5 receptes amb carbassa que us encantaran a tota la família

Una bona manera perquè les criatures mengin aquesta hortalissa típica de la tardor

Publicat el 21 d’octubre de 2025 a les 16:51

La carbassa és una hortalissa rica en nutrients antioxidants com les vitamines A, C, E. També té moltes vitamines del grup B i minerals com el calci, potassi o fòsfor. A més és ideal per començar amb l'alimentació complementària.

Des de Criar, la Raquel Orgilés Vila, assessora BLW, ens ha preparat algunes receptes amb carbassa que segur que encanten als teus fills i filles. Senzilles, sanes i delicioses, amb un aliment que no pot faltar a taula aquesta tardor. 

Truita dolça

Coure al forn la poma i la carbassa, picar les panses amb la carbassa i la poma. Distribuir la barreja per tota la paella i posar-hi els ous batuts.

Ingredients

  • Poma al forn (al gust)
  • Carbassa al forn (al gust)
  • Dos o tres ous
  • Canyella
  • Panses

Hamburgueses de quinoa i carbassa


Cal netejar la quinoa amb aigua fins que quedi ben neta i no surti escuma. Cuinar amb el doble d'aigua a foc mig. Reservar la quinoa. Sofregir la ceba morada ben fineta amb una mica d'oliva. Una vegada cuinada afegir-hi la carbassa a daus petits i barrejar-la. Afegir una miqueta de caldo de verdura i deixar cuinar a foc mig.

Ingredients

  • Ceba morada
  • Carbassa
  • Quinoa
  • Caldo de verdura
  • Pebre blanc
  • Oli d'oliva
  • Aigua
  • Farina de cigró

Arròs amb ceba caramel·litzada i carbassa

Tallar la ceba ben fineta i sofregir-la amb tomàquet i nyora. Abocar caldo a la paella. Afegir la carbassa pelada i tallada a daus, l'arròs, sal i pebre. Coure a foc lent fins que l'arròs s'hagi begut tot el caldo.

Ingredients

  • Carbassa al vapor a daus
  • Una ceba tallada fineta
  • Sofregit de ceba, tomàquet i nyora
  • Caldo de verdura
  • Arròs bomba

Bastonets de carbassa i carbassó

Tallar el carbassó i la carbassa a bastonets i els cuinem al vapor. S'arrebossen amb farina blanca, ou i farina de galeta (en aquest ordre) i es posen al forn o a la fregidora d'aire.

Ingredients

  • Un carbassó
  • Una carbassa petita
  • Farina integral de blat
  • Un ou ecològic
  • Pa ratllat integral

Mini pastissets d'adzuki i carbassa

Batre els ous, barrejar amb el sofregit de ceba, tomàquet, all i nyora. Afegir la carbassa al vapor a trossets petits i els adzukis cuits. Posar-ho en motlles de silicona i al forn.

Ingredients

  • 2 Ous (dependrà de la quantitat)
  • Adzuki cuits
  • Carbassa
  • Sofregit de ceba i tomàquet

Magdalenes de carbassa i poma

Triturar la carbassa, la poma i els dàtils amb la beguda de civada i l'oli d'oliva. En un recipient posar la farina i el llevat i remenar bé. Posar a sobre del que acabem de batre i barrejar amb l'ajuda d'unes varetes.  Abocar la massa en motlles de silicona i tot al forn, preescalfat anteriorment. Cal posar-ho uns 30 minuts a 180 graus o fins que l'escuradents surti sec (sense ventilador). Deixar que es refredin abans de menjar. Es pot servir amb crema d'ametlles.

Ingredients (per a 6 unitats)

  • 85 grams de farina de civada
  • 50 grams de carbassa al vapor
  • 50 grams de poma
  • 40 grams de dàtils (treure pinyol)
  • 50 ml de beguda de civada
  • 25 ml d'oli d'oliva
  • Mitja cullerada de llevat en pols