Juno Jo

Els aliments que més s'encariran per Nadal

Consells perquè no es dispari el tiquet de la compra aquestes festes

20 de desembre de 2022 a les 08:00h
Juno Jo
Arriba un Nadal que estarà marcat per l'increment de preus. De mitjana, el peix i el marisc s'encariran un 13% respecte de l'any passat i la fruita un 10%, amb increments marcats en productes típics com són el raïm o la pinya

Per reduir el preu de la cistella de la compra, els majoristes recomanen optar pel producte de proximitat i anar al mercat amb la ment ben oberta i deixant-se assessorar pels professionals.


Voler comprar un producte en concret pot fer que en paguem un preu molt elevat si no està en el seu moment òptim. També es recomana optar pel producte fresc, aprofitar bé els aliments i comprar amb antelació, perquè molts productes es poden congelar i embassar al buit sense que perdin les seves propietats. 

Més marisc

Aquest Nadal els majoristes preveuen comercialitzar unes 6.800 tones. Entre el 80% i el 85% serà producte fresc i la resta peix i marisc congelat, així com elaborats frescos de peix. 

Tot i que de mitjana aquest aliments s'encariran un 13%, en les darreres setmanes el preu s'ha moderat perquè hi ha hagut molt bones captures. Els que més s'encarirà serà: el llenguado, el llobarro salvatge, el salmó, la cloïssa de cultiu o els musclos. Per contra, el calamar, l'orada salvatge o el bacallà fresc, seran més barats que l'any passat.

 Fruita i hortalissa

Els majoristes de fruites i hortalisses preveuen incrementar les vendes entre un 5% i un 10% respecte de l'any passat i distribuir unes 100.000 tones de producte. Tot i els efectes del canvi climàtic, que s'han fet molt evidents enguany, hi haurà molt producte i de qualitat. Els preus s'incrementaran de mitjana un 10%. Productes típics d'aquestes dates com la pinya o el raïm d'Alebo s'encariran i d'altres com els cítrics, per contra, seran més econòmics que el passat Nadal.


 Carn i aviram

El sector carni preveu distribuir un 15% més de producte que l'any passat, passant dels 950.000 quilos del 2021 als 1,1 milions. Pel que fa a l'aviram, els majoristes preveuen distribuir unes 18.000 peces, entre un 5% i un 10% més que l'any passat.
Arxivat a:
General
Irene Ramentol
Responsable editorial i de projecte a Criar.cat
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Napadon Srisawang
Factors que poden disminuir les possibilitats d'embaràs
Imatge il·lustrativa
Josep Lluís Escudero
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Jill Sauve
per Laia Santís
Un recull de novetats editorials que t'encantaran
Imatge il·lustrativa
Julia M. Cameron
El món i els ritmes actuals impacten en els nostres fills
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat