Myrto Kalle

7 receptes d'estiu sanes i delicioses

Et proposem receptes d'estiu que segur que encanten a tota la família

13 de juny de 2022 a les 07:22h
Myrto Kalle
per Criar.cat
Sempre fas el mateix per comoditat? Et proposem variar el repertori amb aquestes idees de sopars o dinars sans i saludables per aquest estiu. Senzills de fer i deliciosos.

A continuació hi trobaràs 7 receptes d'estiu sanes i delicioses que hem seleccionat des de Criar.cat. T'hi animes? Comparteix amb nosaltres la teva foto amb la recepta! Ens encantarà veure-la!


Sopa de cogombre i iogurt: Comencem el repertori amb aquesta recepta de la xef del Semproniana Ada Parellada de sopa de cogombre i iogurt. Només et caldrà: 400 g de cogombres, 200 g de patata, 100 g de ceba tendra, 250 g de iogurt, 1 manat de menta fresca, 80 g d'oli d'oliva verge extra, sal i pebre. Primer cal coure la patata uns 25 minuts (també es pot coure al microones), cal deixar refredar i pelar. Mig pelem el cogombre, triturem el cogombre amb la patata, el iogurt i la ceba tendra, 10 fulles de menta, l'oli, sal i pebre. Caldrà servir-ho fred. Hi pots posar uns toppings de menta fresca i trossets de poma. 
 

Truita de salmó i bròquil: Només et caldrà salmó fresc sense espines a trossets petits, bròquil al vapor, sèsam, ous i pebre. És una recepta súper senzilla de l'assessora BLW Raquel Orgillés i Vila. Només et cal barrejar-ho tot, posar-ho a un motlle i a 200 graus al forn fins que qualli. 
 

Truita d'espinacs farcida: Una proposta de TicTacYummy que es fa en menys de 10 minuts. Què et cal? Batre els espinacs, 2 ous i sal. Posa-ho a la paella per coure per un cosat. Posa-hi formatge ratllat, tomàquet, alvocat i els ingredients que tu vulguis. 
 

Pastís de porros: La Myrto Kalle ens porta una recepta grega (prassopita) o pastís de porro. Et calen 3 porros, un gra d'all, 200g de feta, 1 cullerada de fulles de farigola, 3 ous, 150 g de llet, 90 g de farina blanca o integral, 1 cullerada de llevat en pols, sal, pebre, oli d'oliva i dues cullerades de mantega. S'han de saltejar els porros, picar els alls i saltejar amb els porros un minut, barrejar-ho tot amb la feta a un bol i en un altre bol batre-hi els ous amb la llet, la sal, el pebre i una cullerada d'oli d'oliva. Tot plegat es mescla i es posa en un motlle i cal enfornar-ho 35 minuts a 180 graus. 
 

Carpaccio de carbassó: 1 carbassó de mida mitjana, parmesà, tomàquet sec i sèsam. Només cal rentar bé el carbassó i amb l'ajuda d'una mandolina caldrà fer tallets ben primets. Una amanida sana i bona que podràs complementar amb altres ingredients que us agradin. 
 

Sopa de meló amb alvocat i coco: 500 grs de meló, 1/2 alvocat, 200ml de llet de coco, un toc de suc de llima, 2 culleradetes de crema de formatge lleugera, una miqueta de sal i menta. Tot plegat es barreja i llestos! (es pot posar una mica de ceba al gust per tal que sigui menys dolç).
 

Braç de patata farcit: Et caldrà 1kg de patata, 2 llaunes de tonyina, 3 pebrots escalivats, 4 ous dus i 16 olives sense pinyol. Caldrà coure les patates i una vegada cuites aixafar-les. Mentrestant, es prepararà maionesa casolana amb oi, oli i sal. Abocar la maionesa a dintre un vol amb la tonyina fins que quedi una pasta enganxosa. Caldrà estendre la patata a sobre un drap net o paper de forn, posar-hi la tonyina, ou dur i olives. Enrotllar la preparació amb cura. Es pot decorar amb unes olives i pebrot escalivat.
 
Arxivat a:
AlimentacióGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
A.A.
per Anna Albert
Un recurs divertit perquè els infants recreïn i reinventin a la seva manera la història
Imatge il·lustrativa
per Aina Font Torra i Irene Ramentol
Un recull de llibreries especialitzades que us encantaran
Imatge il·lustrativa
Napadon Srisawang
Factors que poden disminuir les possibilitats d'embaràs
Imatge il·lustrativa
Josep Lluís Escudero
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat