Adrià Costa

Aquests municipis han prohibit els petards i les fogueres per Sant Joan

La sequera i les temperatures extremes dels últims dies han obligat a aplicar restriccions

22 de juny de 2022 a les 08:00h
Adrià Costa
per L.G.
Quan falten poques hores per la revetlla de Sant Joan, alguns municipis han decidit restringir els petards i les fogueres per prevenir incendis després de llargs dies de temperatures extremes i pluges insuficients per evitar la sequera. 

És el cas de Vallromanes, al Vallès Oriental, i Valldoreix, al Vallès Occidental, que han prohibit la venda de petards a tot el terme, així com el seu llançament i l'encesa de fogueres


Altres municipis, com Bigues i Riells del Fai (Vallès Oriental), Vallirana, Castellví de Rosanes (Baix Llobregat) o Sant Esteve de la Sarga (Pallars Jussà) també han prohibit l'ús de material pirotècnic i l'encesa de fogueres tradicionals.

De la mateixa manera, l'Ajuntament d'Isona i Conca Dellà (Pallars Jussà) tampoc permetrà fer fogueres però, en aquest cas, només recomana evitar tirar coets i petards. 


A les comarques gironines, Garriguella prohibeix  exposa que són dates en què tradicionalment es tiren coets i petards i es fan fogueres, unes accions que "representen un alt risc d'incendis"


Es tracta d'una mesura que apliquen per prevenir possibles incendis, i que es mantindran en la majoria dels casos fins als mesos de setembre i octubre.

De la mateixa manera, l'Ajuntament d'Isona i Conca Dellà (Pallars Jussà) tampoc permetrà fer fogueres però, en aquest cas, només recomana evitar tirar coets i petards. 

A les comarques gironines, Garriguella ha prohibit llençar petards i coets dels quals no es controla el destí així com l'encesa de fogueres a tot el terme municipal. Per la seva banda, Olivella (Garraf), afectat per un incendi forestal, permet només el llançament de petards en un únic punt del municipi, la plaça de Catalunya, només per a menors de 16 anys en companyia d'un adult. Sempre que no siguin petards voladors, i amb horari limitat: el dia 23 de juny des de les 17.00 h i fins a les 1.00 h, i el dia 24 des de les 17.00 h i fins a les 20.00 h. 

Vic, els petards més sorollosos continuaran prohibits un any més al centre de la ciutat. 
Arxivat a:
General
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Jill Sauve
per Laia Santís
Un recull de novetats editorials que t'encantaran
Imatge il·lustrativa
Julia M. Cameron
El món i els ritmes actuals impacten en els nostres fills
Imatge d'arxiu de l'entrada a una escola
Imatge d'arxiu de l'entrada a una escola | Adrià Costa
El Departament d'Educació dissenya un primer desplegament de les mesures per millorar els aprenentatges de l'alumnat català
Imatge il·lustrativa
Annie Spratt
per Sònia Méndez
No, el dolor no ens fa forts, en tot cas més savis...
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat