Ksenia Makagonov

«Feliç aniversari gros de merda»: la denúncia de bullying que ha commocionat les xarxes

El vídeo ha estat difós pel germà de la víctima que assegura que pateix assetjament escolar des de fa temps sense que ningú hagi actuat

Ksenia Makagonov
per Criar.cat
"Ahir va ser l'aniversari del meu germà i va anar emocionat a comprar un pastís per celebrar-ho a l'escola d'estiu. La grata sorpresa va ser que els seus companys en lloc de cantar-li l'aniversari feliç van començar a entonar dient-li 'gros, foca i més mals noms'. El meu germà va esclatar a plorar i va seure sol al pati. Novament aquest mateix grup d'infants s'hi va tornar a acostar per cantar-li 'feliç aniversari gros de merda' i el van gravar per riure's d'ell. Quan el meu germà va arribar a casa, va començar a plorar dient que la vida era una merda i que no volia viure més". 

És la denúncia pública que ha fet el germà d'un menor d'11 anys, víctima de bullying, a les xarxes tot recordant que l'assetjament escolar causa suïcidis entre els infants. L'acompanya un colpidor vídeo que ha estat difós per nombrosos mitjans on es pot veure la burla (Criar.cat ha optat per no publicar les imatges per no comprometre la intimitat del menor ni tampoc treure rèdit mediàtic d'un cas de tal gravetat, tot i sumar-nos a la denúncia i difusió d'aquest tipus de casos per conscienciar la societat i acabar amb l'assetjament).  


El cas ha tingut lloc en una escola de Mallorca durant les activitats programades d'estiu que gestiona una empresa externa al centre. Tot i així, el denunciant assegura que no és el primer cop que el seu germà rep aquest tipus de burles. "Porta anys aguantant insults, baralles i escopinades", assegura.

L'escola considera difamatori que s'hagi relacionat el centre amb els fets, i amenaça en denunciar-ho. Per la seva banda, el govern balear s'expulsa responsabilitats tot al·legant que hi ha protocols contra l'assetjament per actuar i que tots els centres en disposen. 


Davant d'aquest greus fets denunciats, a Criar.cat volem ser útils i donar eines a famílies i les escoles per combatre l'assetjament a fi que deixin de tenir lloc aquest tipus de conductes que maltracten infants i lapiden la seva autoestima:  
Arxivat a:
ActualitatGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
6 testimonis més de violència obstètrica
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
6 testimonis de violència obstètrica
Imatge il·lustrativa
Rafael Henrique
per Paola Roig
No totes hem de parir en una banyera al saló de casa nostra, ni tampoc hem de fer-ho a la sala de parts d'un hospital
Imatge il·lustrativa
per Alba Carreres / Roger Aranda
Claus per posar límits amb l'ús de pantalles
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Continguts: Irene Ramentol
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres