Torna al consultori Torna a les consultes de Alimentació

Maria
Data: 12/03/21 00:25
Inici alimentació complementaria
D'aquí 3 setmanes començo a treballar i la meva filla està molt enganxada a mi i al pit. Quan l'agafa alguna altra persona es posa a plorar (amb la meva parella no tant, però als vespres sí....). La meva incorporació a la feina coincideix amb l'inici de l'alimemtació complementària i no sé com iniciar-ho perquè tindré un horari molt varait (alguns dies matí, altres tardes) i no sé com establir una rutina i si començar a provar-ho una mica abans... A més no agafa el biberó i això també m'angoixa una mica a l'hora de deixar-la

Data: 15/03/2021 16:43

Hola Maria!

La introducció de l'alimentació complementària ha de ser només, com bé diu la paraula, un complement, i el seu aliment principal continuarà sent la llet. És normal que no agafi el biberó abans, ja que no són ni les mateixes circumstàncies ni el mateix temps que estaràs fora. Per tant, és normal que la primera setmana comenci a acostumar-se i que no vulgui el biberó. Els peques són capaços d'esperar fins que arribem i llavors s'enganxen a la teta i recuperen el "temps perdut". A partir de la primera setmana comencen a agafar el biberó o, en el cas de tenir més de sis mesos, podríem oferir llet en un gotet, ja que introduïr la tetina a aquesta edat no seria necessari. 

L'alimentació complementària s'inicia quan el nadó compleix els requisits de mantenir l'esquena i el coll rectes per si mateix, mostrar interés per l'aliment i que no tingui reflex d'extursió (tant si es fan purés com BLW). Fes-ho a poc a poc, quan estiguis a casa, no hi ha pressa. Respost per Esther Sánchez (@blwbebealamesa), nutricionista.

Editat i validat per l'equip de Criar.cat

Només els moderadors poden publicar-hi respostes.
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat