Com donar el biberó de manera respectuosa?

Què és el mètode Kassing i per què és important donar el biberó també a demanda

per Alba Carreres, Mireia Serra Vila
Saps que el biberó també s'ha de donar a demanda? Que és vital que sigui la criatura qui s'autoreguli i decideixi la quantitat de llet que necessita en cada moment?

Saps que si un biberó raja massa aquest nadó estarà engolint i no menjant? Saps que com sigui així no quedarà saciat? La Mireia Serra Vila, assessora de lactàncies i promotora de "totes les lactàncies molen", ens explica com cal donar el biberó per tal que aquest moment sigui agradable pels dos.  


Com donar un biberó de manera respectuosa? Ningú ens ensenya com donar un biberó de manera respectuosa. Amb la lactància materna els nadons s'autorregulen i amb el biberó som nosaltres que oferim.

A l'hora de donar un biberó és important que la criatura estigui pràcticament asseguda a la nostra falda i amb la posició horitzontal amb la seva boca, es diu el mètode kassing. D'aquesta manera evitem que el bebè engoleixi. 


També és rellevant anar fent parades perquè la criatura respiri. Donar-li 30-40 succions (tampoc cal contar-les) i quan hagi menjat una mica cal retirar el biberó de la boca. Si no pot passar que no acabin saciats i que mengin més del que realment necessiten. 

Les mirades i carícies també són valuoses quan se'ls dona el biberó. També es pot posar la tetina a l'espai que hi ha entre la boca i el nas perquè facin el reflex de succió. Són tècniques que intenten imitar l'alimentació amb la lactància materna. Un altre fet fonamental és no posar horaris. El biberó, igual que el pit ha de ser a demanda i en funció de les necessitats de la criatura. Hi haurà moments que mengi més, altres que menys, no hem d'insistir o preocupar-nos perquè ha menjat menys en comparació a altres preses. 

Tipus de biberó: De biberons n'hi ha de molts tipus. És important que la tetina sigui sempre de flux lent, d'un forat com a molt, independentment de l'edat de la criatura, perquè d'aquesta manera també controlem que no els estiguem sobrealimentant.

Amb aquest sol forat el que fem és que la criatura hagi de fer l'esforç per aconseguir la llet i que hagi de fer un moviment amb la boca per alimentar-se. 
 
ficentrareport]
Arxivat a:
LactànciaGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Karolina Grabowska
per Mar Domènech
Per tenir bona salut, cal tenir un estil de vida actiu i menjar fruita i verdura a cada àpat. Els nostres fills i filles en prenen prou en el seu dia a dia?
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Per què els protocols dels hospitals encara avui no permeten que una criatura pugui estar tranquil·la sentint-se acompanyada per la seva mare o pare?
Imatge il·lustrativa
per Alba Carreres
17 AFA d'Escoles Bressol Municipal de Barcelona es queixen de la introducció d'ultraprocessats i edulcorants al menú
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol i Judit Pla
Un qüestionari elaborat per la consultora de maternitat i criança Judit Pla
Logotip de Criar.cat
Responsable de projecte: Irene Ramentol
Responsable editorial: Alba Carreres
Responsable de publicitat: Mar Domènech
Tecnologia: Sobrevia.net

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres