Dakota Corbin

Caigudes de canviadors i altres accidents freqüents amb infants: què fer?

Ens en parla Lucia Mi Pediatra

per Criar.cat
Dakota Corbin
"Un dels accidents domèstics més freqüents són les caigudes de canviadors"; ens explica Lucía Mi Pediatra. "Són imprevisibles i no són intencionats, ens pot passar a qualsevol", assegura.

De vegades es queda amb un ensurt, però d'altres pot ser greu: "En cas de traumatismes cranoencefàlics la mortalitat és del doble quan l'infant és menor de l'any, i pot ser que caigui en un segon, que l'has deixat per anar a buscar un bolquer, o la crema, pot passar quan et penses que encara no es gira, que no es mou perquè no ho ha fet mai, fins que ho fa", explica.


Quan es parla d'accidents infantils per res del món el que es vol és culpabilitzar a les mares, pares o familiars que els han presenciat. La Lucia Mi Pediatra ens vol advertir dels principals errors que cometem i que amb prevenció es poden evitar.

Preparar allò que necessitem abans no el canviem: Si sabem que necessitarem els bolquers, tovalloleta i crema cal tenir-ho tot preparat i accessible abans posem a canviar l'infant. Si de sobte veiem que ens cal un body perquè se li ha tacat, cal que ens enduguem l'infant amb nosaltres i l'anem a buscar. 


Una ma sempre a sobre de la seva panxa: Cal sempre tenir una ma a sobre seu, fins i tot quan encara no es giren, perquè no es giren fins que ho fan i pot ser de cop i volta sense que ens ho esperem

Evitar posar les criatures a dormir en un llit de matrimoni sols.  Encara que hi posem coixins poden caure i abans haver xutat el coixí. El llit té un final, i pot rodar fins aquest final.

Quins són els motius de consulta mèdica? Quan anar a la pediatra o al pediatra?

En caigudes de bebès a més d'un metre: encara que no ens ho sembli poden haver-se fracturat la clavícula o bé una cama sense que ens n'adonem. És important dur-los a que els revisin.

En caigudes en infants de cap, especialment si s'han donat un cop sec. Si per exemple han caigut d'un tobogan, ja no són bebès i han caigut lliscant (primer el cos o les mans), si no hi ha altres motius d'alarma potser no caldria. "És molt evident quan un infant té una fractura", explica Lucía. "Si tenen dolor, ploren molt, estan molt irritables o els fa mal al tocar cal consultar amb un/a especialista"

Un altre motiu de consulta urgent és que apareguin vòmits, mal de cap, visió borrosa, somnolència o hemorràgia.
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Riho Kroll
Roger Aranda Rovira
Us passa? El psicòleg Roger Aranda ens explica què fer
Imatge il·lustrativa
Andrea Gabarró
Si tens el triangle Pikler i no saps ni qui és Pikler llegeix això
Imatge il·lustrativa
Marta Segrelles
La psicòloga Marta Segrelles ens en parla
Imatge il·lustrativa
Gala Espín
Paola Roig
La psicòloga Paola Roig ens parla de l'exigència que carreguem les mares i els pares en la criança
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Director de negoci: Jordi Font
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Emercat Osona SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres