Estany de Malniu | Àlvaro Sanz

4 plans en família a la Costa Brava i al Pirineu de Girona

Propostes de senderisme i bicicleta, art i patrimoni cultural, esquí, platja i moltes altres activitats per fer amb criatures

5 d'octubre de 2023 a les 07:30h
Estany de Malniu | Àlvaro Sanz
per Criar.cat
Busques plans en família? La destinació de Costa Brava i Pirineu de Girona és ideal perquè ofereix un gran ventall d'activitats per a tots els gustos i edats. Propostes de turisme actiu i familiar que us permetran gaudir de la platja, la muntanya, els esports, el senderisme, les vistes culturals o la natura.

Si voleu consultar la gran oferta d'allotjaments, establiments i serveis dirigits al públic familiar, només heu d'entrar a costabrava.org i buscar les localitats gironines que ja compten amb el distintiu oficial Turisme Familiar de l'Agència Catalana de Turisme. 

I per fer-vos-ho més fàcil, a Criar.cat us hem fet ja una primera selecció de 4 propostes gaudir de la Costa Brava i el Pirineu de Girona amb els vostres fills o filles. Amb quina us quedeu?

  1. Senderisme i bicicleta a la Vall d'en Bas i Camprodon 
  2. La ruta del Triangle de Dalí (Figueres-Púbol-Portlligat)
  3. Esquí i activitats de neu al Pirineu
  4. Capbussada a la Costa Brava, parcs aquàtics i esports nàutics
 

1. Senderisme i bicicleta a la Vall d'en Bas i Camprodon

Us agrada caminar o pedalar en família? A la Costa Brava i el Pirineu de Girona hi ha tantes opcions... Podeu passejar i omplir els pulmons de bosc a la Vall d'en Bas i de Camprodon, o de mar als camins de ronda. I per descomptat, també podeu pedalar i descobrir una via verda que transcorre per una antiga línia de tren i que creua gairebé tota la regió i arriba fins al mar. I sense haver-te de creuar amb cap cotxe. Propostes ideals per fer a la primavera o a la tardor que és quan el paisatge és més bonic.

 Més info de senderisme i excursions i de cicloturisme. 
 

Carrilet II Foto: Alvaro Sanz. Arxiu Imatges PTCBG

 
2. La ruta del Triangle de Dalí (Figueres-Púbol-Portlligat) 

L'artista principal de Girona i que meravella a tothom és sense dubte Salvador Dalí. Podeu recórrer la ruta del Triangle de Dalí, que enllaça tres centres neuràlgics de l'Empordà i de la història de Dalí - Figueres, Púbol i Portlligat- amb museus preparats per explicar l’obra del gran artista.

La regió també compta amb un patrimoni mil·lenari que et permetrà viatjar per la història visitant jaciments prehistòrics, poblats ibers, grecs i romans, amb Empúries com a parada obligatòria per a tots els amants de la cultura clàssica, o de les pel·lícules de gladiadors.

I el viatge segueix amb monestirs i espais sagrats com Sant Pere de Rodes, on us traslladareu a l’edat mitjana, època on també es van constituir els encantadors pobles de Monells, Pals, Peratallada o el nucli antic de Girona.

 Més info d'activitats culturals
  

Casa Salvador Dalí, Porlligat-Cadaqués Foto: Josep Algans. Arxiu Imatges PTCBG

  3. Esquí i activitats de neu al Pirineu

Si estem a l'hivern i us agrada la neu, la destinació perfecte sempre serà anar als Pirineus. El Pirineu de Girona compta amb 4 estacions d'esquí alpí: Vallter 2000, La Masella, La Molina i Vall de Núria.

Les 4 són perfectes per a famílies amb criatures i amants de l'esquí i les activitats de neu. La regió disposa d’una gran xarxa de camins i rutes per a l'esquí de muntanya, les raquetes de neu i el senderisme. Activitats que podeu fer tota la família i viure així una experiència singular, d'aquelles que recordareu tota la vida.

 Més info d'activitats de neu.
 

Vallter 2000 Foto: Oriol Molas. Arxiu Imatges PTCBG

 
 
4. Capbussada a la Costa Brava, parcs aquàtics i esports nàutics

A la Costa Brava Trobareu 245 platges de tota mena, ideals per refrescar-te quan fa calor però també per passejar-hi la resta de l'any: llargues platges amb dunes, grans platges urbanes, cales petites perdudes on només hi arribes a peu o en barca, platges de sorra o platges de pedres. Perfectes també per fer-hi activitats a l'estiu com com kayak o paddle surf, snorkel i submarinisme. La seva aigua cristal·lina us farà descobrir, un per un, tots els peixos del mar Mediterrani. 

A més, en aquesta zona hi trobareu 3 parcs aquàtics: L'Aquadiver de Platja d'Aro, l'AquaBrava de Roses i el Waterworld de Lloret de Mar, tots ells apareixen, any rere any, en el rànquing dels millors parcs aquàtics d'Europa. I a algunes platges també disposen d’atraccions sobre l'aigua d'allò més divertides.

Tot i que al Pirineu de Girona, també hi ha molts espais de bany on fer una capbussada ben fresqueta a l'estiu.

 Més info de cales i platges i d'activitats aquàtiques.
 

Palamós Foto: Sira Ayats. Arxiu Imatges PTCBG

 

Fotos: Propietat Patronat Costa Brava i Girona Pirineus. Fotògrafs: Àlvaro Sanz, Josep Algans, Oriol Molas i Sira Ayats.




Amb el suport de



 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Napadon Srisawang
Factors que poden disminuir les possibilitats d'embaràs
Imatge il·lustrativa
Josep Lluís Escudero
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Jill Sauve
per Laia Santís
Un recull de novetats editorials que t'encantaran
Imatge il·lustrativa
Julia M. Cameron
El món i els ritmes actuals impacten en els nostres fills
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat