Surendran MP

Com parlar de les ereccions amb els fills

Aquesta reacció fisiològica és encara molt tabú

Surendran MP
per Criar.cat
Les ereccions de clítoris o de penis poden succeir abans de néixer, ja en el ventre matern. Ens ho explica l'experta en acompanyament de les sexualitats, Júlia Sánchez Andreo. "Des de que es formen els genitals, poden tenir lloc", aclareix.

Les ereccions són reaccions fisiològiques del penis o del clítoris i no sempre són per causa erògena, com tendim a interpretar els adults. "Igual que els mugrons del pit es poden posar erèctils perquè tenim fred, per nervis, etc, no hem de pensar automàticament que si el nostre fill o filla té una erecció és per plaer", explica. 


Com hem de parlar-ne amb el nostre fill/a perquè deixi de ser tabú? Les ereccions mereixen una paraula adequada per evitar que aquest procés natural i fisiològic estigui connotat negativament o remetin a culpa, vergonya, etc. Si no eduquem les criatures en l'alfabetització sexual, arribaran a la preadolescència emprant termes com "empalmat", "tenir-la dura", que estan connotats i el motiu de fons acostuma a ser per una manca d'educació sexual i afectiva. 

Una bona manera de parlar-ne és dir-li: "Això que et passa se'n diu erecció. A vegades el penis o els mugrons es posen així i passa quan hi ha arriba més líquid. Si vols que baixi intenta respirar, relaxar-te o orinar", depèn de cada situació.   

   
Anomenar els genitals és el primer pas per donar recursos als nostres fills i filles per tractar amb respecte el seu cos i el de les altres persones amb les qui puguin compartir intimitat en un futur. 
  
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Harry Grout
per Irene Ramentol
La base d'una alimentació saludable no només està en els aliments
Imatge il·lustrativa
iStock
per Alba Carreres
Característiques de l'etapa del "no retorn"
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Una eina útil per ajudar-vos a tenir present el calendari pediàtric si tens criatures d'entre 0 i 15 anys
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Aquestes són les recomanacions de les persones expertes
Logotip de Criar.cat
Responsable de projecte: Irene Ramentol
Responsable editorial: Alba Carreres
Responsable de publicitat: Mar Domènech
Tecnologia: Sobrevia.net

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres