Tenim ja ben integrada la rutina d'introduir fruita a la nostra dieta diària i a la dels infants. Però, com s'ha de consumir? Amb pell o sense pell? Què és més saludable?
Les fruites tenen grans quantitats de nutrients que són beneficiosos per al nostre organisme. El secret rau en la distribució d'aquests nutrients al llarg de tot l'aliment i és a la pell i la coberta de les fruites on més es concentren els seus valors nutritius.
Per tant, a mesura que arribem a la llavor, van disminuint. És per això que, quan retirem la pell de les fruites de la nostra dieta, perdem una quantitat ingent de nutrients. Tot i això, la fruita encara serà molt saludable i deliciosa.
Segons les persones expertes, una poma sense pelar conté el triple de vitamines que la mateixa fruita sense pelar. Així mateix, els estudis també apunten que la fruita sense pelar és més saciant que la seva homònima sense pell. Això és perquè la coberta d'aquests aliments conté gran quantitat de fibra, que afavoreix la sensació de sacietat al nostre cos.
El principal dilema a l'hora d'ingerir la pell de les fruites es troba en l'ús de pesticides i ingredients químics durant el cultiu d'aquests aliments. Però has de saber que, segons l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), no hi ha cap diferència entre menjar les fruites pelades o la pell. Així i tot, recomana rentar les fruites correctament abans de menjar-les, vagis a pelar-la o no.
Una altra cosa és que hi ha pells que poden ser desagradables o difícils d'ingerir. Sobretot en el cas de les fruites en què les pells són gruixudes, com la taronja, l'alvocat o el plàtan. En aquests casos, la mateixa agència desaconsella el seu consum malgrat remarca que menjar-les no comporta cap risc.
Si vols saber com s'ha de rentar bé la fruita, consulta aquest article: Així s'han de netejar les fruites i verdures per eliminar els pesticides
L'error comú en menjar fruita i com solucionar-lo
Un costum que tenim molt arrelat, però que no és el millor per aprofitar-ne tots els nutrients

ARA A PORTADA
Publicat el 26 de maig de 2025 a les 08:17
Et pot interessar
-
Alimentació Mona de Pasqua saludable sense sucre
-
Alimentació El meu fill o filla no menja bé a l'escola
-
Alimentació Tres receptes originals amb peixos baixos en mercuri que us encantaran
-
Alimentació 10 aliments que no es poden oferir sencers fins als 4 anys
-
Alimentació Idees per preparar un aniversari saludable
-
Alimentació Recepta: Pastís de xocolata i fajol