Mikhail Nilov

Més 27.000 docents interins passaran a ser fixes abans del 2025

Acord històric per reduir la temporalitat en el sector públic

10 de maig de 2022 a les 12:47h
Mikhail Nilov
per Criar.cat
Acord per reduir els elevats índexs de temporalitat en el personal públic i situar-los per sota del 8% el 2024, tal com marquen els estàndards europeus i després de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) que obria la porta a sancionar els abusos de les administracions amb els interins.

Un total de 27.433 professionals docents i personal laboral del Departament d'Educació passaran a ser fixes en els pròxims tres anys. Per sectors, els seguirà el personal d'administració i tècnic, amb 11.759 ofertes; i el personal laboral al servei de l’Institut Català de la Salut (ICS), amb 7.636 places.


Es farà per dues vides. Per una banda, per mitjà de concurs de mèrits, que consistirà en la comprovació i qualificació de l'experiència dels candidats. Per accedir a aquest procediment, la plaça haurà d'haver estat ocupada des d'abans del 2016.

I, per l'altra, per concurs d'oposició, que combina proves i valoració d'experiència. Per optar-hi caldrà tenir una feina temporal a l'administració des de gener de 2016 fins a desembre de 2017.


Els sindicats han qualificat l'acord d'"històric" després d'anys de reivindicacions per reduir la temporalitat a les administracions i acabar amb els abusos dels interins. "Durant el 2021 hem convocat tres vagues i hem fet les mobilitzacions més grans de l'Estat per tenir un concurs de mèrits. Sempre hem dit que era possible", ha afirmat la portaveu de la IAC, Assumpta Barbens.

"La llei 20/21 no és la que volíem perquè no reconeix totes les persones en frau de llei però mai a la vida havíem tingut un procés d'estabilització mitjançant concurs de mèrits amb aquest nombre de places", ha subratllat. La sindicalista ha afegit que aquest procés demostra que els processos d'estabilització firmats el 2017 no van servir per acabar amb el problema de la temporalitat a la funció pública.


Els sindicats també han reivindicat que la seva pressió ha aconseguit que s'incloguessin més docents dels que s'havia comptat inicialment. "És històric", ha celebrat Manel Pulido, coordinador d'Àrea Pública de CCOO de Catalunya. "Funció Pública ha complert la llei per reduir la temporalitat per sota del 8%", ha afegit.
Arxivat a:
ActualitatGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
A.A.
per Anna Albert
Un recurs divertit perquè els infants recreïn i reinventin a la seva manera la història
Imatge il·lustrativa
per Aina Font Torra i Irene Ramentol
Un recull de llibreries especialitzades que us encantaran
Imatge il·lustrativa
Napadon Srisawang
Factors que poden disminuir les possibilitats d'embaràs
Imatge il·lustrativa
Josep Lluís Escudero
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat