Adrià Costa

Instituts es neguen a refer els horaris al gener

Les direccions demanen ajornar la incorporació de milers de docents al curs que ve

26 de setembre de 2022 a les 10:26h
Adrià Costa
Les direccions d'instituts públics de Barcelona s'estan mobilitzant davant els canvis que han de patir el mes de gener, després de l'acord in extremis entre sindicats i Departament d'Educació que preveu la incorporació de milers de docents per tal de reduir una hora lectiva de les plantilles. 

Els equips directius es neguen a refer els horaris a mig curs i demanen que aquesta mesura, que valoren positivament, s'ajorni fins al curs vinent. Amb l'acord, els sindicats anul·laven les dues jornades de vaga previstes per aquest setembre i la Generalitat es comprometia a reduir les hores dels mestres a 23 i les del professorat d'ESO a 18 a partir del segon trimestre. 


Aquesta mesura implica, però, la incorporació de 3.500 docents (1.300 a primària i 2.300 a secundària), un fet que tensiona les direccions que es veuen obligades a refer els horaris amb la complexitat que suposa quadrar les jornades de tota la plantilla. 

A més, asseguren que el fet que s'apliqui a mig curs suposa un perjudici per a l'alumnat que perd els seus referents, ja que s'han de redistribuir matèries i hores de tutoria. "Aquestes millores no poden ser en detriment dels canvis en els horaris i referents dels estudiants", diuen al manifest.


Argumenten que els horaris elaborats durant l'estiu estan pensats per donar respostes "a les necessitats pedagògiques" i exposen que no és bona idea modificar-los només tres mesos després. 

Les direccions, algunes de les quals han amenaçat amb la dimissió si no es canvien les directrius, proposen un ajornament de la mesura fins al juny, de manera que pugui entrar en funcionament al nou curs. 


Per què és més complex aplicar-ho a secundària que a primària? La reducció de l'hora lectiva afecta tots els centres d'educació, però suposa una major dificultat aplicar-ho a secundària perquè el professorat és especialista i està assignat de forma específica a cadascuna de les assignatures. Com a solució provisional, el sindicat ASPEPC-SPS planteja ampliar l'horari dels docents i compensar-ho amb un increment salarial, tal com s'ha fet amb els especialistes d'informàtica.

"Aquest no és el millor mètode, però no hauríem insistit a canviar-ho si només era per acabar el curs", explica el portaveu sindical, alhora que lamenta que els directors veuen que igualment els pot generar "molta feina i problemes" i no ho acaben de veure clar. Així, des del sindicat queden pendents de la reunió de la mesa sectorial que Departament i sindicats tenen pactada per dimarts vinent per poder-se posicionar públicament.
Arxivat a:
ActualitatGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
A.A.
per Anna Albert
Un recurs divertit perquè els infants recreïn i reinventin a la seva manera la història
Imatge il·lustrativa
per Aina Font Torra i Irene Ramentol
Un recull de llibreries especialitzades que us encantaran
Imatge il·lustrativa
Napadon Srisawang
Factors que poden disminuir les possibilitats d'embaràs
Imatge il·lustrativa
Josep Lluís Escudero
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat