Gelats a l'estiu: quins són els més saludables?

De gel, llet, crema, granissats? Ens ho explica la nutricionista Esther Sànchez

Publicat el 08 de juliol de 2021 a les 07:13
Actualitzat el 09 de juliol de 2021 a les 12:54
[inicicentrareport]Els gelats fan estiu. I a les criatures els encanta. Refrescants i de gustos molt diversos i originals, són un dels aliments estrella per als mesos de calor. Però, són realment saludables? Quins són els més recomanables? Li ho hem volgut preguntar a la nutricionista Esther Sànchez.

[GotaVerdaPle] Gelats sí o no?
[nointext]
Podem oferir gelats als nostres fills/es, però és important tenir present que el consum ha de ser ocasional. No és un aliment necessari per a la seva dieta i, a més, porten afegits, alguns gens saludables. Per aquest motiu, el seu consum no pot ser diari, ni tan sols a l'estiu. 
[intext1]
[GotaVerdaPle] Artesanals o industrials?

La principal diferència entre uns i altres són els additius, ja que els artesanals porten menys, però als industrials els podem controlar millor amb les etiquetes.

És recomanable evitar els gelats industrials ja que no només porten sucres o edulcorants i colorants afegits, sinó també greixos vegetals no saludables. En cas de comprar gelats al supermercat o al bar, convé llegir l'etiqueta per identificar aquests components.

En canvi, els gelats casolans són molt més aconsellables. Es poden fer triturant fruita, barrejada o no (plàtans, maduixes, mango, cireres...), amb llet o sense, afegint cacau en pols, fruits secs, etc.  

És cert que com en el cas dels sucs estem alliberant sucres , però alhora ens estem menjant una peça de fruita triturada, i per tant sencera, amb la seva fibra, minerals i vitamines. 
[intext2]
[noticiadiari]96/575[/noticiadiari]
[GotaVerdaPle] De llet, crema, gel o granissats? 

Els gelats fets amb llet són dels més aconsellables per ser molt nutritius i saborosos, encara que també són dels que contenen més greixos. No obstant això, la llet o la nata del gelat afavoreix l'absorció més lenta de la glucosa, per tant un gelat làctic és la millor elecció.

Els gelats fets de llet es poden considerar com un aliment que aporta proteïnes, vitamines A i D i calci, de manera que es poden oferir des que s'inicia el consum de derivats làctics com el iogurt, al voltant dels nou mesos. 

Els gelats a base de iogurt aporten els mateixos els mateixos beneficis que els altres, encara que conté més greixos saturats i sucres.

Els gelats de gel, sorbets o granissats estan fets a base d'aigua, colorants i sucres. Per això, no són recomanables. 
[ficentrareport]