iStock

Consells per viatjar amb nadons

Anar de vacances en avió o tren amb un bebè i gaudir del viatge

3 de juny de 2022 a les 08:34h
iStock
per Criar.cat
Les vacances, siguin de Setmana Santa, de Nadal o d'estiu sovint van associades a vols d'avió o viatges llargs per retrobar-vos amb la família. Però no és el mateix viatjar amb criatures grans que amb nadons. Per això, des de Criar.cat us hem preparat aquests consells que us poden ser d'utilitat per fer que el vostre fill/a estigui el màxim de confortable si agafeu un avió o un tren aquestes vacances.

Això sí, cada nadó és un món i no l'hem de comparar amb un altre nadó que hi ha a l'avió. És normal que en llocs que no coneixen se sentin espantats, tinguin por o plorin. Per això cal mantenir la calma i sostenir el seu malestar.


Anticipar-nos i no angoixar-nos: l'estat de calma i de confiança és molt important abans de viatjar, perquè les criatures són molt sensibles als nervis i a l'estrès. Si falten dos dies per marxar de vacances i estem patint pel moment d'agafar l'avió segurament el teu nadó sabrà que alguna cosa passa. Organitza't i planifica el que necessitis per poder gaudir del viatge deixant de banda l'angoixa. 

La comunicació verbal i no verbal: també els comuniquem amb el cos i, com hem dit, els podem anticipar amb els nostres gestos, que quelcom no agradable passarà. Els nadons sí que se n'adonen, i per tant si ho volem li podem explicar just abans de marxar a l'aeroport, o quan hi estiguem que agafarem un avió. Podem utilitzar un ninot d'un avió o ensenyar-li un avió a la pista o al cel. Caldrà que ho fem d'una forma divertida, no impostada i molt natural.


Alguns nadons durant l'enlairament o el descens poden tenir mal d'orella. La succió els pot ajudar a alleugerir aquest malestar. Tenir-lo ben a prop, mantenir el contacte visual, i corporal (si no pot ser a sobre per seguretat donar-li la maneta), o tenir un drapet o doudou amb la teva olor també el pot ajudar a sentir-se més segur. 


Si el nadó dorm, cal assegurar-nos que el deixem a un lloc segur, pla i sense cap peça de roba a sobre o peluix. Si el nadó està incòmode és important entendre que és normal, sostinguis les seves emocions i no et sentis pressionat/da per les mirades o comportament dels altres passatgers. 

Alguns jocs/joguines i recursos que et poden ser d'utilitat a dintre d'un avió:

La panera dels tresors versió "pocket": a dintre d'un estoig, necesser... col·locar-hi diversos elements segurs que pugui treure i posar. Per exemple xurrets de tela enrotllables, velcro, anelles...


Jugar amb ell/a a amagar un objecte o una boleta de paper a dintre una mà i que descobreixi a quina mà està. Ho podrà començar a fer a partir dels 7 mesos. També pots jugar a amagar-te amb les mants (no hi és... sí que hi és...). 

Abans d'aquesta edat pots donar-li un element que li sigui conegut, un doudou, un element visual que li sigui familiar...

I sobretot: calma i tranquil·litat. De vegades generar-nos expectatives massa altes ens pot arribar a frustrar. Es tracta que tots i totes gaudiu del viatge!


Arxivat a:
NadalGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Lo Closcamoll Festival
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
per Aina Font Torra i Irene Ramentol
Un recull de botigues de llibres que us encantaran
Imatge il·lustrativa
A.A.
per Anna Albert
Un recurs divertit perquè els infants recreïn i reinventin a la seva manera la història
Imatge il·lustrativa
Napadon Srisawang
Factors que poden disminuir les possibilitats d'embaràs
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat