Quins senyals indiquen que necessita sabates noves?

Ens en parla la Neus Moya, podòloga infantil i autora del llibre "Sabates noves", per explicar als infants com tenir uns peus sans

per Criar.cat
Saps que la majoria dels infants no porten les sabates de la mida que toca? Vols saber quins són els senyals per detectar que cal renovar el calçat?

Al llibre "Sabates noves" de la podòloga infantil Neus Moya hi trobaràs les claus perquè també ells i elles prenguin consciència de la importància de dur un calçat respectuós i que no els dificulti les activitats que tot infant necessita fer: saltar, córrer, enfilar-se...

Com sabem si unes sabates s'han quedat petites? Hem d'estar atents i atentes a diversos signes d'alarma.

Un dels senyals que solen succeir són vermellors: per comprovar si realment li van petites cal treure la plantilla interior de la sabata i posar-hi el peu a sobre amb càrrega, és a dir que s'hi recolzi bé. Si sobra menys de 0,8-1 centímetre és que va petita. 

Marques a la llengüeta, al taló o a la planta del peu, són els senyals habituals que la mida del calçat no es correspon amb la del peu. Sovint aquestes marques passen desapercebudes en el seu dia a dia i fins que realment fan molt de mal. Es pot evitar revisant els peus dels teus fills/es de tant en tant.

Butllofes: pot ser un altre senyal que el calçat no és adient. La butllofa és un mecanisme de protecció de la pell i al seu interior hi conté sèrum o líquid limfàtic. La causa més freqüent és per fricció, pel mal ús del calçat o per ser calçat nou. Les temperatures extremes i la humitat també afavoreixen les butllofes. 

Ungles clavades: la podòloga Neus Moya recomana tallar-les rectes. En el cas que hi hagi una punxa lateral cal llimar-la una miqueta i mai tallar-les de forma rodona, perquè pots afavorir que es clavi. Si a aquest fet li sumem un calçat de talla més petita fa que els infants arronsin els peus i hi hagi més facilitat de clavar-se les ungles.

Al llibre "Sabates noves" de la podòloga Neus Moya i la il·lustradora Júlia Solans també hi trobaràs una guia de com hem d'anar a comprar sabates per als menuts, calçat adequat per les primeres passes, adquisició de la marxa i en què ens hem de fixar perquè el calçat sigui respectuós.

Títol: Sabates noves
Autor: Neus Moya
Il·lustració: Júlia Solans
Editorial: Estrella Polar
Edat recomanada: a partir d'1 any
Gènere: àlbum il·lustrat
Aspectes pedagògics: per aprendre la importància de trobar un calçat respectuós amb els nostres peus, més enllà de l'estètica

 

AMB EL SUPORT DE

Arxivat a:
LlibresGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Harry Grout
per Irene Ramentol
La base d'una alimentació saludable no només està en els aliments
Imatge il·lustrativa
iStock
per Alba Carreres
Característiques de l'etapa del "no retorn"
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Una eina útil per ajudar-vos a tenir present el calendari pediàtric si tens criatures d'entre 0 i 15 anys
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Aquestes són les recomanacions de les persones expertes
Logotip de Criar.cat
Responsable de projecte: Irene Ramentol
Responsable editorial: Alba Carreres
Responsable de publicitat: Mar Domènech
Tecnologia: Sobrevia.net

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres