Max Fischer

Quin és l'estat de salut de les criatures a Catalunya?

Preocupa l'excés de pes, el sedentarisme i els problemes de salut mental creixents, sobretot des de la pandèmia

Max Fischer
per Criar.cat
El consum de begudes ensucrades ha caigut molt des que la Generalitat va implementar-ne un impost específic el 2017. Així queda reflectit en l'Enquesta de Salut de Catalunya 2021, segons la qual el descens en infants de 3 a 14 anys és molt remarcable: d'un 11% el curs 2015-16 fins a un 5% en aquest darrer sondeig, és a dir un 55% menys.

Malgrat tot, les autoritats sanitàries es mostren preocupades pel fet que un 14% dels infants d'entre 6 i 12 anys presenta obesitat i el 40%, excés de pes, motiu que ha empès la Generalitat a prendre mesures per revertir-ho, com la revisió dels menjadors escolars, la promoció de la fuita i la verdura als centres educatius, i l'activitat física o la incorporació de 150 nutricionistes a l'atenció primària.


Mentre un 32% d'infants de 3 a 14 anys destinen almenys dues hores al dia a l'oci actiu, un 46% en dedica una a l'oci sedentari -davant d'una pantalla-, un percentatge que va augmentar amb la pandèmia sobretot en les criatures, entre els quals aquesta proporció s'enfila fins al 53%.

Per contra, ha caigut del 23% al 9% la quantitat d'infants de fins a 14 anys que conviu amb alguna persona que fuma, un descens molt remarcable. 


Pel que fa a a salut mental, segons l'última enquesta, un 9% dels infants d'entre 4 i 14 anys té probabilitats de patir problemes. És un percentatge que ha anat augmentant els darrers anys, fins i tot abans de la pandèmia, malgrat que aquesta última enquesta apunta a una lleu millora respecte les xifres recollides en els pitjors moments del coronavirus.
Arxivat a:
ActualitatGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Riho Kroll
Roger Aranda Rovira
Us passa? El psicòleg Roger Aranda ens explica què fer
Imatge il·lustrativa
Andrea Gabarró
Si tens el triangle Pikler i no saps ni qui és Pikler llegeix això
Imatge il·lustrativa
Marta Segrelles
La psicòloga Marta Segrelles ens en parla
Imatge il·lustrativa
Gala Espín
Paola Roig
La psicòloga Paola Roig ens parla de l'exigència que carreguem les mares i els pares en la criança
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Continguts: Irene Ramentol
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres