Derek Thomson

8 llibres sobre maternitats per aquest Sant Jordi

Novetats editorials que parlen de maternitats

11 d'abril de 2023 a les 07:33h
Derek Thomson
per Alba Carreres
Si busques llibres sobre maternitats aquest és el recull ideal per a tu. Hem fet una selecció de 8 llibres que parlen sobre maternitats i que són novetats editorials.

Si vols reconnectar amb la teva experiència maternal, si et busques i no et trobes, si vols referents de maternitats diverses, si vols entretenir-te, compartir, llegir... aquí et proposem alguns títols per fer-ho.

  1. "La crianza imperfecta"
  2. "Petits parts"
  3. "Sortir de mare"
  4. "Maternitat invisible"
  5. "Madrebulario"
  6. "Te necesita aunque no lo parezca"
  7. "Los niños que fuimos"
  8. "Totis i l'Art de Maternar"


"La crianza imperfecta" - Paola Roig


Una segona part del primer llibre de l'autora "Madre". Aquesta vegada reflexiona sobre la necessitat que les maternitats no siguin perfectes, sobre la culpa, sobre l'autoexigència. 

Un llibre per escoltar-te, per acompanyar-te i parlar de la criança des de la psicologia però també des de la vivència. No és un altre manual sobre com ser una mare perfecta, és per trobar la bona mare que ja ets. 
 

"Petits parts" - Rivka Galchen


Un llibre on es barreja la vida personal, reflexions intel·ligents i anècdotes amb gràcia sobre les maternitats i la teoria d'allò que implica ser mare.

A Rivka Galchen la maternitat li canvia la vida. L'arribada del seu nadó té un aire sobrenatural, i de sobte el món li sembla absurdament i sospitosament amarat de sentit. Troba respostes a preguntes que no s'havia plantejat mai i per primera vegada es fixa en la contenciosa, divertida i incisiva vida de la quotidianitat. Editat per Amsterdam Llibres. Més info i on comprar-lo.   

 


"Sortir de mare" - Elena Crespi


Gestar, parir i criar des del feminisme i la diversitat. Un nou llibre de la psicòloga, sexòloga i terapeuta de parella Elena Crespi que convida a fer molt més ric i divers el nostre imaginari col·lectiu sobre com són les families.

Al llibre reflexiona sobre les paternitats trans i la criança queer, sobre la no maternitat i la imposició maternal, les mares sense nadons, la sexualitat en temps mapaternals, la corresponsabilitat real, la necessitat d'eliminar els judicis i sobre la sororitat. 


"Maternitat invisible" - Elisenda Pascual


Un poemari de la psicòloga, divulgadora, activista i escriptora Elisenda Pascual sobre les pèrdues gestacionals on es reflexiona sobre el dol, la pèrdua i el dolor des d'un to serè i tranquil.

Una oda a les mares que ningú veu però han gestat, i de vegades parit d'hora els seus infants. Un llibre per comprendre que la mort és inherent a la vida. 

"Madrebulario" - Marta Puigdemasa i Paula Villanueva


Un llibre col·laboratiu amb paraules divertides sobre allò que representen les maternitats. Coses de mares que no surten als diccionaris.

Les autores d'aquest diccionari sobre maternitats posen noms divertits a paraules i experiències que han de ser visibilitzades.  


"Te necesita aunque no lo parezca" - Sara Desirée Ruiz


Un conte ideal si tens un fill o filla adolescent. Sara Desirée Ruiz reforça els teus recursos mentre acompanyes les persones adolescents de la teva vida en el camí de convertir-se en elles mateixes.

La vida de les persones adolescents està plena de moments que de vegades ens posen dels nervis. Acompanyar a descobrir-se i a construir la seva identitat no és gens senzill. Aquest llibre et dona eines per fer-ho. 


"Los niños que fuimos, los padres que somos" - Beatriz Cazurro


Un llibre que parla de les emocions, de la nostra infància, dels nostres referents de criança, de les criatures que vam ser i del vincle segur.

Un viatge cap al nostre passat per entendre i connectar amb els nostres fills i filles, amb els límits sans i els valors, per aprendre a perdonar-nos. 

"Totis i l'Art de Maternar" - Judit Pla


Un Thriller psicològic que entrellaça la història de la vida d'una dona. Totis, embolicada en una trama d'abusos, demandes i judicis, mentre va descrivint els conceptes de desenvolupament personal i de resiliència que va aprenent i que configuren el seu ideari.

Conté el full de ruta per tota persona que vulgui comprendre, superar i transformar situacions d'abús emocional: especialment, per les mares i els pares.


ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Aquests són els permisos laborals que pots sol·licitar quan tens fills
Imatge il·lustrativa
Marcos Paulo Prado
per Irene Ramentol
Una guia per explicar com funciona el paquet de mesures que ja ha entrat en vigor
Espectacle de carrer del Festival de Titelles FIROBI
Espectacle de carrer del Festival de Titelles FIROBI | Mar Domènech Bert
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Txus Garcia
De la mà de Benvinguts a Pagès, us presentem masies, cases i apartaments ideals per un cap de setmana o les vacances escolars
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres