Derek Thomson

8 llibres sobre maternitats per Sant Jordi

Lectures imprescindibles que parlen de l'experiència maternal

9 d'abril de 2024 a les 07:33h
Derek Thomson
per Criar.cat
Si busques llibres sobre maternitats, aquest és el recull ideal per a tu. Hem fet una selecció de 8 llibres que conformen la llista d'imprescindibles si estàs travessant aquesta etapa vital.

Si vols connectar amb la teva experiència maternal, si vols referents de maternitats diverses, si vols entretenir-te, compartir, llegir... Aquí et proposem alguns títols per fer-ho.

  1. "La crianza imperfecta"
  2. "Lo hago como madremente puedo"
  3. "Sortir de mare"
  4. "Maternitat invisible"
  5. "Madrebulario"
  6. "Te necesita aunque no lo parezca"
  7. "Los niños que fuimos"
  8. "Madr(eh?)"


"La crianza imperfecta" - Paola Roig


Una segona part del primer llibre de l'autora "Madre". Aquesta vegada reflexiona sobre la necessitat que les maternitats no siguin perfectes, sobre la culpa, sobre l'autoexigència. 

Un llibre per escoltar-te, per acompanyar-te i parlar de la criança des de la psicologia però també des de la vivència. No és un altre manual sobre com ser una mare perfecta, és per trobar la bona mare que ja ets. 
 

"Lo hago como madremente puedo" - Andrea Ros

 
Un llibre que posa en evidència que maternar és un acte revolucionari. Com ha passat amb altres experiències femenines, la maternitat ha estat narrada per homes, que han tallat el cordó umbilical de la saviesa. Ara Andrea Ros exigeix reconquistar aquestes experiències, compartir-les i exigir allò que necessitem per viure-les amb plaer.
 


"Sortir de mare" - Elena Crespi


Gestar, parir i criar des del feminisme i la diversitat. Un nou llibre de la psicòloga, sexòloga i terapeuta de parella Elena Crespi que convida a fer molt més ric i divers el nostre imaginari col·lectiu sobre com són les families.

Al llibre reflexiona sobre les paternitats trans i la criança queer, sobre la no maternitat i la imposició maternal, les mares sense nadons, la sexualitat en temps mapaternals, la corresponsabilitat real, la necessitat d'eliminar els judicis i sobre la sororitat. 






"Maternitat invisible" - Elisenda Pascual


Un poemari de la psicòloga, divulgadora, activista i escriptora Elisenda Pascual sobre les pèrdues gestacionals on es reflexiona sobre el dol, la pèrdua i el dolor des d'un to serè i tranquil.

Una oda a les mares que ningú veu però han gestat, i de vegades parit d'hora els seus infants. Un llibre per comprendre que la mort és inherent a la vida.



 

"Madrebulario" - Marta Puigdemasa i Paula Villanueva


Un llibre col·laboratiu amb paraules divertides sobre allò que representen les maternitats. Coses de mares que no surten als diccionaris.

Les autores d'aquest diccionari sobre maternitats posen noms divertits a paraules i experiències que han de ser visibilitzades.  


"Te necesita aunque no lo parezca" - Sara Desirée Ruiz


Un llibre ideal si tens un fill o filla adolescent. Sara Desirée Ruiz reforça els teus recursos mentre acompanyes les persones adolescents de la teva vida en el camí de convertir-se en elles mateixes.

La vida de les persones adolescents està plena de moments que de vegades ens posen dels nervis. Acompanyar a descobrir-se i a construir la seva identitat no és gens senzill. Aquest llibre et dona eines per fer-ho. 


"Los niños que fuimos, los padres que somos" - Beatriz Cazurro


Un llibre que parla de les emocions, de la nostra infància, dels nostres referents de criança, de les criatures que vam ser i del vincle segur.

Un viatge cap al nostre passat per entendre i connectar amb els nostres fills i filles, amb els límits sans i els valors, per aprendre a perdonar-nos.



 

"Madr(eh?)" - Marta Puig


La Lyona Ivanova (Marta Puig), mai creia que no podria quedar-se embarassada, però quan va voler era massa tard. Una malaltia, l'endometriosi, i la seva edat, no li van posar gens senzill. Sense poder-se imaginar on es ficava va començar un procés vertiginós per poder ser mare. Un relat en primera persona de les dificultats en el procés de quedar-se embarassada.






ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
A.A.
per Anna Albert
Un recurs divertit perquè els infants recreïn i reinventin a la seva manera la història
Imatge il·lustrativa
per Aina Font Torra i Irene Ramentol
Un recull de llibreries especialitzades que us encantaran
Imatge il·lustrativa
Napadon Srisawang
Factors que poden disminuir les possibilitats d'embaràs
Imatge il·lustrativa
Josep Lluís Escudero
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat