Els 5 consells de Lucía mi pediatra que tota família hauria de saber aquesta primavera

La influenciadora explica a "Contes de primavera de Lucía, mi pediatra" què li passa al nostre cos a la primavera.

Publicat el 20 de maig de 2025 a les 06:46

Per què ens piquen els ulls a la primavera? Quina és la raó per la qual no parem d'esternudar? I per què ens pica tant el nas? Potser és al·lèrgia?... Aquests són només alguns dels dubtes que sorgeixen en aquesta època de l'any. 

La pediatra més coneguda entre les famílies i els infants, la influenciadora Lucía Galán Bertrand (més coneguda com a Lucía Mi Pediatra), va publicar l'any 2023 "Contes de primavera de Lucía, mi pediatra" (Estrella Polar), un recull de cinc històries que ajuda a explicar als nens i les nenes com funciona el cos i la ment durant la primavera i dona consells per afrontar aquesta estació de l'any.

5 consells per a la primavera

Aquests són alguns dels consells de la doctora que causa furor a les xarxes per aquesta estació de l'any (tant pel que fa a les al·lèrgies com a altres temes):

  1. Sobre les al·lèrgies: així que arriba la primavera, les consultes s'omplen de nens i nenes que esternuden i tenen picor d'ulls i nas. Si el pare o la mare són al·lèrgics, les probabilitats que es tracti d'una al·lèrgia són més altes. Demaneu cita amb el vostre pediatre o pediatra i expliqueu als infants què pot estar passant a dins del seu cos. 
  2. Li han de fer una analítica de sang? Una anàlisi de sang pot ser per a l'infant una experiència estressant, sobretot si no en sap res. Confia en el teu fill o filla. No l'enganyis mai. Un o dos dies abans explica-li què li faran, en què consisteix treure-li sang i quin és el motiu pel que li han de fer. És important que hi vagi tranquil/·la, relaxat/da i confiat/da. Valida les seves emocions, però ofereix-li seguretat i calma.
  3. L'educació emocional és clau: educa'ls en intel·ligència emocional perquè aprenguin a identificar les emocions, posar-los un nom i assumir que totes, tant les que ens generen benestar com les que no, són nostres i hem d'aprendre a gestionar-les.
  4. S'ha trencat el braç... Les fractures i els traumatismes són uns dels accidents més freqüents en pediatria. És important mantenir la calma, que els nostres fills i filles ens vegin tranquils i serens. Dona'ls eines per anar superant els seus temors, però al mateix temps fes-los saber que, passi el que passi, seràs al seu costat incondicionalment.
  5. Si dubtes, sempre fruita... Inculca als teus fills una dieta basada en fruites, verdures i llegums de temporada que ells mateixos sàpiguen identificar. Feu junts excursions per la muntanya, porta'ls al mercat i ensenya'ls a cuidar la natura donant-los exemple. 

Tots aquests missatges, valors i consells (i molts més) els podreu trobar explicats a "Contes de primavera de Lucía, mi pediatra", el quart títol de la col·lecció estacional que la pediatra. Es tracta d'un recull de cinc històries protagonitzades per dos personatges entranyables, la Lola i el seu germà Toni, que la pediatra ha creat, des de l'experiència de la seva professió i la sensibilitat de la seva maternitat, per acompanyar els més petits durant el seu creixement.

 

Títol: Contes de primavera de Lucía, mi pediatra
Autor: Lucía Galán Bertrand
Il·lustració: Núria Aparicio
Editorial: Estrella Polar
Edat recomanada: de 3 a 5 anys
Gènere: conte infantil
Aspectes pedagògics: empatia, alimentació, salut, benestar emocional