Vols fer una coca de Sant Joan amb els teus fills o filles? Et fa il·lusió fer-la tu a casa a veure com et queda? L'obrador de l'Espiga d'Or i campió mundial World Baker 2017 Jordi Morera ens explica com la fa ell.
Prepara bé tots els ingredients i prova de fer-la amb els més petits i petites de la casa. Segur que els encanta fer-ho!
Ingredients per fer una coca de Sant Joan
T'expliquem com preparar la coca de Sant Joan pas a pas. Una recepta deliciosa típica d'aquestes dates que pots decorar com més et vingui de gust. Aquests són els ingredients que necessites per fer la massa.
Atenció: la massa s'haurà de deixar reposar una hora a temperatura ambient i deixar-la fermentar tapada dues hores més. No és una recepta difícil, però sí que és elaborada.
- Aigua: 200 ml
- Ous: 5 unitats
- Sucre: 150 g
- Llet macerada amb espècies i ratlladures de cítrics al gust: 100 ml
- Farina de força: 1000 g
Pastar 5 minuts
- Llevat: 20 g
- Sal: 20 g
- Massa mare: 100 g (opcional)
Pastar 5 minuts
- Mantega temperada: 250 g
Pastar 5 minuts
Pas a pas per fer la coca de Sant Joan
Un cop tenim la massa, cal deixar-la reposar una hora a temperatura ambient i després a la nevera fins a l'endemà. Aquests són els passos a seguir a continuació:
- Dividim en porcions de 500 grams aproximadament i fem una bola.
- Estirem en forma de coca.
- Deixem fermentar-les tapades 2 hores.
- Decorem al gust.
- Coem a 180° de 12 a 14 minuts.
Esperem que us agradi!