Josep M. Llauradó

Vaga a l'inici del nou curs: quan?

Els sindicats faran aturades i accions reivindicatives a partir del 5 de setembre

7 de juliol de 2022 a les 13:03h
Josep M. Llauradó
per Criar.cat
El curs escolar 2022-23, marcat per l'avançament del calendari lectiu, començarà com ha acabat l'actual, amb protestes a les escoles i instituts. Els sindicats han anunciat noves jornades de vaga i més mobilitzacions.

Hi haurà aturades el 7 i el 28 de setembre, a més d'accions reivindicatives el 5 de setembre, data en què han de començar les classes a l'educació infantil i primària. Els representants de tots els estaments sindicals també han animat la comunitat educativa a fer assemblees i tancar-se als centres entre el 12 i el 23 de setembre.


Les protestes d'aquest setembre reprendran les vagues iniciades el curs escolar ja tancat, on s'han arribat a viure fins a 9 jornades de protesta, la pràctica totalitat vinculades a demandes laborals i de recursos per bé que també n'hi ha hagut en defensa del model d'immersió lingüística.

El trencament entre els sindicats i Educació va tenir com a detonant l'anunci per part del Govern de l'avançament del calendari lectiu al 5 de setembre -a educació infantil i primària- i al 7 de setembre en el cas de l'educació secundària. 



En l'argumentació dels motius de les noves mobilitzacions, Eli Pericas -representant d'USTEC-STEs, el sindicat majoritari- ha detallat que ni el president de la Generalitat ni el conjunt del Govern han volgut "resoldre el conflicte", per bé que ha instat el Departament d'Educació a negociar durant el mes de juliol per aconseguir un inici de curs amb normalitat.


El conjunt dels representants sindicals -UGT, CCOO, Intersindical-CSC, ASPEPC-SPs, CGT i USOC- han lamentat la falta de concrecions de la conselleria en relació als recursos del nou curs i els aspectes organitzacions de l'avançament del calendari lectiu, fets que han considerat una actitud de "menyspreu" als docents.
Arxivat a:
ActualitatGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
per Aina Font Torra i Irene Ramentol
Un recull de botigues de llibres que us encantaran
Imatge il·lustrativa
A.A.
per Anna Albert
Un recurs divertit perquè els infants recreïn i reinventin a la seva manera la història
Imatge il·lustrativa
Napadon Srisawang
Factors que poden disminuir les possibilitats d'embaràs
Imatge il·lustrativa
Josep Lluís Escudero
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat