Torna al consultori Torna a les consultes de Cocriança i paternitat

anònim
Data: 08/11/21 13:33
Renyo el meu fill i després em sap greu
Sempre que tingut clar que no volia ser un pare que crida i s'enfada, però de vegades no puc evitar que em surti el mal geni. Quan no deixa que parlem, per exemple, li faig un crit, i després em sap greu.

Data: 08/11/2021 13:35

Quan parlem de que una cosa, una reacció "em surt", reproduïm instintivament patrons antics que emergeixen. Aquí entrem en el terreny del treball intern. Una primera cosa seria detectar quan surt això i una mica, preveure-ho. Si sabem que una conducta del nostre fill ens fa reaccionar d'una forma que després ens fa sentir malament, aquest dolor ensenya molt, és la base del canvi. Canviaràs com a pare per aquest dolor que sents pel que li has fet o li has dit al teu fill. És el motor del canvi. La propera vegada potser esperaràs un moment, comptaràs fins a 10 abans de dir-li que deixi de fer una cosa. 

Una altre cosa és que la infància és impulsiva. Fan coses que no t'agraden, això serà una constant: mentalitza't i sàpigues que això és la salut dels infants, per tant prepara't. El món ha d'entendre que els infants són com són. Fins als 3 anys no controlem els impulsos. Per tant, hem de treballar en controlar aquesta impulsivitat, però no podrem evitar-la. També ens hem de mirar una mica a nosaltres mateixos, i veure si aquestes coses que no "suportem" tenen realment tanta importància.

--
Respost per Albert Pons, de l'equip de psicòlegs i terapeutes d'Entrehomes, especialitzats en condició masculina. 

Editat i validat per l'equip de Criar.cat

Només els moderadors poden publicar-hi respostes.
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat