A partir de quina edat està indicat el sushi?

Parlem amb la nutricionista Esther Sánchez per saber quan podem oferir aquest popular plat japonès als nostres fills/es

Publicat el 18 de juny de 2021 a les 06:52
Actualitzat el 22 de juny de 2021 a les 12:55
[inicicentrareport] És un dels menjars de moda. El sushi, un dels plats més populars de la cuina japonesa ha aconseguit fer-se un lloc en la nostra dieta. I no és estrany perquè la combinació d'arròs amb algues, peix i vegetals és deliciosa.

Tant que a vegades podem estar temptats/des d'oferir aquest menjar als nostres fills/es. Però a partir de quina edat està recomanada la ingesta de sushi?

Segons ens explica la nutricionista Esther Sánchez, no està indicat en menors de 6 anys. Els arguments són diversos. Per una banda, pel peix cru. És cert que si el peix es congela s'evita el risc de contaminació per anisakis, un paràsit que pot provocar un trastorn digestiu o reacció al·lèrgica greu.

Però hi ha bactèries presents en el peix que sobreviuen el procés de congelació i que poden provocar també infeccions toxoalimentàries. És el cas de la salmonel·la o la listèria. Aquesta última, per exemple, només es pot eliminar amb temperatures superiors als 75 graus. 

A més, les algues presents en el sushi tenen una gran quantitat de iode. "Estem parlant d'un consum fins a 5 o 6 vegades superior al que necessiten les criatures", alerta la nutricionista. És per aquest motiu que les algues tampoc estan indicades per a menors de 6 anys. 

"A partir d'aquesta edat, se'n pot consumir de forma responsable sempre tenint en compte que aquests riscos no despareixen", afegeix.

Esther Sánchez recorda que el consum de peix blau és necessari, però que el més important és menjar de forma equilibrada. 

[ficentrareport]