Torna al consultori Torna a les consultes de Embaràs, postpart i sòl pelvià

Glòria
Data: 24/05/21 13:28
Depilar-se amb cera
Hola!

És cert que està contraindicat depilar-me amb cera tèbia si estic embarassada? M'ho han comentat i no entenc ben bé per què no s'ha de fer. Amb crema tampoc? És que la fulla d'afaitar és un drama, sobretot a les aixelles i engonals...

Data: 24/05/2021 14:12

Hola!

Doncs mira, tots els mètodes de depilació irriten en major o menor mesura les capes superficials de la pell. Especialment durant l'embaràs, ja que l'estat hormonal de la dona fa que la seva pell estigui més delicada i sensible. Per això podem considerar uns mètodes més apropiats que d'altres segons la zona i moment de l'embaràs.

La fotodepilació està desaconsellada en qualsevol moment i en qualsevol zona, ja que avui dia encara no disposem d'estudis que avalin la seva seguretat. La maquineta d'afeitar és un bon mètode, sobretot si es fa servir a la dutxa amb una crema o un sabó específic depilatori, ja que no irrita la pell, i l'únic que hem de vigilar és a les zones de poca visibilitat per no lesionar la pell. Les cremes depilatòries són segures durant l'embaràs, però com que porten substàncies químiques que actuen per tallar el cabell, poden irritar una mica més, sobretot les zones amb pell sensible. Hi ha cremes ecològiques que es poden comprar a herbolaris o a supermercats ecològics. 

Les bandes de cera freda possiblement sigui el mètode més recomanat, ja que no augmenta la temperatura, és de llarga durabilitat i no irrita. La cera calenta estaria igual d'indicat que la freda, tenint en compte que les zones amb problemes circulatoris que tenen varius vulvars a les cames, ho hauríem d'evitar, ja que augmenta la temperatura de la zona a depilar, provocant un empitjorament de la simptomatologia. 

Tenim també la manyopla depilatòria, que es considera un mètode ecològic. És un guant fet amb silici que el que fa és tallar el cabell. Pot provocar irritació i per tant és millor reservar-lo per a zones no íntimes.

Com a resum podem dir que durant l'embaràs es pot fer servir qualsevol mètode menys la fotodepilació Que és d'utilitat, sobretot al final de l'embaràs, ajudar-nos amb un mirall, demanar ajuda a la parella o acudir a algun professional per evitar lesions innecessàries, i com a cures posteriors per disminuir la irritació: aplicar fred local i roba poc ajustada. Per evitar que surtin taques a la pell, evitar l'exposició solar de la zona mínim fins a 48 hores després. I sobretot, amb qualsevol dels mètodes anteriors, es recomana no depilar-se el mateix dia del part

Ho hem explicat també en aquest article: Et pots depilar estant embarassada?

--

Respost per Sílvia Mora, llevadora especialista en salut mental i acompanyament del part a casa.
Editat i validat per l'equip de Criar.cat

Només els moderadors poden publicar-hi respostes.
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat