iStock

I si ens sent o ens veu fent sexe? Respon una sexòloga

Ni mentir ni amagar-ho: els consells de l'especialista Sonia Encinas per no fer-ne un tabú

iStock
per Criar.cat
Què passa si el nostre fill o filla ens sent o ens veu tenint sexe? "Hi ha molta por a pensar que podem traumatitzar les nostres criatures", respon la sexòloga Sonia Encinas. "Però això té més a veure amb com ho vivim i amb el tabú que en fem que no pas amb el fet en si", explica. "Ens senten discutir i no ens preocupem tant. Per què ens atabalem davant del que és un acte de connexió i de plaer de parella?", pregunta. 

De fet, moltes vegades aquesta qüestió apareix en forma de por arribant a interferir i condicionar molt els moments d'intimitat de parella a casa. "Hi ha la percepció de traspassar els límits de l'ètica", apunta.  


Per descomptat, és important blindar la intimitat a casa i no exposar les criatures a contexts que, molt sovint, no poden ni arribar a entendre. Però si passa, l'especialista aconsella no amagar-ho ni guardar silenci.


"Ho hem de naturalitzar, i fins i tot, pot ser una oportunitat per fer un exercici d'humanitat. Això també és un aprenentatge per als nostres fills". "Podem expressar amb paraules: 'Ens has vist? Quina vergonya, no és quelcom que voldria que haguessis presenciat". "Estàvem tenint un moment d'intimitat, ara potser no ho entens però si tens alguna pregunta, t'escoltem", suggereix. 

Si el nostre fill o filla és adolescent pot ser que ho visqui amb més aprensió perquè està en un moment sensible pel que fa a la sexualitat, però també és important posar-hi paraules. Amb preguntes tan senzilles com: "Com et sents?". 


"És important crear un clima obert per poder parlar de sexualitat també a casa", apunta Sonia Encinas. "El trauma no ve de que els teus fills sàpiguen que tens sexe, sinó de com ho vius o com ho tractes", insisteix.  
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Johny Cohen
per Alba Carreres
Una etapa carregada d'imaginació i intuició, però també amb pors relacionades amb allò irreal
Imatge il·lustrativa
Daiga Ellaby
per Irene Ramentol
Com fer el trànsit al son respectant les característiques de cada infant
Imatge il·lustrativa
iStock
Són fruit de l'acord entre la Generalitat i els sindicats
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Símptomes i senyals d'alerta que has de tenir present
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Continguts: Irene Ramentol
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres