Mikhail Nilov

Més 27.000 docents interins passaran a ser fixes abans del 2025

Acord històric per reduir la temporalitat en el sector públic

per Criar.cat
Mikhail Nilov
Acord per reduir els elevats índexs de temporalitat en el personal públic i situar-los per sota del 8% el 2024, tal com marquen els estàndards europeus i després de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) que obria la porta a sancionar els abusos de les administracions amb els interins.

Un total de 27.433 professionals docents i personal laboral del Departament d'Educació passaran a ser fixes en els pròxims tres anys. Per sectors, els seguirà el personal d'administració i tècnic, amb 11.759 ofertes; i el personal laboral al servei de l’Institut Català de la Salut (ICS), amb 7.636 places.


Es farà per dues vides. Per una banda, per mitjà de concurs de mèrits, que consistirà en la comprovació i qualificació de l'experiència dels candidats. Per accedir a aquest procediment, la plaça haurà d'haver estat ocupada des d'abans del 2016.

I, per l'altra, per concurs d'oposició, que combina proves i valoració d'experiència. Per optar-hi caldrà tenir una feina temporal a l'administració des de gener de 2016 fins a desembre de 2017.


Els sindicats han qualificat l'acord d'"històric" després d'anys de reivindicacions per reduir la temporalitat a les administracions i acabar amb els abusos dels interins. "Durant el 2021 hem convocat tres vagues i hem fet les mobilitzacions més grans de l'Estat per tenir un concurs de mèrits. Sempre hem dit que era possible", ha afirmat la portaveu de la IAC, Assumpta Barbens.

"La llei 20/21 no és la que volíem perquè no reconeix totes les persones en frau de llei però mai a la vida havíem tingut un procés d'estabilització mitjançant concurs de mèrits amb aquest nombre de places", ha subratllat. La sindicalista ha afegit que aquest procés demostra que els processos d'estabilització firmats el 2017 no van servir per acabar amb el problema de la temporalitat a la funció pública.

Els sindicats també han reivindicat que la seva pressió ha aconseguit que s'incloguessin més docents dels que s'havia comptat inicialment. "És històric", ha celebrat Manel Pulido, coordinador d'Àrea Pública de CCOO de Catalunya. "Funció Pública ha complert la llei per reduir la temporalitat per sota del 8%", ha afegit.
Arxivat a:
ActualitatGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Riho Kroll
Roger Aranda Rovira
Us passa? El psicòleg Roger Aranda ens explica què fer
Imatge il·lustrativa
Andrea Gabarró
Si tens el triangle Pikler i no saps ni qui és Pikler llegeix això
Imatge il·lustrativa
Marta Segrelles
La psicòloga Marta Segrelles ens en parla
Imatge il·lustrativa
Gala Espín
Paola Roig
La psicòloga Paola Roig ens parla de l'exigència que carreguem les mares i els pares en la criança
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Director de negoci: Jordi Font
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Emercat Osona SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres