Andrew Seaman

Així impacta la calor extrema en les criatures

Ja hi ha dades que evidencien que els infants són especialment vulnerables a les onades de calor

20 de juny de 2022 a les 07:00h
Andrew Seaman
Onades de calor com la que estem patint, i que previsiblement aniran a més amb el canvi climàtic, tenen un impacte sever en les criatures. De fet, alguns estudis apunten que l'efecte és més greu en infants que no pas en persones adultes. Per què? Per una banda, per les característiques físiques i, per l'altra, pels patrons d'activitat. 

Una investigació recent difosa per l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) revisa per primera vegada els efectes de les altes temperatures en les persones menors de 18 anys i s'associen a un nombre més gran de visites d'infants i adolescents als hospitals. De fet, al voltant del 12% de les visites a Urgències es podien atribuir a la calor.


Els principals motius d'assistència mèdica són els cops de calor i la fatiga per calor, però també infeccions intestinals bacterianes, possiblement relacionades amb canvis d'hàbits vinculats a la temperatura, per exemple, per consum d'aliments no refrigerats i en un estat no òptim.


L'estudi també analitza un increment d'hospitalitzacions per malalties del sistema circulatori, comunitari i nerviós durant els períodes de calor extrema.

A nivell mundial, s'estima que els nens i nenes suporten el 88% de la càrrega de malalties deguda al canvi climàtic, afectant especialment els infants en situació de pobresa.


Més enllà de les afectacions en termes de salut, les onades de calor també tenen un impacte important en la rutina escolar. Estudis també han provat que la calor inhibeix l'aprenentatge, i que en casos extrems és especialment perjudicial. Per aquest motiu, apunten que és important que els espais escolars estiguin condicionats i preparats per suportar també altes temperatures.


Certament, no es té coneixement encara de l'efecte a llarg termini de l'exposició a aquest tipus de fenomens extrems durant la infància. Tanmateix és important prendre'n consciència i prevenir de la calor a les criatures pels greus efectes provats a curt termini.
Irene Ramentol
Responsable editorial i de projecte a Criar.cat
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
A.A.
per Anna Albert
Un recurs divertit perquè els infants recreïn i reinventin a la seva manera la història
Imatge il·lustrativa
per Aina Font Torra i Irene Ramentol
Un recull de llibreries especialitzades que us encantaran
Imatge il·lustrativa
Napadon Srisawang
Factors que poden disminuir les possibilitats d'embaràs
Imatge il·lustrativa
Josep Lluís Escudero
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat