Monika Kozub

Estimulació dels mugrons en el part: com pot ajudar?

L'evidència científica ha demostrat que redueix el risc de complicacions i la necessitat d'oxitocina sintètica

Monika Kozub
per Criar.cat
El part és un esdeveniment de la nostra vida sexual i reproductiva. A moltes de nosaltres ens pot costar percebre'l com a tal per l'intervencionisme i la medicalització de les últimes dècades. Però en realitat, la llevadora Laia Casadevall explica que "la base d'aquest moment màgic és l'amor".

L'oxitocina, l'anomenada hormona del plaer i de l'amor, és l'encarregada de provocar les contraccions. Produïm aquesta hormona quan ens sentim envoltades de pau, tranquil·litat, confiança, seguretat, intimitat i amor. Segreguem oxitocina endògena si ens sentim protegides, envoltades d'éssers estimats i que ens aporten confiança.


Ben al contrari, l'adrenalina inhibeix la producció d'oxitocina endògena. Per això, és tan important preservar el part d'estrès, sorolls, llums, fred i persones desconegudes. Tots aquests factors poden fer que el nostre cos se senti en perill i deixi de segregar oxitocina.


Casadevall explica que perquè el part esdevingui de forma òptima cal un entorn similar al que podríem fer l'amor i que les persones que ens acompanyin ens estimin i protegeixin. "Així el nostre cos alliberarà oxitocina per cada porus de la nostra pell".

A més, hi ha coses simples que podem fer per alliberar més oxitocina en casos que el part es necessiti induir o per accelerar-ne el procés, com és l'estimulació de mugrons.

Laia Casadevall explica que l'evidència científica ha mostrat que aquesta simple actuació escurça la feina de part, redueix el risc de complicacions i la necessitat d'utilitzar oxitocina sintètica. "Parir amb amor és la base de part fisiològic", assegura. 

 

 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
6 testimonis més de violència obstètrica
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
6 testimonis de violència obstètrica
Imatge il·lustrativa
Rafael Henrique
per Paola Roig
No totes hem de parir en una banyera al saló de casa nostra, ni tampoc hem de fer-ho a la sala de parts d'un hospital
Imatge il·lustrativa
per Alba Carreres / Roger Aranda
Claus per posar límits amb l'ús de pantalles
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Continguts: Irene Ramentol
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres