3 receptes de plats que aguanten per portar a la platja

Un menú complet que aguanta bé i agradarà a tota la família

Publicat el 07 d’agost de 2025 a les 11:20

A l’estiu volem passar el màxim temps possible a la platja (sempre amb la protecció adequada) i això sovint implica emportar-nos el dinar preparat de casa.

Convé que siguin receptes que no es facin malbé amb les altes temperatures, no s’hagin d’escalfar i agradin a tota la família. També és important que es puguin transportar i menjar fàcilment.

Seguint aquestes premisses, aquí teniu tres receptes ideals per dur a la platja: un primer plat, un segon plat i unes postres. Bon profit!

Amanida de pasta

L’amanida de pasta és una recepta refrescant, fàcil de fer i adaptable al gust dels nens i nenes, que es conservarà bé en un taper hermètic. Convé fer servir pasta petita, que es pugui menjar d’un mos.

Ingredients:

  • Pasta: llacets (farfalle), macarrons, espirals (fusilli)...
  • Tomàquets cherry
  • Cogombre
  • Blat de moro dolç
  • Formatge a daus
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Orenga

Preparació:

  1. Coeu la pasta seguint les instruccions del fabricant i refredeu-la sota amb aigua freda per tallar la cocció. Escorreu-la perfectament amb l’ajuda d’un colador.
  2. Col·loqueu-la en un recipient i afegiu-hi els tomàquets tallats per la meitat, el cogombre tallat a daus, el formatge i el blat de moro.
  3. Amaniu l’amanida amb oli, sal i una mica d’orenga abans de tancar el recipient.
  4. Repartiu-la en pots de vidre individuals.

L’ideal és guardar tots el menú en una nevera de platja amb plaques de gel fins al moment de menjar.

“Wraps” de pollastre

És una bona recepta per portar a la platja perquè es pot menjar fàcilment amb les mans, sense embrutar i sense necessitat d’escalfar-se.

Ingredients:

  • Tortilles de blat de moro
  • Pit de pollastre rostit esmicolat
  • Hummus: cigrons cuits, tahina (pasta de sèsam), suc de llimona, all i oli d'oliva
  • Pastanaga
  • Enciam
  • Formatge ratllat
  • Sal
  • Oli d’oliva
  • Pebre

Preparació:

  1. Salpebreu el pollastre i coeu-lo a la planxa fins que estigui ben fet. Deixeu-lo refredar i esmicoleu-lo.
  2. Prepareu l’humus triturant els seus ingredients fins a obtenir una pasta cremosa.
  3. Unteu l’hummus sobre la tortilla.
  4. Afegiu-hi el pollastre esmicolat, la pastanaga i l’enciam ratllats i el formatge.
  5. Enrotlleu-la de forma que quedi compacta i emboliqueu-la amb paper vegetal.

Broquetes de fruita

La fruita és hidratant i refrescant, i una magnífica opció per portar a la platja. Si l'oferiu a les criatures en forma de broquetes, els serà més fàcil menjar-la sense que s’ompli de sorra de la platja.

Això sí, cal escollir-la bé perquè no es faci malbé amb la calor. El millor prioritzar les fruites no climatèriques, és a dir, per aquelles fruites que no continuen madurant un cop collides. Per exemple: les cireres, els gerds, el raïm, les mores, la pinya, els nabius, les maduixes...

Ingredients:

  • Pinya
  • Raïm
  • Maduixes
  • Mores
  • Suc de llimona

Preparació:

  1. Talleu la pinya en daus d’una mida que càpiga bé a la boca dels nens i nenes.
  2. Renteu les maduixes, les mores i el raïm amb molt de compte i peleu el raïm.
  3. Munteu les broquetes en pals curts o en pals de gelat, alternant les diferents fruites i ruixeu-les amb una mica de suc de llimona abans de posar-les dins d'un taper de vidre.