Monika Kozub

Estimulació dels mugrons en el part: com pot ajudar?

L'evidència científica ha demostrat que redueix el risc de complicacions i la necessitat d'oxitocina sintètica

Monika Kozub
per Criar.cat
El part és un esdeveniment de la nostra vida sexual i reproductiva. A moltes de nosaltres ens pot costar percebre'l com a tal per l'intervencionisme i la medicalització de les últimes dècades. Però en realitat, la llevadora Laia Casadevall explica que "la base d'aquest moment màgic és l'amor".

L'oxitocina, l'anomenada hormona del plaer i de l'amor, és l'encarregada de provocar les contraccions. Produïm aquesta hormona quan ens sentim envoltades de pau, tranquil·litat, confiança, seguretat, intimitat i amor. Segreguem oxitocina endògena si ens sentim protegides, envoltades d'éssers estimats i que ens aporten confiança.


Ben al contrari, l'adrenalina inhibeix la producció d'oxitocina endògena. Per això, és tan important preservar el part d'estrès, sorolls, llums, fred i persones desconegudes. Tots aquests factors poden fer que el nostre cos se senti en perill i deixi de segregar oxitocina.


Casadevall explica que perquè el part esdevingui de forma òptima cal un entorn similar al que podríem fer l'amor i que les persones que ens acompanyin ens estimin i protegeixin. "Així el nostre cos alliberarà oxitocina per cada porus de la nostra pell".

A més, hi ha coses simples que podem fer per alliberar més oxitocina en casos que el part es necessiti induir o per accelerar-ne el procés, com és l'estimulació de mugrons.

Laia Casadevall explica que l'evidència científica ha mostrat que aquesta simple actuació escurça la feina de part, redueix el risc de complicacions i la necessitat d'utilitzar oxitocina sintètica. "Parir amb amor és la base de part fisiològic", assegura. 

 

 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Harry Grout
per Irene Ramentol
La base d'una alimentació saludable no només està en els aliments
Imatge il·lustrativa
iStock
per Alba Carreres
Característiques de l'etapa del "no retorn"
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Una eina útil per ajudar-vos a tenir present el calendari pediàtric si tens criatures d'entre 0 i 15 anys
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Aquestes són les recomanacions de les persones expertes
Logotip de Criar.cat
Responsable de projecte: Irene Ramentol
Responsable editorial: Alba Carreres
Responsable de publicitat: Mar Domènech
Tecnologia: Sobrevia.net

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres