entraran en un laboratori on, amb l'ajuda del públic, intentaran generar una nova forma de vida que pugui superar els reptes del món que ens ha tocat viure. Espurnes de vida, noves cançons sobre els grans temes i les petites escletxes que ens ho desmunten tot. Compreu la vostra entrada aquí.
Fotos: Cap Butaca Buida, cia. Dàmaris Gelabert, la Volta, ajuntament Torroella de Montgrí, Mas Colom - Casa Borges, Festival Flic, La Maquiné, Casa Batlló, cia. Engruna Teatre, cia. Xip Xap, Fotograma de El gat Tabby, Món Sant Benet, Teatre Apolo, MónNatura Delta, Miquel Coll, fotograma de Dúnia i l'eco del tambor i Xiula.
 
Mar Domènech
Periodista especialitzada en cultura i oci familiar, i responsable comercial de Criar.cat.
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Vitolda Klein
per Irene Ramentol
Un recull d'experiments i propostes educatives que us encantaran
Imatge il·lustrativa
Lo Closcamoll Festival
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
per Aina Font Torra i Irene Ramentol
Un recull de botigues de llibres que us encantaran
Imatge il·lustrativa
A.A.
per Anna Albert
Un recurs divertit perquè els infants recreïn i reinventin a la seva manera la història
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat