Torna al consultori Torna a les consultes de Psicologia i gestió emocional

Beuje
Data: 21/04/21 11:20
Renyar
Hola.

Què he de fer si un desconegut o persona de poca confiança renya el meu fill? Té 5 anys, i de vegades m'ha passat que algú, sense el meu permís, li diu alguna com "això no es fa" o coses així, estigui o no jo davant, i és un tema que m'exaspera; de vegades perquè jo ja he parlat amb ell, i de vegades perquè la persona en qüestió no ha vist tota la seqüència de l'escena i no valora bé el què ha passat. No entenc perquè no m'ho diuen a mi. Jo mai renyo ni sermonejo els fills aliens.

Data: 28/04/2021 11:44

Hola,

Jo et diria que hi ha diferència entre si aquesta persona que ens fa un comentari o que fa un comentari a la nostra criatura és família nostra i la coneixem, o si és algú del carrer. Sí és algú del carrer potser no val la pena intervenir amb aquesta persona perquè no sabem des de quin lloc ho ha fet o què se li ha mogut, però igual després, segons l'edat que tingui la nostra criatura, sí que podem parlar-hi i dir-li: "mira, de vegades la gent ens diu coses i nosaltres podem decidir si els fem cas o no". Però poder aclarir que la paraula que compta és la nostra, que la persona ho ha dit per motius que no sabem... parlar-ho més amb la criatura.

Ara, si aquests comentaris o intervencions venen d'algú de la pròpia família, sí que igual, no davant del nen o la nena, però sí a soles, podem parlar amb aquesta persona i marcar uns límits i dir-li que quan hi hagi un conflicte amb la teva criatura prefereixes gestionar-ho tu i que si necessites la seva ajuda ja li demanaries. Parlar-ho assertivament però posar-hi aquest límit, assenyalant que d'això ens n'encarreguem nosaltres, les mares i els pares.  


Respost per Paola Roig, de Pellapellbcn (@pellapellbcn), psicòlogues perinatals.


Editat i validat per l'equip de Criar.cat

Només els moderadors poden publicar-hi respostes.
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat