Tenim ereccions ja abans de néixer: com parlar-ne amb els fills?

Com parlar-ne amb el teu fill o filla perquè aquesta reacció fisiològica deixi de ser tabú

per Criar.cat
Les ereccions de clítoris o de penis poden succeir abans de néixer, ja en el ventre matern. Ens ho explica l'experta en acompanyament de les sexualitats, Júlia Sánchez Andreo. "Des de que es formen els genitals, poden tenir lloc", aclareix.

Les ereccions són reaccions fisiològiques del penis o del clítoris i no sempre són per causa erògena, com tendim a interpretar els adults. "Igual que els mugrons del pit es poden posar erèctils perquè tenim fred, per nervis, etc, no hem de pensar automàticament que si el nostre fill o filla té una erecció és per plaer", explica. 


Com hem de parlar-ne amb el nostre fill/a perquè deixi de ser tabú? Les ereccions mereixen una paraula adeqüada per evitar que aquest procés natural i fisiològic estigui connotat negativament o remetin a culpa, vergonya, etc. Si no eduquem les criatures en l'alfabetització sexual, arribaran a la preadolescència emprant termes com "empalmat", "tenir-la dura", que estan connotats i el motiu de fons acostuma a ser per una manca d'educació sexual i afectiva. 

Una bona manera de parlar-ne és dir-li: "Això que et passa se'n diu erecció. A vegades el penis o els mogrons es posen així i passa quan hi ha arriba més líquid. Si vols que baixi intenta respirar, relaxar-te o orinar", depèn de cada situació.   

   
Anomenar els genitals és el primer pas per donar recursos als nostres fills i filles per tractar amb respecte el seu cos i el de les altres persones amb les qui puguin compartir intimitat en un futur. 
  
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Riho Kroll
Roger Aranda Rovira
Us passa? El psicòleg Roger Aranda ens explica què fer
Imatge il·lustrativa
Andrea Gabarró
Si tens el triangle Pikler i no saps ni qui és Pikler llegeix això
Imatge il·lustrativa
Marta Segrelles
La psicòloga Marta Segrelles ens en parla
Imatge il·lustrativa
Gala Espín
Paola Roig
La psicòloga Paola Roig ens parla de l'exigència que carreguem les mares i els pares en la criança
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Director de negoci: Jordi Font
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Emercat Osona SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres