Adrià Costa

Aquests municipis han prohibit els petards i les fogueres per Sant Joan

La sequera i les temperatures extremes dels últims dies han obligat a aplicar restriccions

per L.G.
Adrià Costa
Quan falten poques hores per la revetlla de Sant Joan, alguns municipis han decidit restringir els petards i les fogueres per prevenir incendis després de llargs dies de temperatures extremes i pluges insuficients per evitar la sequera. 

És el cas de Vallromanes, al Vallès Oriental, i Valldoreix, al Vallès Occidental, que han prohibit la venda de petards a tot el terme, així com el seu llançament i l'encesa de fogueres


Altres municipis, com Bigues i Riells del Fai (Vallès Oriental), Vallirana, Castellví de Rosanes (Baix Llobregat) o Sant Esteve de la Sarga (Pallars Jussà) també han prohibit l'ús de material pirotècnic i l'encesa de fogueres tradicionals.

De la mateixa manera, l'Ajuntament d'Isona i Conca Dellà (Pallars Jussà) tampoc permetrà fer fogueres però, en aquest cas, només recomana evitar tirar coets i petards. 


A les comarques gironines, Garriguella prohibeix  exposa que són dates en què tradicionalment es tiren coets i petards i es fan fogueres, unes accions que "representen un alt risc d'incendis"


Es tracta d'una mesura que apliquen per prevenir possibles incendis, i que es mantindran en la majoria dels casos fins als mesos de setembre i octubre.

De la mateixa manera, l'Ajuntament d'Isona i Conca Dellà (Pallars Jussà) tampoc permetrà fer fogueres però, en aquest cas, només recomana evitar tirar coets i petards. 

A les comarques gironines, Garriguella ha prohibit llençar petards i coets dels quals no es controla el destí així com l'encesa de fogueres a tot el terme municipal. Per la seva banda, Olivella (Garraf), afectat per un incendi forestal, permet només el llançament de petards en un únic punt del municipi, la plaça de Catalunya, només per a menors de 16 anys en companyia d'un adult. Sempre que no siguin petards voladors, i amb horari limitat: el dia 23 de juny des de les 17.00 h i fins a les 1.00 h, i el dia 24 des de les 17.00 h i fins a les 20.00 h. 

Vic, els petards més sorollosos continuaran prohibits un any més al centre de la ciutat. 
Arxivat a:
General
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Riho Kroll
Roger Aranda Rovira
Us passa? El psicòleg Roger Aranda ens explica què fer
Imatge il·lustrativa
Andrea Gabarró
Si tens el triangle Pikler i no saps ni qui és Pikler llegeix això
Imatge il·lustrativa
Marta Segrelles
La psicòloga Marta Segrelles ens en parla
Imatge il·lustrativa
Gala Espín
Paola Roig
La psicòloga Paola Roig ens parla de l'exigència que carreguem les mares i els pares en la criança
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Director de negoci: Jordi Font
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Emercat Osona SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres