Dakota Corbin

Caigudes de canviadors i altres accidents freqüents amb infants: què fer?

Ens en parla Lucía Mi Pediatra

9 de febrer de 2022 a les 10:36h
Dakota Corbin
per Criar.cat
"Un dels accidents domèstics més freqüents són les caigudes de canviadors"; ens explica Lucía Mi Pediatra. "Són imprevisibles i no són intencionats, ens pot passar a qualsevol", assegura.

De vegades es queda amb un ensurt, però d'altres pot ser greu: "En cas de traumatismes cranoencefàlics la mortalitat és del doble quan l'infant és menor de l'any, i pot ser que caigui en un segon, que l'has deixat per anar a buscar un bolquer, o la crema, pot passar quan et penses que encara no es gira, que no es mou perquè no ho ha fet mai, fins que ho fa", explica.


Quan es parla d'accidents infantils per res del món el que es vol és culpabilitzar a les mares, pares o familiars que els han presenciat. La Lucia Mi Pediatra ens vol advertir dels principals errors que cometem i que amb prevenció es poden evitar.

Preparar allò que necessitem abans no el canviem: Si sabem que necessitarem els bolquers, tovalloleta i crema cal tenir-ho tot preparat i accessible abans posem a canviar l'infant. Si de sobte veiem que ens cal un body perquè se li ha tacat, cal que ens enduguem l'infant amb nosaltres i l'anem a buscar. 


Una mà sempre a sobre de la seva panxa: Cal sempre tenir una ma a sobre seu, fins i tot quan encara no es giren, perquè no es giren fins que ho fan i pot ser de cop i volta sense que ens ho esperem

Evitar posar les criatures a dormir en un llit de matrimoni sols.  Encara que hi posem coixins poden caure i abans haver xutat el coixí. El llit té un final, i pot rodar fins aquest final.


Quins són els motius de consulta mèdica? Quan anar a la pediatra o al pediatra?

En caigudes de bebès a més d'un metre: encara que no ens ho sembli poden haver-se fracturat la clavícula o bé una cama sense que ens n'adonem. És important dur-los a que els revisin.

En caigudes en infants de cap, especialment si s'han donat un cop sec. Si per exemple han caigut d'un tobogan, ja no són bebès i han caigut lliscant (primer el cos o les mans), si no hi ha altres motius d'alarma potser no caldria. "És molt evident quan un infant té una fractura", explica Lucía. "Si tenen dolor, ploren molt, estan molt irritables o els fa mal al tocar cal consultar amb un/a especialista"

Un altre motiu de consulta urgent és que apareguin vòmits, mal de cap, visió borrosa, somnolència o hemorràgia.
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Vitolda Klein
per Irene Ramentol
Un recull d'experiments i propostes educatives que us encantaran
Imatge il·lustrativa
Lo Closcamoll Festival
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
per Aina Font Torra i Irene Ramentol
Un recull de botigues de llibres que us encantaran
Imatge il·lustrativa
A.A.
per Anna Albert
Un recurs divertit perquè els infants recreïn i reinventin a la seva manera la història
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat