Jed Owen

Com evitar el malbaratament de menjar per Nadal

De la mà de Cristina Romero, activista en contra el malbaratament alimentari

22 de desembre de 2022 a les 08:00h
Jed Owen
per Criar.cat
De vegades, quan cuines en grans quantitats com ara per Nadal, compres més del que necessites o confons la data de caducitat amb la de consum preferent, i hi ha aliments que malauradament acaben a les escombraries de casa nostra.

Es calcula que cada any a la Unió Europea, es descarten 88 milions de tones d'aliments, amb un cost de 143 bilions d'euros, segons dades facilitades per l'Agència de Residus de Catalunya.


A Catalunya, les llars, els comerços i la restauració generen unes 262.000 tones de malbaratament cada any, o el que és el mateix, uns 35 kg/persona (ARC i UAB 2012). Tot i la legislació i la prevenció, representa un problema estructural.

Hi ha llocs al món on falten aliments i, en canvi, a d'altres indrets acaben a les escombraries. La Cristina Romero, activista en contra el malbaratament alimentari, ens facilita 7 claus per evitar-lo a les nostres llars aquests dies d'abundants àpats familiars.


 
 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Lo Closcamoll Festival
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
per Aina Font Torra i Irene Ramentol
Un recull de botigues de llibres que us encantaran
Imatge il·lustrativa
A.A.
per Anna Albert
Un recurs divertit perquè els infants recreïn i reinventin a la seva manera la història
Imatge il·lustrativa
Napadon Srisawang
Factors que poden disminuir les possibilitats d'embaràs
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat