Pau Masó

Especial L'escola d'un país canviant

Com lluiten els centres contra les desigualtats? On hi ha més pública i més privada? Quins són els reptes de futur? Com és treballar-hi?

per NacióDigital i Criar.cat
Pau Masó
Fa uns dies que el curs escolar 2022-2023 està en marxa. I aquest any ha tornat amb canvis. Ha començat abans, sense el 25% de castellà ni mascaretes a les aules, amb monitors a la tarda, l’últim curs de l’escola bressol gratuït a la pública, ràtios més baixes i, gràcies a un pacte d’última hora entre el Departament i els sindicats, amb més mestres. 

Però l'escola catalana, sigui pública, concertada o privada, té encara molts fronts oberts: el de preservar un model lingüístic de consens, el de l'actualització del model pedagògic, el de la integració o la segregació escolar. Aquest darrer preocupa especialment en un context econòmic complicat com el que s'albira.

Per saber com s'ensenya al nostre país, als pobles i a les ciutats, a infantil i a batxillerat, i en escoles convencionals o altres més singulars, a NacióDigital, les seves 19 edicions locals i Criar.cat hem visitat els centres, parlat amb mestres, alumnes, pares i mares, experts i responsables polítics i ho hem fet amb rigor i també amb dades. L'escola, en aquest país canviant, ha de ser més que mai sinònim d'igualtat d'oportunitats, de valors i d'excel·lència. 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Riho Kroll
Roger Aranda Rovira
Us passa? El psicòleg Roger Aranda ens explica què fer
Imatge il·lustrativa
Andrea Gabarró
Si tens el triangle Pikler i no saps ni qui és Pikler llegeix això
Imatge il·lustrativa
Marta Segrelles
La psicòloga Marta Segrelles ens en parla
Imatge il·lustrativa
Gala Espín
Paola Roig
La psicòloga Paola Roig ens parla de l'exigència que carreguem les mares i els pares en la criança
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Continguts: Irene Ramentol
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres