Pixabay

Marxa enrere en el canvi d'avaluació: s'elimina «en procés d’assoliment»

Tampoc se suprimirà l'optativa d'ESO de filosofia com preveia inicialment l'esborrany del nou currículum

Pixabay
Era una de les mesures més polèmiques de l'esborrany del nou currículum. El canvi de nomenclatura en cas de suspens, que havia de passar a avaluar-se amb un "en procés d'assoliment" (EPA), finalment mantindrà la fórmula actual "no assolit".

El Departament d'Educació defensava que calia posar l'accent a generar motivació a l'alumnat, però el canvi de nomenclatura va rebre fortes reticències en considerar que la mesura endulcorava les males notes i relaxava el nivell d'exigència acadèmica a les escoles i als instituts.


Després del procés participatiu al qual ha estat sotmès l'esborrany del nou currículum escolar, la Generalitat admet les raons de la comunitat educativa que argumenta que el terme actual és "més informatiu" de cara a les famílies.

Tot i la marxa enrere, referma la voluntat d'enfocar les avaluacions en termes qualitatius, més enllà de les notes numèriques, per tal de seguir fent passos cap la transformació educativa que desplegui un ensenyament competencial i atengui a la diversitat de l'alumnat.Aquest no és l'únic punt que es corregirà en l'esborrany inicial del nou currículum. També es recuperarà l'optativa de Filosofia a 4rt d'ESO, un altre canvi previst inicialment i que havia aixecat forta polèmica entre el professorat. 

A més, els instituts disposaran de 420 hores de gestió autònoma -quatre setmanals quan la proposta inicial eren sis-, amb la qual cosa augmenten les hores dedicades a les ciències naturals, plàstica, música, ciències socials i tecnologia i disminueixen per a català i castellà.

Aquesta setmana s'ha sabut, també, que els centres educatius tindran llibertat per decidir si apliquen les modificacions del nou currículum el curs vinent. Ho ha anunciat el Departament d'Educació en plena onada de reivindicacions dels professionals docents. D'aquesta manera, es donarà flexibilitat perquè el canvi es pugui fer de manera progressiva i adaptada a cada centre. 

El canvi del currículum escolar ve fixat per la llei LOMLOE que va entrar en vigor el 19 de gener de 2021. els centres tindran al setembre el decret de currículum de la Generalitat. els centres tindran al setembre el decret de currículum de la Generalitatels centres tindran al setembre el decret de currículum de la GeneralitatLes modificacions es començaran a aplicar, primer, en els cursos imparells -1r, 3r i 5è de primària, 1r i 3r d'ESO i 1r i 3r de batxillerat- i continuarà amb els cursos parells més endavant. 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Riho Kroll
Roger Aranda Rovira
Us passa? El psicòleg Roger Aranda ens explica què fer
Imatge il·lustrativa
Andrea Gabarró
Si tens el triangle Pikler i no saps ni qui és Pikler llegeix això
Imatge il·lustrativa
Marta Segrelles
La psicòloga Marta Segrelles ens en parla
Imatge il·lustrativa
Gala Espín
Paola Roig
La psicòloga Paola Roig ens parla de l'exigència que carreguem les mares i els pares en la criança
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Director de negoci: Jordi Font
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Emercat Osona SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres