Museu Picasso

Els millors plans per fer amb criatures el 23 i 24 de març

Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família

25 de març de 2024 a les 12:49h
Museu Picasso
Les vacances de Setmana Santa ja són aquí i això vol dir més temps per gaudir en família. Com sempre aquí teniu el nostre recopilatori de plans per fer amb criatures aquest cap de setmana i més enllà per tal de donar-vos idees. Si encara en voleu més, no us perdeu el nostre nou recopilatori de festes majors i fires de primavera.

Per aquest cap de setmana tenim una nova estrena de cinema familiar, arbres florits i abelles, festes populars, fira de rams, activitats a museus, la Passió, teatre, una proposta de Pasqua i molt més. I com sempre us fem un avançament de propostes que venen i que no us podeu perdre. Si voleu estar sempre al dia, recordeu que compartim l'enllaç a la nostra newsletter setmanal! (subscriu-te aquí).  


  1. Estrena de Dúnia i l'eco del tambor
  2. Descobrim el vol de les abelles
  3. Festes de Sant Josep Oriol a Barcelona
  4. Fira de Rams i Trobada Gegantera a Súria
  5. Activitats artístiques familiars al Museu Picasso
  6. Activitat familiar Poema a la mida d'aquest moment a la Fundació Joan Brossa. Centres de les Arts Lliures
  7. La Passió d'Esparreguera
  8. Nova exposició Dues pedres. Paisatges persistents al Palau Robert
  9. Street Escape: Gaudí i el Tresor Amagat a la Casa Batlló
  10. Operació Pasqua
  11. La historia interminable al Teatre Apolo
  12. El món fascinant dels flamencs
  13. Exposició de Daniel Steegmann Mangrané. Una fulla al lloc de l'ull
 

 

 Estrena de Dúnia i l'eco del tambor - 22 de març als cinemes de Catalunya

Arriba una nova estrena de la mà de Rita&Luca Films. La Dúnia i els seus avis s’instal·len a Canadà, un nou país que, tot i ser fred, es converteix en la seva càlida casa d’acollida després d’haver marxat de Síria. Allà hi trobaran moltes coses diferents: la llengua, menjars desconeguts i estacions que no havien viscut abans. Malgrat aquesta diversitat, la Dúnia i els seus avis descobreixen la bellesa de la multiculturalitat, mentre fan noves amistats. A través de la seva relació amb la Rosalie i en Miguizou, la Dúnia es veu arrossegada al món de la música, descobrint-hi un poder transformador que il·lumina la seva nova vida. La pel·lícula és la segona part de Dúnia i altres contes del món, una proposta protagonitzada per nens i nenes lluitadores, imaginatives i esperançadores que representen la unió de cultures i la necessitat d’acollir i respectar l’altre. Més informació aquí.


Descobrim el vol de les abelles - 23 i 24 de març a Mas Colom - Casa Borges a Tàrrega

Ja fa dies que veiem que amb l’arribada de la primavera els ametllers ens reben amb unes flors ben vistoses. És important que les abelles s’encarreguin de pol·linitzar aquestes flors, ja que així obtindrem el nostre fruit preferit, l’ametlla! Però, sabeu com es fa tot això? Al Mas Colom - Casa Borges organitzen propostes per a tota la família. En aquesta activitat us explicaran amb detall com es pol·linitzen aquests arbres, podreu tastar els seus fruits i construir un refugi per abelles, d’aquesta manera ajudem la recuperació d’aquests insectes tan beneficiosos per l’agricultura i el nostre entorn. Reserveu la vostra entrada aquí.

 Festes de Sant Josep Oriol - fins al 24 de març a Barcelona


Aquests dies el barri del Pi viu la seva Festa Major. Aquest cap de setmana encara podreu gaudir de molts actes populars. Divendres hi haurà la Cercavila infantil, dissabte 23, diada de Sant Josep Oriol, podreu veure la tradicional Passejada dels Oriols, els gegants de Ciutat Vella, que fan l’ofrena floral a Sant Josep Oriol mentre els veïns llancen monedes de xocolata. Al migdia, hi haurà el Toc Solemne de Campanes i l’Ofici de Festa Major amb la ballada dels quatre Gegants originals del Pi amb la música de l’orgue de la basílica, així com el cant de l’Himne de Sant Josep Oriol (del 1909). També hi actuarà el més que centenari Esbart Català de Dansaires i a la tarda, els Jocs infantils i els aclamats Atracaments d’en Perot lo lladre. L’endemà diumenge us esperen els gegants, bèsties, capgrossos i balls tradicionals que arriben d’arreu de Catalunya per acompanyar els Gegants del Pi, el Lleó i la Mulassa de Barcelona en l’acte més multitudinari de la celebració, la cercavila de Festa Major. A més, també se celebra Diada Falconera amb els Falcons de Barcelona. Tots els detalls aquí.


 Fira de Rams i Trobada Gegantera - 24 de març a Súria


Arriba la 14a de la Fira de Rams i Trobada Gegantera de Súria. Una jornada a on se celebra la tradicional benedicció de Rams davant de l’església parroquial de Sant Cristòfol, i a on a més podreu veure gegants, les colles participants faran una cercavila i ballada de gegants. A més hi haurà ballada de sardanes i activitats familiars. Consulteu aquí tota la programació. 


 Activitats artístiques familiars - març i abril al Museu Picasso


El Museu Picasso ofereix molts caps de setmana activitats per fer amb els menuts de casa, on podran jugar i aprendre amb tallers inspirats en l’art de Pablo Picasso! Els dies 26, 27 i 28 de març podreu assistir al taller familiar De Picasso a Picasso aniràs i el dau tiraràs!, on nens i nenes participaran del famós joc de l’oca amb un tauler i un dau gegants, amb les caselles i rodolins inspirats en Picasso. En aquest taller, emprareu tot el vostre cos per jugar –potser, fins i tot, hem de tirar el dau entre dos–, en equips avançareu tenint en compte tot allò que haureu après amb la visita a les sales del Museu, sobretot pel que fa a la història de l’artista i la ciutat de Barcelona.

A més a més, en el marc de la nova exposició temporal del Museu, Bernard Plossu. Paisatges catalans de Picasso, podreu gaudir el 23 de març i el 6 d’abril del taller familiar Territoris fotogràfics, un taller de fotografia en el que descobrireu l'entorn com a paisatge personal, inspirant-vos en l'obra de Bernard Plossu. Aquest artista va ser un fotògraf important que va retratar la petjada de Picasso per Catalunya. Tal com ho va fer ell, en aquest taller recorrereu els voltants del Museu, buscant imatges que ens recordin l’obra de Picasso i les plasmarem amb la mirada pròpia de cadascuna de les persones participants. Trieu el vostre taller familiar aquí.


 Activitat familiar Poema a la mida d'aquest moment a la Fundació Joan Brossa. Centres de les Arts Lliures - 23 de març, 20 d'abril i 25 de maig a Barcelona

Joan Brossa sempre ha posat l'art i la literatura al servei de la comunicació. L'artista català d'avantguarda també va treballar la prosa, la poesia, el teatre i el guió cinematogràfic. La nova exposició Joan Brossa. La sensació mental d’una felicitat completa vol mostrar com des d’un posicionament combatiu i contestatari, sovint amb una ironia mordaç i amb la contundència del convenciment, Joan Brossa va fer de la defensa de la llibertat el seu estendard de poeta i d’home; i de la sorpresa, la imaginació i la profunditat íntima, el seu llenguatge creatiu. Entorn d'aquesta hi trobareu visites guiades per al públic familiar amb una activitat final. Poema a la mida d'aquest moment inclou una visita guiada familiar a l'exposició i una proposta per potenciar la capacitat de connexió dels objectes, els espais i els cossos a través de l’actitud poètica. Una proposta ideal per a fer amb nens i nenes a partir de 5 anys. Si en voleu saber més, aquí tota la informació. 

 La Passió d'Esparreguera  - fins l'1 de maig al Teatre de La Passió 

Cada any teniu una nova oportunitat per veure aquest espectacle centenari de cultura popular. Hereva d’una tradició popular centenària, la Passió enllaça l’edat mitjana amb el segle XXI i ha perviscut gràcies a la cura i esforç dels esparreguerins i esparreguerines que, al llarg dels segles, han sabut adaptar-la als nous temps, fer-la créixer i transmetre-la de generació en generació. Des de la temporada 2022, s'ofereix al públic la posada en escena de dues versions de l’espectacle: la versió clàssica i el nou format. Consulteu dies i horaris aquí.


 Nova exposició Dues pedres. Paisatges persistents - fins al 2 de juny al Palau Robert 


Aquesta nova proposta expositiva proposa difondre la riquesa patrimonial d’una tècnica mil·lenària que conforma els paisatges de bona part dels Països Catalans, i aportar elements de reflexió sobre el present i el futur d’aquests territoris a partir de la pedra seca. Es tracta d’una iniciativa de la Direcció General de Difusió amb la col·laboració de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural i produïda per l’Observatori del Paisatge de Catalunya per encàrrec de Palau Robert.

La pedra seca no representa només un dels trets més característics dels nostres paisatges i un llegat patrimonial extraordinari, sinó que és, sobretot, una autèntica font d’inspiració i un contenidor excepcional d’aquells valors que tant ens hauran de servir per fer front als desafiaments del món actual. La tècnica de la pedra seca és un exemple de sostenibilitat amb múltiples possibilitats constructives de present i de futur, viables i compatibles amb la lluita contra el canvi climàtic. A més, en la seva programació trobareu diverses activitats complementàries per a totes les edats. Consulteu aquí totes les propostes. 


Street Escape: Gaudí i el Tresor Amagat - a la Casa Batlló i voltants

Si a casa sou fans dels jocs de pistes no us perdeu la nova proposta de la Casa Batlló. La Casa Batlló va ser encarregada a Gaudí per Josep Batlló i Amalia Godó. Quan van morir, la casa es va vendre amb una estranya clàusula: si mai es trobava un tresor a l'edifici, aquest hauria de ser tornat a la família. Però el tresor mai no es va trobar... ho aconseguireu amb la vostra família? Un joc pels carrers de Barcelona on haureu de trobar un tresor seguint pistes amagades en edificis modernistes amb l'ajuda d'un llibre, un mapa, eines especials i una caixa. Començareu el recorregut a la Casa Batlló i passareu per l'exterior de diferents edificis modernistes com Casa Milà, Casa Fuster o Casa de les Punxes. Activitat ideal per a fer en família amb nens i nenes a partir de 6 anys. Tota la informació aquí.

 Operació Pasqua - fins a l'1 d'abril al Món Sant Benet

Si teniu ganes de viure una activitat familiar per celebrar la Pasqua, aquesta us agradarà. Una proposta ideal per viure les tradicions típiques d'aquesta època de l'any. A la primera part de l’activitat buscareu en família els ous de pasqua de colors amagats als Jardins de la Casa de l’Amo. No serà fàcil i necessitareu superar una divertida gimcana per tal de guardar-los. Només amb l’ouera completa podreu endinsar-vos a la cuina de la Fundació Alícia per elaborar una deliciosa mona de pasqua. Sabeu què representa la tradició de la mona? I quin ingredient especial va incorporar-s’hi fa cent anys? La xocolata! Aprofiteu que a part de llepar-vos els dits, us n’explicaran tots els secrets! Consulteu les dates disponibles aquí.

 La historia interminable - fins al 7 d'abril al Teatre Apolo


A Barcelona ha arribat La historia interminable, El musical. Si sou d'aquella generació que us va marcar i emocionar el best seller de Michael Ende amb el mateix nom, ara heu d'anar a veure el musical amb els vostres fills i filles. Música original, màgia, efectes especials, nostàlgia i molta fantasia. Un univers que us sorprendrà. Acompanyeu a Bastian i als personatges mítics del llibre en aquesta aventura tan especial. Compreu la vostra entrada aquí, trobareu alguns descomptes interessants.

 El món fascinant dels flamencs - dissabtes a MónNatura Delta


Si a casa sou d'observar ocells no us podeu perdre aquesta sortida ornitològica al Delta de l’Ebre Visita per descobrir mil i una curiositats dels ocells més emblemàtics de la zona, els Flamencs. Aprendreu sobre la seva vida, anatomia, alimentació i altres aspectes menys coneguts tot observant-los en directe mitjançant els nostres telescopis des del Mirador 360º. Veniu a gaudir en família de l’únic mirador dotat de telescopis de tot el Delta de l’Ebre, i observeu de la millor manera els flamencs. Quedareu atrapats per l’au rosa! Reserveu aquí la vostra entrada.
  


Exposició de Daniel Steegmann Mangrané. Una fulla al lloc de l'ull - fins al 20 de maig al MACBA 


El MACBA ofereix una àmplia programació familiar i també exposicions ben interessants per visitar en família. Aquesta primavera podeu veure la mostra de Daniel Steegmann Mangrané. Una fulla al lloc de l’ull, una exposició que ens proposa una visió holística del món sense distinció entre els humans i el seu entorn, on les relacions entre tots els elements es troben en un flux constant. Una experiència immersiva –amb fotografies, aquarel·les, instal·lacions, hologrames i poesia– que qüestiona la lògica extractivista i jeràrquica que mantenim amb l’entorn. El treball de Daniel Steegmann Mangrané, que ha viscut dues dècades al Brasil, té una forta influència de la selva tropical. Una exposició per ser experimentada amb el nostre cos i amb tots els sentits, implicant-nos-hi físicament, sensorialment i intel·lectualment. En acabar, a més, podeu passar per l'espai de lectura i familiar de l’exposició Col·lecció MACBA. Preludi. Intenció poètica. Un lloc per estar-s’hi, per relaxar-se i per compartir una estona en família. Un espai de joc d’infants però també de lectura, d’aprenentatge i de distensió. Tota la informació aquí.

 I no et pots perdre pròximament...

 

 Sense Lluna - 6, 7, 13 i 14 d'abril al SAT! Sant Andreu Teatre


Durant el mes d'abril al SAT! Sant Andreu Teatre ens endinsem en la bellesa i la màgia de la nit amb la dolçor i música de la cia. Samfaina de Colors. Una reflexió sobre l’harmonia i l’equilibri universal a través de la música. Al capvespre una noia espera la lluna cantant i tocant els seus instruments per crear l’harmonia de la nit. Quan la música creix, la lluna creix. Quan la música es torna fosca, la lluna s’apaga. Un mussol i un llop acompanyen aquest bonic moviment del vaivé de la lluna. Perquè sense lluna és negra nit. Aquest espectacle, recomanat per a infants a partir de 3 anys, ha obtingut diversos reconeixements com el Premi FETEN 2023 a la Millor Música Original i el Premi 6ª Edició Festival Territorio Violeta – Mostra d’Igualada 2023. Compreu la vostra entrada aquí aplicant a la compra el codi promocional CRIAR tindreu un euro de descompte!

 Xiula presenta Babynova - 28 d'abril al Teatre La Faràndula de Sabadell


Xiula està de gira amb el seu nou disc i a finals d'abril els tindreu per Sabadell. Després d'haver voltat el món, pujat als cims, entrat dins el cos humà i descobert què és la MParentalitat, els Xiula volen entrar en l'aventura definitiva. Per a fer-ho, entraran en un laboratori on, amb l'ajuda del públic, intentaran generar una nova forma de vida que pugui superar els reptes del món que ens ha tocat viure. Espurnes de vida, noves cançons sobre els grans temes i les petites escletxes que ens ho desmunten tot. Compreu la vostra entrada aquí.
Fotos: Fotograma de Dúnia i l'eco del tambor, Mas Colom - Casa Borges, Ajuntament de Barcelona, Ajuntament de Súria, Museu Picasso, Mar Domènech, La Passió, Palau Robert, Casa Batlló, Món Sant Benet, Teatre Apolo, MónNatura Delta, Miquel Coll, cia. Samfaina de Colors i Xiula.
 
 
Mar Domènech
Periodista especialitzada en cultura i oci familiar, i responsable comercial de Criar.cat.
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Vitolda Klein
per Irene Ramentol
Un recull d'experiments i propostes educatives que us encantaran
Imatge il·lustrativa
Lo Closcamoll Festival
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
per Aina Font Torra i Irene Ramentol
Un recull de botigues de llibres que us encantaran
Imatge il·lustrativa
A.A.
per Anna Albert
Un recurs divertit perquè els infants recreïn i reinventin a la seva manera la història
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat