Torna al consultori Torna a les consultes de Psicologia i gestió emocional

Ester
Data: 30/06/21 00:12
Justificar la lactància
Hola,

Tinc una nena bebè d'11 mesos, continuo amb la lactancia materna. No estic amb el pare desde que estaba embarassada i estem negociant la custodia i visites, no entenen que segueixi la lactancia, no sé com dir-los la importància que té... Vull continuar mínim fins als 2 anys, si pot ser més, doncs més..Com els puc explicar que la nena hauria de seguir amb la lactancia?

Gràcies

Data: 21/07/2021 10:36

Hola Ester,

L'Organització Mundial de la Salut recomana la lactància materna exclusiva fins als sis mesos i complementària fins als dos anys. Els beneficis de la lactància materna són ben coneguts, tant per al nadó com per la mare. 

Dit això, hi ha gent que pensa que donar el pit a partir de segons quina edat pot significar malcriar a la criatura, que si menja poca alimentació complementària perquè té el pit, que si li dones el pit perquè s’adormi, que si es fa mal i li dones el pit com a consol… El pit no només és una eina que tenen les mares per proporcionar aliment a les seves criatures. La poden fer servir per moltes altres coses. No és millor bressolar que donar el pit, ni donar el pit que bressolar. Aquestes decisions entren a dins de l’àmbit privat de cada binomi mare-infant. Si els dos estan d’acord, poden fer servir el pit pel que vulguin. I si algun dia algun dels dos ho volen canviar, hem d’estar al seu costat per donar-los suport.

Sobre això, i la resposta a altres dubtes habituals sobre la lactància més enllà dels 6 mesos, en parlo en aquest article.

--
Respost per Laia Aguilar, llevadora de LactApp Clinic (@lactapp_clinic), un equip d'expertes en psicologia, lactància i maternitats.

Editat i validat per l'equip de Criar.cat


Només els moderadors poden publicar-hi respostes.
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat