La calor de l’estiu fa que vinguin de gust postres fresques, hidratants i lleugeres: fruita fresca, gelats, sorbets, sucs...
Avui us proposem unes postres cremoses i suaus que agradaran a totes les criatures: una crema de iogurt amb nata muntada. Combina la cremositat del iogurt grec amb l’esponjositat de la nata muntada. I tot amb un punt de dolçor que ho converteix en una recepta irresistible per les criatures. ¿Us animeu a preparar-la?
Com fer una crema de iogurt amb nata muntada
Fer aquesta deliciosa crema de iogurt amb nata muntada és molt senzill: no requereix cocció i només es necessiten tres ingredients i seguir uns simples passos.
Ingredients (per unes 4 racions):
- 300 grams de iogurt grec natural (sense sucre)
- 400 grams de nata líquida per muntar
- 30 grams de sucre de llustre (per endolcir, podeu reduir la quantitat perquè sigui més saludable o inclús evitar-lo si ho serviu amb fruita, xocolata o altres ingredients dolços)
Preparació pas a pas:
- Aboqueu la nata líquida (ben freda) a un recipient gran, junt amb la meitat del sucre de llustre.
- Bateu la nata líquida amb unes varetes elèctriques fins que estigui ferma (amb compte de no batre-la massa perquè no es converteixi en mantega).
- En un altre recipient, barregeu el iogurt grec natural amb l’altra meitat del sucre de llustre fins que quedi una mescla ben integrada.
- Incorporeu la nata muntada al iogurt grec, a poc a poc i amb moviments suaus, envoltant-ho tot de baix a dalt amb una espàtula. Heu de tenir en compte que fer bé aquest pas és essencial per mantenir l’esponjositat de la crema.
- Podeu servir la crema de iogurt immediatament, però l’ideal perquè estigui ben fresca és refrigerar-la a la nevera durant, com a mínim, 30 minuts.
El resultat ha de ser una crema esponjosa, suau i lleugera. L’hi podeu donar un toc diferent afegint-hi essència de vainilla o ratlladura de llimona.
Com acompanyar la crema de iogurt amb nata muntada
La crema de iogurt amb nata muntada pot prendre’s sola, com a postres o berenar, o pot acompanyar-se d’altres ingredients per crear una recepta més original. Aquí en teniu alguns exemples:
- Fruites naturals: talleu fruites de temporada en petits daus (préssecs, nectarines, meló...) i afegiu-hi damunt una cullerada de la crema de iogurt.
- Compota de fruites: podeu servir-ho en un vaset alternant capes de puré o compota (de poma, de pera, de nabius...) amb capes de la crema.
- Fruits secs: esmicoleu un grapadet dels fruits secs preferits del vostre fill o filla (festucs, avellanes, ametlles...) i distribuïu-los per sobre de la crema de iogurt amb nata muntada.
- Xocolata: podeu esmicolar per sobre trossets de xocolata per convertir-lo en una recepta més festiva.
- Mel o xarops: de caramel, de xocolata... afegiu un raig sobre la crema de iogurt per transformar-la al gust dels infants.
Si involucreu als nens i nenes en el procés de preparació i decoració d’aquestes postres les gaudiran encara més.