Ramin Talebi

5 coses que pots fer per millorar la comunicació amb el teu fill/a

Com dir-los les coses també és important

29 de setembre de 2022 a les 08:00h
Ramin Talebi
per Criar.cat
Sents que el teu fill/a no t'explica res? Et passa que perds els nervis al repetir-los les coses mil vegades? Avui us portem alguns consells per millorar la comunicació amb els vostres fills/es.  

Comunica't amb ell/a de manera assertiva: aconseguiràs transmetre missatges de manera clara, generar empatia, perquè serà una conversa respectuosa on també es respectaran les necessitats de les parts implicades i d'aquesta manera evitar el conflicte. Cal que no tinguem un to ni gaire alt ni baix. Contundent, concís, però a la vegada respectuós amb l'altra persona.


Busca un moment tranquil per parlar-li de tu també. Perquè sorgeixi la conversa cal buscar espais de convivència familiar, en un entorn relaxat i sense distraccions, on no només fer preguntes, sinó també explicar coses que ens hagin passat a nosaltres i amb les que els infants puguin connectar. Podem fer-los partícips de les nostres experiències diàries, o de coses que ens van passar durant la infància. Establint diàlegs generarem aquest espai de confiança que al llarg de la vida els infants necessitaran tenir amb nosaltres, i nosaltres també amb ells. 

Tingues contacte visual i físic: és fonamental si volem connectar amb ells més enllà de les paraules. Tingues present també que els gestos també comuniquen. Tenir les mans obertes o dir les coses amb un somriure ajuden a tenir una comunicació més assertiva.


No facis interrogatoris. Les preguntes no són la millor forma de comunicació. En primer lloc has de veure des d'on preguntes, si és des de l'interès o si vols saber detalls per algun altre motiu. Després també cal basar la mirada cap a l'altre: en quin moment està, quines coses li passen, com ho està vivint, si està estressat/da... L'important és establir un diàleg. Recorda també que les criatures necessiten tenir un espai d'intimitat i que convé respectar-lo.  

Escolta activa. La base de la comunicació és escoltar. És veure què ens volen explicar, deixar-los expressar-se, i després reformular de nou el que ens han dit amb les nostres paraules. Així ens assegurem que ho hem entès bé, i ells que ens ha arribat el seu missatge. Aquesta és la base de l'escolta activa. 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Daria Shevtsova
per Alba Carreres
Una activitat per abans d'anar a dormir que genera vincles i ajuda a pensar
Imatge il·lustrativa
Museu del Disseny
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Luma Pimentel via Unsplash
Una guia ràpida per fer-te una mica més senzilla tota la paperassa
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Aquests són els permisos laborals que pots sol·licitar quan tens fills
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres