Coca de Sant Joan: la recepta més fàcil per fer a casa

Ens ho explica el campió mundial Jordi Morera, des del forn l'Espiga d'Or

Publicat el 08 de juny de 2025 a les 08:12
Actualitzat el 08 de juny de 2025 a les 08:26

Vols fer una coca de Sant Joan amb els teus fills o filles? Et fa il·lusió fer-la tu a casa a veure com et queda? L'obrador de l'Espiga d'Or i campió mundial World Baker 2017 Jordi Morera ens explica com la fa ell. 

Prepara bé tots els ingredients i prova de fer-la amb els més petits i petites de la casa. Segur que els encanta fer-ho!

Ingredients per fer una coca de Sant Joan

T'expliquem com preparar la coca de Sant Joan pas a pas. Una recepta deliciosa típica d'aquestes dates que pots decorar com més et vingui de gust. Aquests són els ingredients que necessites per fer la massa. 

Atenció: la massa s'haurà de deixar reposar una hora a temperatura ambient i deixar-la fermentar tapada dues hores més. No és una recepta difícil, però sí que és elaborada. 

  • Aigua: 200 ml
  • Ous: 5 unitats
  • Sucre: 150 g
  • Llet macerada amb espècies i ratlladures de cítrics al gust: 100 ml
  • Farina de força: 1000 g

Pastar 5 minuts

  • Llevat: 20 g
  • Sal: 20 g
  • Massa mare: 100 g (opcional)

Pastar 5 minuts

  • Mantega temperada: 250 g

Pastar 5 minuts

Pas a pas per fer la coca de Sant Joan

Un cop tenim la massa, cal deixar-la reposar una hora a temperatura ambient i després a la nevera fins a l'endemà. Aquests són els passos a seguir a continuació: 

  • Dividim en porcions de 500 grams aproximadament i fem una bola.
  • Estirem en forma de coca.
  • Deixem fermentar-les tapades 2 hores.
  • Decorem al gust.
  • Coem a 180° de 12 a 14 minuts.

Esperem que us agradi!